DMT

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

DMT (Дръж МеНеДе-то за Тениската) e един малък, нещастен, неспoлучлив, разчекнат опит за мини ИТ инкубатор, създаден в горчивата българска действителност на 1999 година. Тъй като в него няма никакви ИТ специалисти, а и размера му е достатъчно малък, то реално това не е никакъв ИТ инкубатор (въпреки че въпросът "Кое е първо - петелът или педалът?" силно занимава част от неговите служители).

Съдържание

Общи:

Официалната дейност на "инкубатора" е :

- Некви неща за некви хора !

Работното заглавие на прeдприятието обаче е PlayBox, което веднага ни показва близката връзка на фирмата с Хю Хефнер (както наблюдателният читател вече е забелязъл, трансформацията на x в y е много бързо откриваема). Така лесно се стига и до истинския предмет на дейност - разпространение на МеНеДе-та по света и у нас. Разположението на кокошкарника (DMT) близо до Селскио mall предразполага лесно и бързо намиране и доставяне на "brand new" МеНеДе-та.

Гамен Борисов

Гамен Борисов (Председател и Естествен Диригент на Ерата на Развитие на АСТрофизиците) е една от ключовите фигури в управлението на кокошките в инкубатор-а. Той е притежател на върховен и неразбираем за работниците му интелект. Това ясно се вижда от отговорите му на произволно поставен нему въпрос. Например:

- Гамен-е, как се изтрелва совалка ?
- Това е много просто. Прави се за 2 часа. Говорили сме го поне 100 пъти.

Говори се, че неговият гениий е свързан по някакъв (таен) начин с Ахмед Мерчев. Самият Гамен е изобретил Изкуствен интелект от следващо висше поколение. Понеже това се е случило малко преди падането на последния астероид, убил динозаврите, самият той е останал неразбран за поколението си.

Кодът на изкуственият интелект се пази на перфокарти, небрежно подпиращи прашасалата му библиотечка. Понеже самият изкуствен интелект е разработен на програмния език Delphi 0.1, в момента е крайно некомпилируем и за съжаление откритието му остава недостъпно и неизвестно за масите.

"Не понасям тези нови, разлигавени и трудни за конфигуриране езици като Джава и Ц шарп."
"Господ (и в частност Бог) е изобретил вселената на Delphi и това е вишият език, който всички трябва да говорим."
- Казва самият той пред в.Практична Домакиня.

Запознати твърдят, че нежното излъчване и меките движения не са случайни у Гамен. След разработката на изкуственият интелект Гамен решава да остави нещо много по сериозно като културно наследство за Духовния живот на човечеството и хвърля цялата си енергия в разработката на Лаптоп на педали. Освен това изобретението трябва да е личен подарък и на Круши Виденлиев. Успехът на проекта коренно променя възгледите на Гамен за истината, пътя и живота.

Порнорам Рахитиев

Истинското му име е Паранормал Яхниев, което посочва и тясната му връзка с Извънземните и Илюминатите. Името сменя за да се внедри инкогнито в редиците PlayBoy-ите (DMT), но очевидната липса на въобръжение (ПОРНОрам) бързо го издава. Фамилията избира поради пристрастеността си към яденето и в частност последиците от него. Говори се, че именно за него е написана вeликата песен:

"Минава, големият лайнер минава."
"Отмина, голеният лайнер отмина."
"Остана, миризмата само остана."
- из народния фолклор.
"Не само се ебе като животно, ами и сере като такова"
- из интервю на Mr.Hands.

Анонимни източници "твърдят", че самият Mr.Hands е работил под прикритие за PlayBoy-ите (DMT), в името на клаузата за разпространение на техните "игра(и)чки". "Злите езици" споменават самият Яхниев като истинската причина за смъртта на Mr.Hands - преоблечен като расов арабски жребец и с малък пожарогасител в ръце.

