Бай Киро

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Внимание! Да не се бърка с Цар Киро и Бат Киро Сокчето)

Сложният и изпълнен с обрати жизнен път на Бай Киро започва по напълно тривиален начин в Гниляне през 1938, като тази обикновеност е наваксана само 3 години по-късно, когато малкият Кирчо (бъдещият Бай Киро!) съвсем случайно открива целта и любовта на живота си - домашната Пърцуца!

Всички по-нататъшни негови действия и решения са продиктувани от едничката цел - поддържане на максимално близък контакт за максимално дългf време с любимата течност. Ако Сатаната беше проявил достатъчна далновидност и му беше предложил навреме стандартният договор за покупка на Душата срещу непресъхващ извор с Парцуца, Бай Киро най-вероятно щеше да отговори простичко:

 "Аз тебе мноо та уважавам...Дай да са подпиша!"

Сатаната не, обаче Тайните Служби и Световната Конспирация - ДА!

Бай Киро последователно е вербуван от Държавна Сигурност, КГБ, ЦРУ, МИ5, Мосад, Масоните, Илюминатите... сигурно пропускам някои... Уникалната способност за реалновремеви мултитаскинг, развита от мозъка на Бай Киро под въздействие на постоянната консумация на Пърцуца, му дава възможност да изпълнява перфектно взаимно противоречащите си ангажименти към всяка от вербувалите го организации, без риск от разкриване, и без следа от раздвояване/разтрояване и т.н. на личността. Ангажирането на 99,99 % от личностният му потенциал с проблема за осигуряването на Пърцуца, го превръща в безпощаден и ефективен оперативен агент.

Единственият временен срив в мотивацията му настъпва по време на изпълнението на рутинна задача в Микропроцесорни Системи - гр. Правец, където е внедрен под псевдонимът Бай Киро Фадромата. Там той среща друг агент от същата величина, Кака Пена чистачката. Дълбоко впечатлен от професионализма и отдадеността й на Задачата, той изневерява на Пърцуцата за няколко дни.

По-късно дълбоко съжалява за тази изневяра, най-вече защото нейният резултат, Вени Марковски, разочарова напълно и двамата си родители. Разкаян и гузен след случилото се, Бай Киро напуска активната агентурна работа, и се слива с баналното ежедневие - става булдозерист на свободна практика.

Изненадващо се оказва, че е открил верният път към сбъдването на мечтата на живота си - булдозерът се оказва "ключът" към райските порти; постъпленията от домашна ракия са толкова големи и редовни, че дори понякога на стъклото му може да бъде видян следният надпис:

"Не ща ракия! Склонен съм към корупция!"
               Бай Киро
 

Единствената организация от списъка на предишните му работодатели, с която Бай Киро запазва контакти, са Илюминатите. Според представително социологическо проучване, проведено от Халогените, името на Бай Киро Голямата парцуца следва да се изписва като Бай Киро Голямата Пърцуца. Това е пряко следствие от допуснатата от него грешка при подаването на документи за регистриране на търговска марка, под която да бъде продавана произведената по негова рецепта напитка.

Проучването е проведено във връзка с твърдението, че ракията, марка "Пърцуца", не премахва изкуствено генерираното гравитационно поле и спомага за запазване на голямата тайна, независимо от изпитите количества, които винаги са крайни.

В резултат от социологическото проучване Халогените поемат ръководството на Илюминатите, след като доказват, че съществува алкохол, който не премахва изкуствено генерираното гравитационно поле и по този начин разрушават догмата на Криптоните, според която такъв алкохол не съществува.

След поемането на ръководството от Халогените и присъединилите се към тях бивши членове на Криптоните, Орденът на Илюминатите се трансформира в съюз, ръководен от единствения си член. На последния конгрес на Илюминатите Бай Киро Голямата Пърцуца е избран председател на Халогените и директор на новия завод за производство на ракия "Пърцуца", построен с пари на Европейците.

Лични инструменти