Текущи събития

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(пренасочване от Current events)
Увеличаване
Съдържание

Чупещи новини

Апокалипсис сега

Светът е в хватката на злия коронавирус. Стойте си вкъщи, не говорете с никого и не правете секс, защото заразата се предава по въздушно-капков път и чрез обмяна на електролити.

Подкрепете Петицията!

Будни български умове пуснаха интернет подписка (https://web.archive.org/web/20091125082707/http://bgpetition.com/vsi4koza1lev/index.html) против сайта "Всичко за един лев", с аргументацията:

Отварям петицията,за да се събрет всички обединяващи се около идеята да бъдат ограничени простотиите в този сайт.В него биват поругавани личности от исорията и успели личности.

Авторите на "Всичко за 1 лев" горещо подкрепят начинанието и застават с цялото си сърце зад идеята! Нека всички подкрепим благородното намерение (и пожелаем на пусналият петицията повече успехи в борбата с неграмотността си)!

Борбата с неграмотността е тежка, епична по своята същност и изключително слабо разпространена в Абсурдистан; основен проблем са липсата на интервали след запетайките и фриволната замяна на пълни и непълни членове. Ето защо всяка инициатива с подобна насоченост, трябва да бъде адмирирана и подкрепена от всички "събрЕли се,обединени около идеята да бъдат ограничени" техните простотии - похвално и достойно за уважение е тяхното начинание да се самоограничат като явление, поради което очакваме, че петицията им ще бъде активно подкрепена чрез НЕучастие в нея :)

От друга страна, следва да се има предвид (разпространено също като "впредвид", "на предвид" и др. книжовни абсурдистански фрази), че всеки съвестен и доблестен гражданин на демократичен Абсурдистан, би изразил искреното си и дълбоко възмущение от "поругаването на успели личности" като уважаеми и достопочтени политици и бизнесмени (и двата вида, познати също като "мафиоти", "мутри", "мошеници" и други далеч по-нецензурни определения). Същите, патриотично оттдадени представители на Абсурдистанската държава, на още по-голямо основание, биха изпаднали в ескалирал до екзалтация срам от светотатството, извършвано с имената на абсурдистанските божества г-н Борисов, г-жа Желева и др.

Десет или повече години по-късно: за съжаление докладваме че уви, сайтът за подписки не съществува, но този си остава. Изглежда че 11-те подписа събрани от отряда родолюбци не са били достатъчно приношение към Дявола, за да унищожи той този бастион на black metal-а.

Последни новини за Кибертрон!

10 years KIBERTRON project

Корпорация Кибертрон (http://www.kibertron.com) твърди, че е станала на 10 години, но това е вест от преди 8 години. Това е поредната лъжа, понеже всички знаят, че Кибертрон е поне на 2000 години. Според специалисти, съобщението оставено на страницата на Кибертрон е дългоочакваният призив към всички спящи агенти по света да се задействат.

Kibertron осъществява невероятен пробив

Изглежда Ахмед Мерчев е намерил алтернативен начин да се противопостави на финансовата диета, наложена на Корпорация Кибертрон (http://www.kibertron.com) вследствие действията на враговете на андроидите. Като последно отчаяно средство за набавяне на средства за обувки на хуманоида, той, заедно с вярната му Клара Маринова се е снимал в реклама на бразилски GSM оператор и е подписал договор с тайната килърска организация на Българските Зли Баби. Доказателство за това е следното видео: Ahmed & Clara (http://www.tatuagemdaboa.com.br/tatuagem.asp?seunome=AHMED&nomeamigo=Clara).

След зашеметяващият успех на рекламата, новата звездна двойка вече е получила предложения за участие във Венецуелски и Мексикански сутрешни сериали, също и покана за кастинга на JACKASS III. Умрете от завист, врагове на Кибертрон (http://www.kibertron.com)! Резултатът от тези успешни артистични начинания ще се появи скоро на обновеният сайт на Корпорацията. Много скоро ще видите там как хуманоидът прави първите си стъпки, обут в поръчковите ботинки на "Колев и Колев", закупени с припечелените с пот на челото бразилски реали.

Пей, прогресивно човечество!