"Това са гнусни инсинуации в пресата"
- отговаря на напатките Паранормал пред в.Трут.

Кака Цеца-Нянката

Никой не знае какво точно прави "селската" Кака Цеца-Нянката при PlayBoy-ите (DMT). Единствената възможност остава тя да е тестов материал при демонстрациите и разпространението на МеНеДе-та. Недоволни служители твърдят че Кака Цеца-Нянката е лявата и дясната ръка на Паранормал. Това обаче си остава крайно "ненатвърдена" информация.

"Няма клеца, няма сеца, всичко е в гъзеца"
- Отрича напълно Порнорам

Вазелин Леваков

Вазелин Леваков е главният собственик на инкубатор-а. Дълги и тягостни години той се опитва да прецака всички свои сътрудници(съмишленици) - като например Стиган Маринатов - но щастието все не му се усмихва.

"Ние сме лидерите по продажби на пазара на електронни анусни стимулатори. В световен мащаб имаме повече от 8000 (к)анала"
- Заявява собственика на DMT пред авторитетно списание.
"Нашият най-нов продукт ((к)анал у кутию) обединява МеНеДе-то и кашона в чисто ново изделие"

Керемида Левакова

МеНеДе-то на Вазелин Леваков. Не се знае откъде е дошла или къде ще отиде. Важното е какво (не) (ще) прави.

Източници близки до семейство Левакови твърдят, че самата Керемида е една от основателките на Практична Домакиня и членува в Легионът на Онеправданите. Тя е силно запленена от истината и правотата показани в Листопад. Даже се смята, че тайно е влюбена в самия Али_Рèзан като всячески се опитва да се домогне до сърцето му (и големият му гръб). Това е и причината Вазелин да тренира толкова интензивно за гръб.

Тиру-Риру

Тиру-Риру е поредното попълнение в мениджърския екип на PlayBoy-ите (DMT). Учените все още спорят откъде точно произлиза името на съществото. Теориите са няколко:

  • Тиру-Риру е гальовно обръщение към Тиранозавъра Рекс, чиито зъбки са неумело прикрити.
  • Това е самата Ламя Спаска. (очевидно втората теория е подмножество на първата);
  • Тиру-Риру е преродения дух на Хитлер и Химлер едновремемнно. Доказателство за това е деспотичния, демоничен характер на Тиру-Риру. (Не че Тиранозавърът Рекс е особено мило същество.) За това говорят и близките родствени отношения на Тиру-Риру с Волен Сидеров.
  • Нереализирана Практична Домакиня, прекалила с производството на Шипков мармалад.
  • Имагинерен герой от култова песничка на Мариус Куркински. Името предполага недотам добро ментално здраве.

Къс Кара-Лизачев

Актуална придобивка на нишия мениджмънт на PlayBoy-ите. Няма никакъв (явен) управленски опит, но компенсира с огромното си желание и отдаденост на работата.

"Допада ми да управлявам хора"
- споделя сямият той пред в. Труп

Завистливи служители намекват за специални отношения между Къс и Гамен. За доказателства се посочват дебелият и влажен език и етимологията на избрания от самия Къс артистичен псевдоним.

"Мдаа, боровите иглички, мда молекулите, да, и акрилната боя, мда, да, космоса, мда, колелото, да, мда Гамене, да, прав си, прав си..."
- Влажни се Къс пред Гамен
"Ще стегна редиците на тези малки хаймани!"
- заканва се Къс пред Вазелин.
"Не сме в детската градина, за да ги дондуркам малките разгезени плюнчовци!"
- откровеничи Къс пред Тиру-Риру.

Звездолетка Градинарска

Звездолетка е новата страст на Порнорам.

Говори се, че след като любовта между него и Кака Цеца е охладняла и двамата се събират само за домашни сладкишипков мармалад естествено) и кекс, Порнорам е насочил цялата си (атомна) енергия към стилната Звездолетка.

