Мениджмънт

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Произхожда от безгръбначните, изпълзели из Океаните на Марс. Мениджърите имат далечна родствена връзка с адвокатите.

Мениджърите виреят най-добре в големите корпорации. Когато една корпорация бъде заразена с мениджъри, в нея започват процеси, които неминуемо я довеждат до смърт чрез фалит. Понякога този период на агония продължава с години и е често незабележим за околните. Затова краят винаги настъпва неочаквано и изненадващо за всички (справка - Enron, Portellus). Мениджърите са резистентни организми и имат способността да елиминират всеки, който им пречи да постигнат крайната цел - фалита.

Мениджърите се назначават по всякакви критерии, но най-честия случай е мениджъра да бъде човека с най-малко знания в предметната област и с най-добрата прическа.

Аксиома на мениджъра

Добре подбраната вратовръзка компенсира пълното безхаберие.

Йощ

Вицове

Човек, летящ на въздушен балон, установил, че се е загубил. Той се спуснал по-ниско и забелязал на земята човек. Спуснал се още и се обърнал към него:

- Простете, можете ли да ми помогнете? Аз се разбрах с един приятел да се срещнем още преди час, но не знам къде се намирам сега.

- Вие се намирате на въздушен балон на 3 метра от повърхността, между 40 и 42 градуса северна ширина и между 59 и 60 градуса западна дължина.

- Вие сигурно сте програмист?

- Да, как се досетихте?

- Вие ми дадохте абсолютно точен отговор, но аз нямам никаква представа какво да правя с тази информация и все още съм се загубил. Откровено казано, вие с нищо не ми помогнахте.

- А вие навярно сте мениджър?

- Да, и как се досетихте?

- Ами не знаете къде се намирате и накъде отивате. Издигнали сте се дотук благодарение на въздух под налягане. Дали сте обещание, което нямате представа как да изпълните, и очаквате хората, стоящи по-ниско от вас, да решат вашите проблеми. И накрая, намирате се в същото положение, в което бяхте преди да ме срещнете, но неизвестно защо, за него се оказах виновен аз.

Лични инструменти