Хитлер

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Адолф Спасов Хитлер (или просто ХИТЛЕР), по прякор Фюрера, е известен герой, художник, и идеолог. Създаден е през 1889 г. от клетки на Иисус Христос в небесните лаборатории на рая.

Съдържание

Кратко житие

Early life

Роден в Браунау, Австрия, близо до немската граница. На 17 години остава кръгъл сирак. Отива във Виена да следва изобразително изкуство, но тъй като е без пукната пара в джоба, работи като строител и чертожник за да изкарва прехраната си. През 1912 отива в Мюнхен, където продължава да изучава архитектура, изкарвайки хляба си като художник на плакати. Изучава история в свободното си време. Гладува, за да си позволи посещения в театъра и операта.

Не е евреин.

Първа Световна

Войната започва през 1914-та, Хитлер се записва като доброволец. Награден с Железен кръст за храброст (втора степен) два месеца по-късно. Служи като бегач-вестоносец, една от най-опасните длъжности въобще. Ранен от експлодиращ шрапнел през 1916-та, изтеглен и лекуван в болница за няколко месеца. Когато оздравява, моментално се пише доброволец да се върне на фронта. През 1918-та хваща из засада френски офицер и отряд от петнайсетина души, пленявайки ги; награден е с Железен кръст за храброст (първа степен) за този си подвиг. Временно ослепен след газова атака, Хитлер е отново в болницата когато войната приключва.

Криза във Ваймарската република

Наказателните мерки на Версайския мирен договор, сходни на "Втората национална катастрофа" на Ньойския договор за България, са многократно по-жестоки срещу Германия, и създават невиждана оттогава икономическа криза в тогавашната Ваймарска република.

Републиката, в частност Берлин, повлияни от икономическата криза и невиждана оттогава хиперинфлация, която унищожава немската икономика, се превръщат в център на декадентското поведение и хедонизма. Гей барове се намират под път и над път, колоритни еврейски творци създават и поставят първите хомосексуални опери, а еврейски сексолог на име Магнус Хиршфелд, наричан "първият пропонент на хомосексуалните и трансполовите права" основава институт в Берлин и извършва първите операции за "смяна на пола". Изнемогващи немски семейства предлагат шоута по кръвосмешение "Alles in der Familie" на всеки който може да плати, за да гледа, а млади германски бременни проститутки се редят на редичка по специална улица, в ред на напреднала бременност, за да може "клиентът" да си избере точно толкова бременна проститутка, колкото му се иска.

Икономическата криза е несравнима, направо невъобразима. Един самун хляб струва 200000 марки (през 1923), заплатите се изплащат два пъти на ден (тъй като цените нарастват главоломно между сутринта и вечерта), и се изплащат в куфари. Документиран е случай, в който мъж оставя куфара си с пари безпризорен и заварва куфара откраднат, но парите недокоснати. Момче, пратено да купи два хляба, спира да играе футбол по пътя и после успява да си позволи само един хляб в магазина. Мъж прекосява града, за да си купи обувки, но когато пристига успява да си купи само чаша кафе и билет за транспорта до вкъщи. Пенсионерите и хората, разчитащи на спестявания, са били икономически унищожени.

Възход към властта

Хитлер се връща в Мюнхен след Първата Световна. След реч на среща на Немската Работническа Партия (Deutsche Arbeiterpartei, DAP), Хитлер е помолен да се присъедини и приема. В партията продължава да е оратор. През 1920 партията се преименува на Нацонал-социалистическа Немска Работническа Партия (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP); приет е за водач на партията през 1921. С набирането на популярност партията и членовете ѝ са под постоянна атака от разнородни комунисти.

През 1923 Хитлер е арестуван след неуспешния "Пуч в Мюнхен" (т.е. преврат), още известен като "бирен пуч". Сред участниците е и опитният, популярен генерал Ерих Лудендорф, който по-рано е действал като де факто върховен командир на Централните сили към края на Първата Световна.

С влошаването на депресията във Ваймарската Република, радикалните партии набират сила и NSDAP става най-голямата партия. Хитлер бива избран за канцлер през 1933, след коалиция с национал-консервативната Народна Партия (DVNP).

