Кака Пена чистачката

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Агент на КГБ, ЦРУ и Профсъюзите, внедрен, за да следи изкъсо развойната дейност в Микропроцесорни Системи - гр. Правец. Разкрита (но не и разобличена) от гениалният таен заместник командир по политическата част на предприятието (известен сред незапознатите като Бай Киро Фадромата), тя става обект на таен присмех, перманентна дезинформация и зловещи експерименти от страна на целият тогавашен колектив от палави учени.

Пословична в научните среди става нейната метла, на която всеки от развойните отдели монтира постоянно и тайно допълнителни дивайси и ъпгрейди, в резултат на което при едно претегляне през 1981 метлата тежи точно 47,3 кг. Небрежно подметнатата от нея реплика към младият Благовест Сендов:

 -Благувестчо, ни моа дъ ръзбиръ що кът митъ с тъз митля тя пиука?!

дава на света неговият гениален отговор:

 - То тоз модел са си тъй!

Този привидно невинен отговор по-късно става девиз на милиони дистрибутори на Уиндолс, и до наши дни често е превеждан бегло на англиски като:

It's not a bug, it's a feature!

Страхувайки се да не пропадне легендата, под която е внедрена, а и като истински добре трениран агент, Кака Пена упорито продължава да мете с тежащата 47,3 кг метла, едновременно подсвирквайки си и дъвчейки фас от Арда без филтър, с което спечелва завинаги уважението на своя опонент в голямата шпионска игра Бай Киро.

Резултатът от уважението се появява малко по-късно, и е отгледан под съвместните им (но тайни грижи) в кашон от Правец 82 в дъното на склад №2. Познат на света като Вени Марковски, плодът на тези напрегнати колегиални отношения става един от строителите на съвременното ИТ общество в България.

Към настоящия момент Кака Пена след преминат опреснителен курс и поредица пластични операции е внедрена под името Емилия Масларова в правителството на РБ (чете се Ръ-Бъ).

Лични инструменти