Ракия

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Площадът с най-красивите жени.
Увеличаване
Площадът с най-красивите жени.

Напитката на Древните богове, според някои позната и като амброзия. Основен източник на вдъхновение и сили на българската нация. Говори се, че ракията извира по естествен път от връх Шипка. Уви, човек разбира, че това не е вярно, след като обикаля няколко дни района.

Съдържание

Ракията и въздействието ѝ върху нас

Наскоро учени от еБАН откриха, че ракията може да променя гените на човек посредством радиационни молекули, открити във въпросната напитка. Но това не е всичко, също така ракията води до силно пристрастяване в световен мащаб. Страни, засегнати от алкохолизъм:

  • СССР/Русия - 85% от населението страна от алохолизъм.
  • Абсурдистан/България - 83% от населението страда от тежък алкохолизъм - Рекордьор - 9.8 Промила алкохол в кръвта.
  • Полша - 70% много хора от Полша смятат, че това идва от СССР... Рекордьор - 11.8 Промила алкохол в кръвта.
  • САЩ - 62% известни още с Линдзи Лоън, Парис Хилтън, Буш, Рейгън - едни от най-тежките алкохолни петна на САЩ.

Състав и Производство

За всекиго по нещо.
Увеличаване
За всекиго по нещо.

Ракията се приготвя главно от плодове. В най-общи линии плодовете ферментират и след това се дестилират в така наречените ракиджийски казани.

Най-разпространена в България е ракията от грозде. На второ място е от сливи. За престижното трето място се борят крушовите, прасковите, черешовите и ябълковите ракии.

Алтернативен начин за приготвяне на ракия е чрез смесване на спирт, вода, киселини, оцветители и аромати. Учудващото е, че чрез този метод се произвежда ракия, която по вкусови характеристики не отстъпва на натуралната ракия, произведена по първия метод.

Производни напитки

  • КЕЛЕШ - Кайсиев Еликсир с Лек Елемент на Шльокавица - Всъщност Шльокавица с Лек Елемент на Кайсиев Еликсир (ШЛЕКЕ или ШЕЛКЕ, да не се бърка с Шалке 04, 05, 06, 07 и 007)
  • Пърцуца - Ракията е менте на Шльокавицата, Пърцуцата пък е менте на Ракията. Тъй като минус по минус прави плюс, Пърцуцата е напитка много подобна на Шльокавицата и КЕЛЕШа. Вж. Бай Киро
  • Скоросмъртница - Който не е пил от тази ракия не е живял! А който е пил, няма да живее оше много! Спекулира се, че е по - силна дори от отровата на змията подмамила Адама да яде от ябълката. Всеизвестен факт е, че през '60-те е използвана като течната част от горивото за ракетата Сатурн IV която е закарала човек на Луната. Този рядък сорт може да се намери само на село, но често по съмнителни колети за "внучето" се промъкват и бутилки в студентски град от някой хитър и зъл дядка.

Любопитно

  • Всеизвестен е куриозния случай отпреди няколко години, когато собствениците на марката "Пещера" завеждат съдебно дело срещу дребен частен производител затова, че е продавал ракия с марката "Пещера".

Съдът назначава съдебна експертиза за установяване на състава на продаваната ракия както от дребния производител, така и на завод "Пещера". Анализът установява, че фалшивата ракия е направена от грозде, без добавки на други промеси. Установява също така, че ракията на завод "Пещера" е направена от спирт, вода и най-различни вкусови добавки.

  • Според скорошно проучване ракията е способна да дарява безсмъртие. Известни са случаи в които субекти на по 80 години и с лош дъх си вкарват патрончета в главата и не умират! Сред най - известните са "Иван-Цирозний" и "Имортъла" от Дружба 2

Джанксова Ракия

Ах, тази Джанксова ракия...

Виж Още: Алкохолни приключения ,Улични Алкохолици, Голям Ракиен Инжекцион - ГРИ

Лични инструменти