Влошаващите се конфронтациите с комунистите са описвани като гражданска война. Нападенията на комунистите струват живота на 206 членове на NSDAP и над 25000 ранени. Общият страх от комунистическа революция и още терор, както и пожарът в Райхстага (извършен от холандски комунист) през 1933 водят до мерки, засилващи силата и влиянието на Хитлер и партията му.

Национал-социалистическа Германия

Флагът на NSDAP. Инсигнията на реда и честността
Увеличаване
Флагът на NSDAP. Инсигнията на реда и честността

През март 1933 "Юдея", т.е. "международните евреи" обявяват "война" на Германия; с други думи, изискват световен бойкот на немските стоки и търговия (заглавие на първа страница (https://www.nationalists.org/library/hitler/daily-express/judea-declares-war-on-germany.png) на лондоския Daily Express, 24 март 1933). В отговор Германия започва политика по екстрадиция на евреите. Хитлер, който лансира небезпочвената теория за "великото предателство" (която е извън обсега на тази статия; прочети повече за Първата Световна за друга информация), сключва днес буквално неизвестното "Трансферно споразумение" с ционистки групи. Споразумението дава възможност на всички евреи да прехвърлят спестяванията си в Палестина и да емигрират свободно там. Тази и други политики не са били потайни или по какъвто и да било начин засекретени; идеята на национал-социалистите е Германия обитавана от етнически германци и само от тях (много подобно на универсалната българска идея, трябва да се отбележи). Националсоциалистите създават и тренировъчни лагери за заинтересовани евреи, където бъдещите емигранти да придобият занаяти или познания по земеделие. Всичко това се случва преди началото на Втората Световна.

Идвайки на власт, Хитлер работи по възстановяване на немската икономика и култура. Хиршфелд, докторът който "сменя половете" на хората, е изхвърлен, а институтът му - унищожен; гей баровете и пиесите са отстранени, както и проституцията и комунистическите терористи. Състои се поне едно публично изгаряне на книги, организирано от студенти по аналогия на изгарянето на католическа литература от Мартин Лутер. Книгите, изгорени на това най-вероятно единствено събитие се състоят от комунистическа литература, "произведения на изкуството" с хомосексуални или други дегенератски уклонности, и "научните постижения" от института на Хиршфелд. Забранената литература не е била иначе изгаряна, а изземана и поставяна в библиотеки с цел архивиране. Икономиката се възстановява постепенно, заедно с духа на потиснатите немци. Немското правителство стимулира родната раждаемост - твърди се, че правителството опрощава 25% от всеки ипотечен заем, зает от младо семейство, за всяко родено дете. С четири деца заемът се опрощава напълно.

През 1934 сили на NSDAP предотвратяват преврат, воден от Ернст Рьом, в т.нар. "Нощ на Дългите Ножове" (название от легендата за крал Артур; още "операция колибри"). Според Хитлер терминът е ползван първоначално от самия Рьом. Въпреки доказателства за противното, стандартната позиция е че не е имало планиран преврат, а Хитлер си е разчиствал сметките с Рьом и други партийни противници.

Сигурно е, че Хитлер е изразявал желание да намали и отстрани ужасните наказателни мерки, наложени на Германия и другите страни от бившите Централни сили. Германия прекратява демилитаризираната зона в "Райнланд", възстановява военната повинност, и през 1938 присъединява Австрия и Судетите, които са обитавани от етнически немци. Присъединяването на Австрия (известно като Аншлус, Anschluß, присъединяване) понякога бива наричано "der Blumenkrieg", войната на цветята, тъй като немската войска е посрещната с овации и пътят им е покрит с букети. Присъединяването към Германия има одобрението на 99.7% от австрийците.

През 1938 се случва и широко известната "Кристална нощ" (още и "Нощта на строшеното стъкло"), популярно известно като всеобщи погроми срещу евреите, след убийството на немски дипломат от млад евреин. По-слабо известни източници твърдят, че Хитлер се вбесява, когато чува за антиеврейските демонстрации и погроми, и открито забранява на хората си да позволяват каквито и да било палежи или побои срещу евреи. Твърди се и че части на Sturmabteilung (SA, паравоенен орган на NSDAP) активно са възпирали анти-еврейски протести и са охранявали еврейски магазини; както и че "погромите" въобще не са били широко разпространено явление, и че на следващата сутрин повечето обикновени граждани въобще не са разбрали, че нещо се е случвало.

