Халогени

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Допълнителни фарове с принципно полезно предназначение, използвано от шофьорите в Абсурдистан като уред за заслепяване на насрещнодвижещите се водачи на превозни средства.

Ползвателите на халогени твърдят, че те им помагат да виждат дупките по пътищата. - Едва ли, тъй като те би трябвало да осветяват пътя само на 5-10 м пред колата... никой не може да реагира за 5 м при движение с нормална градска скорост (около 120 км/ч).

Ползвателите на халогени твърдят, че карайки с включени халогени, автомобилите им се забелязват по-лесно. - Така е, само че нищо зад автомобила им вече не може да бъде забелязано, тъй като сме заслепени.

Ползвателите на халогени твърдят, че халогените не заслепяват. - Е верно, по-готино е ти да заслепяваш, отколкото да те заслепяват.

Ползвателите на халогени твърдят, че ЗДП и ППЗДП не важат за тях. - Всъщност в закона за движение по пътищата казва следното: "Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. (2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра." Разбира се, според ползвателя на халогени, законите са написани за някакви други хора на някаква друга планета. За ползвателя на халогени, малката радост да му светят четири лампички от пред е от жизнено значение.

Лични инструменти