Ванко Лазьов Форков

Ванко е скорошно попълнение на най-висшия Мениджмънт на ИТ PlayBoy-ите (DMT). Разположението му е толкова високо, че почти опира в звздите (авторът остава на любопитният читател сам да интерпретира предходното изказване и да реши за каква точно звезда става дума - вселенска, чалга, порно или произволна друга).

"Не разбирам как се събира в тези стайчета с ниски тавани"
- Учудва се негов коуега.

Назначението на Ванко странно съвпада с желанието на Вазелин (или по-точно на Керемида) да емигрират в Ъмерика. Там те ще станат масони и вече няма да им се налага да работят, като същевременно ще изживеят мечтите си (все пак това е страната на неограничените възможности). Незапознати близки до семейството твърдят обаче, че истинската причина се корени в подсъзнателното (тайно и неосъзнато) желание на Вазелин да стане мормон. Тайният му план (толкова е таен, че той самият още не знае за него) включва разработване на верига от дистрибуционни звена за търговия с шипков мармалад, произведен от възлюбената му Керемида. На по-късен етап (след натрупване на необходимото благосъстояние) към мормонското семейство ще се присъедини тайната му любовница, но този път легално, като втора съпруга. Така истинското му аз ще се освободи от худу, вуду и други *уди прилагани му от близки нему грънчарски произведения.

Кой всъщност е Ванко и откъде се пръкна само времето ще покаже. Ще приложим само най-очебийните и широко-разпространени теории:

  • Това е самият Ванко 1. Освен името (чието сходство наблюдателния читател отдавна е забелязал), той се оказва горд собственик на Лаптоп на педали (проект разработен от самия Гамен). Това би обяснило и желанието му да се навежда, лази, стои на четири крака и т.н.
  • Друга няма.
"Форко - отворко"
- Злослови недоволен служител в кулоарите на Инкубатора.

Баа Мица

Баа Мица (съкратено от "Бах таз мекица") е нещо, което няма идея какво прави при PlayBoy-ите. За сметка на това винаги знае как да го прави и не пести силите си да покаже на всички останали това. По този начин Баа Мица винаги осветява работното пространство с присъствието си.

Недоброжелатели твърдят, че поведението на Баа Мица се дължи на факта, че тя е истински инженер (или поне се изживява на такъв).

Завистливи служители изказват мнение, че Баа Мица е съкратено нарицателно от Баба Милица или както е известна сред по-голяма част от населението с майчин език - Баба Илийца

Служители

Служителите са интересна сбирщина от различни ИТ инкубатор-и, както и мес(т)ни екземпляри отгледани в дъгогодишния опит. Всеки един от тях смята, че е незаменимата кокошка, която снася златни яйца. Чести са репликите подобни на:

 "Аз преди какви работи съм правил, ама съм ги забравил."

Открояват се две групи - такива, които се кланят на мениджмънт-а и такива, които го плюят.

"Аз да взема бабката да докарам да стане директор на водопад!"
"Тя има повече опит в управлението на водна струя, дървен прът и биологична едница"
- кълне се недоволен дългогодишен служител на DMT.
"То малко тука си е обида да станеш (те направят) шефче"
- прокламира недоволството си друг.

Подобно на служителите в други ИТ инкубатори и при PlayBoy-те всички се оплакват:

"Карат ни да работим !"

Недоволството се засилва още повече поради липсата на Пиле Фрикасе и забраната за консумация на Бира.

"Бирата е произведение на Сатаната и няма да позволим разпространението му сред работниците!"
"В крайна сметка това да не Ви е СУ или еБан"
- откровенничи член на вишия мениджмънт на DMT.

Персоналът реагира на тези рестрикции с безмилистна консумация на Ракия и изпадане в Алкохолни приключения.

"Това е една сбирщина от Улични Алкохолици. Няма да позволим такова безотговорно отношение!"
- същият член на вишия мениджмънт на DMT.
Лични инструменти