През 1939, със силната поддръжка на Хитлер, е подписано широко НЕизвестното споразумение на Рублее-Волтат, което одобрява финансирането на евреите-емигранти с достатъчно средства за да се устроят добре при влизането си в Палестина, като всички евреи над 45 годишна възраст получават разрешение да останат в Германия, както и специална защита срещу дискриминация. Немското външно министерство поставя емиграцията на евреите като окончателна цел за външната си политика.

Втора Световна война и смърт

Войната започва на първи септември 1939 с навлизането на немски войски в Полша, след множество неуспешни дипломатически инициативи за връщане на град Данциг (днес Гданск), бившата столица на Западна Прусия, населена от 98% немци (към 1938) и след Първата Световна дадена на Полша, обратно към немско управление. Тези преговори, първоначално обещаващи, биват прекратени на 31 март 1939, когато Великобритания спонтанно дава (неискани от поляците) гаранции на Полша че при случай на нападение от когото и да било, Британия и Франция ще се намесят моментално на страната на Полша; предполага се, че това действие на британците е осъществено с "помощта" на САЩ. Така Полша преустановява преговори за връщането на Данциг, и всеобщата трагедия на Втората Световна се случва.

Великобритания обявява война на Германия на 3 септември, Франция следва примера им. Не е ясно обаче защо тези две велики сили не обявяват война на Съветския Съюз, когато съветски войски нахлуват в Полша на 17 септември същата година.

Хитлер се самоубива на 30 април 1945, преди края на Втората Световна война. Германия се предава на Съветския Съюз на 8 май, но войната не приключва до капитулацията на Япония на тихоокеанския фронт, на 9 септември 1945. Теории на конспирацията твърдят, че всъщност не се е самоубил, а е отишъл в Аржентина след войната (имало е някакъв там тип дето прилича на него, който живял в някакво аржентинско градче или село, комуто бившите есесовци там са отдавали чест постоянно). Тези теории не са потвърдени.


Личност

Макар често да е представян от Холивуд като луд и неконтролируем маниак, Хитлер е бил умерена и ерудирана личност, умел оратор и ловък политик. Не е бил страхлив, както личи от длъжността му по време на Първата Световна и медалите му за храброст. Обичал е живота във всичките му форми - по негово време Германия въвежда строги закони против жестокостта към животните. Също така, макар да бива считан за ентусиазиран пекар в наши дни, Хитлер никога не е произвел достатъчно фурни за да изпече индустриални количества курабийки. Математиката свързана с пословичните му 6 милиона изпечени курабийки не излиза (а и освен това заглавия за "6 милиона изпечени курабийки" се срещат многократно в разни вестници (http://www.renegadetribune.com/wp-content/uploads/2015/10/hqEz2Jf.jpg), още от 1900 година...)


Накратко

Картината „Аз, мама и тати“ (t. дългонос банкер)
Увеличаване
Картината „Аз, мама и тати“ (t. дългонос банкер)
Фюрерът се весели с местното население по време на окупацията във Франция.
Увеличаване
Фюрерът се весели с местното население по време на окупацията във Франция.

Хитлер има желязна дясна ръка и гениален мозък, направен от кръвта на евреи-антихристи. Младежът се обръща към доброто когато Германия е ограбена и разфасована от зли банкери (демек евреи)

Иначе стария Шикългрубер всъщност е правел и други неща когато не е се е занимавал с производство на сапун от цигани като например да рисува джуджета за Дисни (https://www.youtube.com/watch?v=FQP7V7TtZwA).ТОЙ БЕШЕ ПРАВ! ЗИГ ХАЙЛ!


Източници

Разнородни, най-вече Metapedia (https://en.metapedia.org/wiki/Main_Page), която въпреки десните си наклонности някак успява да е по-неутрален източник от стандартните. Подробности за войните, задълбочени разглеждания на известната информация около Хитлер и Германия във Втората Световна война, и слабо известни източници и факти могат да се намерят там.

Информация за Берлин взета отчасти от документалния филм "Berlin, Metropolis of Vice" (2005) от канадското CBC. Филмът не изявява политически становища и се препоръчва силно. Линкове: JewTube (https://www.youtube.com/watch?v=b-QlCXThsgE), Dailymotion (https://www.dailymotion.com/video/x4mle7m), BitChute (https://www.bitchute.com/video/V0nN0BBE6WqY/)

Лични инструменти