Дявол

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Рогатият
Увеличаване
Рогатият

Дяволът категорично може да бъде обявен за личност на столетието. Кой от нас не е чувал старите хора да казват: "Слънце, въздух, сатанизъм - здрав и бодър организъм !" или колегата ви, оплескал проекта, да се оправдава пред началството: "Дяволът ме накара !"

Не на последно място, благодарение на Дявола дължим хилядите black metal групи, създаването на компютъра от Microsoft, и разработката на Изкуствен интелект с помощта на Неговите адски легиони.

Съдържание

Зъл дух в здраво тяло

Дяволопоклонничеството открай време се е свързвало с култ към плътта, с възприемането на човек като неразривно единство от дух и материя. А култът към плътта, разбира се, означава грижливо поддържане на собственото си тяло - жизненост и енергичност, и добро общо здраве !

Единственото направление с подобни резултати от "другия лагер" е раннохристиянската секта на Физкултурианците.

Кой е виновен ?

Едно е ясно: Дяволът е вечната жертва. Той може с лекота да бъде обвинен за всичко: от страховитите наводнения в САЩ, до сбърканият документ в службата. Дяволът е винаги подръка, когато отчаяно ви трябва някой, който да опере пешкира.

Защо съществува ?

Преди много време, в една небезизвестна страна хората са разбрали, че когато другите се страхуват, те са много по-склонни да правят неща като да се смиряват, подчиняват и мълчат и усмихват. Човек би си помислил, че всемогъщия бог би го унищожил, но явно не е чак толкова всемогъщ и има нужда от нашата помощ и злата, разбира се. Та всеки път като някой човек спомене "Дявола" останалите 100 около него се кръстят и правят "дарения" като тези с които трябва да влезеш в УНСС

Дяволската музика

Дяволът винаги е имал най-добрата музика: jazz, rock'n'roll и какво ли още не... и не на последно място: black metal, разбира се !

Винаги, когато се е появявала музика, различна от съществувалата дотогава, праведните люде са надавали адски писъци, анатемосвайки я като дошла направо от пъкъла. И така до пълното й възтържествуване, и до появата на нещо ново.

Искаме да издигнем лозунга:

Black Metal за всички !!!

Виж тоже: Музиката на сферите. (Benzin на Rammstein) Отново връщане към сферичността, като израз на божественото.

Имена, под които можем да срещнем Рогатия (на улицата)

 • Хайнрих Химлер
 • Сатана в перевод от иврит ש�?ן (сатана, още Архангел Сатанаил) — значи «препятствие», «противник». В редица книги на Стария Завет сатаната се явява слуга на Бога. В Новия Завет сатаната е апокалиптически Дракон — поредния враг на Бога.
 • Луцифер (лат. Lucifer, слав. Денница; правилно Lucifel) — «светоносец», название на вечерницата (звезда); «сина на зарята». Паднал ангел, опълчил се срещу бога, който пък на свой ред му бил шута от Рая.
 • Дявол (гр.) — лукав, клеветник. В Новия Завет е Княз на Света. Евангелие от Матея (4:1-11).
 • Иблис — съгласно Корана, огненно същество (джинн), противоспоставящо се на волята на Всевишния.
 • Веелзевул - (Баалзебуб - בעל זבוב) в превод от иврит — «Повелител на Мухите» — името Сатана в иудейската традиция.
 • Мефисто - Абе не сте ли играли Diablo II?
 • Лазаров - (Минко) - още по-малко известна инкарнация. Среща се тук-там из София, най-вече в bol.bg. В този си вид не е особено опасен, прекалено дебел е.
 • Бика на Делтата - (Захарин) - Съгласно идеята на Лайбниц за божественото се стреми също към сферична форма, но е предопределен да не я достигне заради изначално извратената си природа. Прилича на круша (Няма нищо общо с Крушата), известно време държеше информационния поток в ръцете си, като снабдяваше тираджиите на Черния кос с информация и музикални услуги - след крушението на кръчмата се оттегли в самота и броди с големи гумени ботуши по Перловската река от където идва прякора му. В тази си инкарнация владее времето, хартията и частично управлява завихрянията на въздуха след тролей номер 9
 • Лилов - (Делян) - друга дебела и по-малко известна инкарнация. Говореща с тих глас, в стремеж да изглежда загадъчна. В човешки облик води култ към виенските сладкарници марка Лучиано. Желано обръщение е Дилдо (умалено от Делян и нямащо нищо общо с други физиологични особености). Не е особено опасен, освен за неговите клиенти. Противодействие: рязък, отривист backhand или ляв прав в зоната за 10 точки.
 • Лазарова (нищо общо с Лазаров) - Нели Лазарова е инкарнация на дявола, в момента работеща като преподавател по музика в VIII СОУ Ал. С. Пушкин - Варна. Разпознава се особено по черното облекло, огненочервената коса и грозната муцуна. Бич за всички, които са я срещали. Притежава умения за контрол на мозъците на немислещите създания, тъй като всички, които не са прекарали поне един учебен час с нея, горещо я защитават.
 • Дяволката - виден член на банда софийски аниме и манга фенове, понастоящем като студент под прикритие в бившото ВМЕИ "В.И.Ленин".
 • Иван Петров- възможно най - безизвестната инакрнация от всички. Зъл на вид, притежаващ пронизително съскане и смрадливи хобитски крака, той успява да остане девствен до дълбока старост. Лице на модна къща " Господин за един ден" гр. Харманли той погнусява хора и животни с опорнодвигателните си реакции и акнето си. Днес той жевее в Шангхайски коптор и сънува еротични сънища с Ванко 1.

Къде можем да го открием?

Навсякъде, естествено! Въпреки, че адресната му регистрация е в Ада, Той със сигурност не е персона със склонност към заседяване на едно място или домошарство.

Най-голямата лъжа на Дявола

Дяволът, като баща на лъжата, е майстор словоплетец и интригант. Сред любимите му лъжи са "ти си много велик", "ти си мноу куул", "само така, живей разгулно, защото скоро ще умреш" и други. Напоследък набират популярност и лъжи от сорта на: "Мила, обичам те", "Не си дебела никак", "Ти си единствената за мен" и на последно, но не по важност, място "Може ли да вляза да ползвам телефона".

Но най-великата негова лъжа е, че дяволът не съществува, позната във формите на митологизирани гущероподобни смехотворни създания с рога, опашки и други чифтокопитни изпълнения. Истината е, че сам дяволът се явява в най-светли образи под формата на 'духове-водачи' в медитационните трансове или извънземната раса Х, 10 пъти по-умна от хората и желаеща им само доброто (все пак, като е по-умна, как може да го мисли наистина).

С две думи, дяволът най-обича да лъже и мами с коварни хватки, честито на хваналите се на въдицата му.

Как да го прекараме...

...или три плюс един начина да преборим Дявола.

Съществуват три основни и един допълнителен (патентовани и защитени от авторското право) начина за борба с Дявола:

 1. Анатемосване (вж. анатема)
 2. Подмазване (вж. подкуп, рекет, корупция)
 3. Пиене на студена вода (вж. студена вода)
 4. Допълнителен начин: добре известно е, че най-добрият начин да се предпазим от Дявола е да му се отдадем с обожание!

Разбира се, след третата бира човек въздъхва тежко, задавайки си въпроса: Кому е нужно всичко това ?

Известни последователи на Рогатия

Лични инструменти