След месеци на тревога и несигурност най-сетне молбите ни бяха чути! Ъпдейтът на сайта на Кибертрон (http://www.kibertron.com) е най-после завършен! Кибертрон се завърна! И дори е по-лъскав, по-мащабен и по-амбициозен от преди! Следват 2 кратки цитата от сайта, просто намек към феновете за очакващите ги невероятни преживявания:

"КИБЕРТРОН ООД създаде Център за трансфер на технологии"
"КИБЕРТРОН ООД започна проектирането на сграда за КИБЕРТРОН Лаборатории..." 

Предварително се извиняваме за третия цитат, вероятно е резултат на някакъв сървърен бъг. Цитатът се появява всеки път щом бъдат постнати горните два цитата. Загадка!

"Малиии... кви простотии са са задали... Плаша се!"

злостен коментар на Владо Попа по повод последните новини от Кибертрон


Вандализъм

Напоследък сайтът преживя няколко вандалски атаки чрез ботове (виж Терористи). Предвид естеството на атаката (страниците се замазват с линк към kibertron.com) подозираме, че могъщата корпорация Кибертрон стои зад тези прояви; навярно актуалният проблем при разработката на хуманоида е именно "Всичко за 1 лев".

В тази връзка въведохме, хъм, някои рестриктивни мерки:
- нерегистрирани потребители не могат да редактират съдържание
- изисква се въвеждане на двубуквен код за потвърждение при съхраняване на промени.

В духа на най-добрите бюрократични традиции можем да кажем само "Съжаляваме за причиненото неудобство". За оплаквания се обърнете към корпорация Кибертрон (http://www.kibertron.com).

Малки подобрения по "двубуквения код" за потвърждение, за да може да се противопостави на "естествения интелект".

  • На международния семинар във Върнячка Баня, април 2006, един наш небезнеизвестен простолог коментира значимостта на "Всичко за 1 лев" за родното развитие на тази наука.
"... dreal-а е енциклопедия на простотията. Енциклопедия на простотията на българските народи!"
- твърди нашенският изследовател в областта на приложната простология.

Семинарът даде голям принос за международния обмен на културни ценности и телесни течности.

  • Настоящият сайт вече е преместен на ново място - хоства се от zadnik.org. Видимостта му е подобрена и са елиминирани упоритите проблеми фъф фукниционалостта му.


Новинар

Днес, седми март 2007-а, беше недостъпен сайтът на наследникът на Дъга - съвременният евтин пълп фикшън Новинар, издаван от известният депутат Любен Дилов-шин. В Новинар, където работят най-вече архонтски камили, няма и една с елементарна компютърна грамотност, която да се противопостави на злите гоблини, джокери, сити и социалисти-хакери, нападнали сайтът на Новинар.

Картинка:capital.jpg

  • Уважаваният от всички нас вестник "Капитал" публикува кратко представяне на "Всичко за 1 Лев" в притурката си "Капитал Лайт" (29 Октомври, 2005). Според статията:
... е престижно да си в софтуерния бранш - умен си, кадърен си, технически си грамотен, 
но понякога може би все още недотам социално зрял"

Защо и как Александър Бойчев, автор на статията, стига до този извод и каква е връзката с "Всичко за 1 Лев" не става ясно, но технологията wiki, която той самият хвали в същата статия, би му позволила да поясни своята теза на социално незрялата аудитория на този сайт. При добра аргументация, г-н Бойчев би могъл да получи повишение и да пише в статиите, които не се дават на стажанти, а на големите и успешни чичковци и каки - журналисти.

Г-н Бойчев продължава:

"... потребителите очевидно са безделни програмисти в престижните столични офиси на САП Лабс, 
 Сайънт или Мусала Софт. Те творят ли творят, описват профила на собствените си компании,
както и социални явления като Голф 2, Дявола и др."

Атворът на този впечатляващ литературен анализ иска да противопостави позитивните качества на протагонистите в този сайт с негативни такива, като по този начин се опитва да постигне неутралитет - точно по начина, по който са му преподавали журналистика в университета. Думи като "безделни" и "очевидно" подчертават предварителната нагласа на г-н Бойчев да намери негативното и да скрие своето мнение зад фасадата на журналистическия етикет. Какви метрики използва авторът на този шедьовър, за да определи кой е "безделен" и кой не остава неясно, но по-късни анализи на литературни критици (благодарим на Ерик Хонекер за предоставената машина на времето) спекулират, че авторът се осланя на процеса ИСО 9001, за да обоснове своите твърдения.

  • Достъпът до "Всичко за 1 Лев" е забранен от офиса на САП Лабс. Очаквайте детайли и ексклузивно интервю с управителя на фирмата и системният администратор, въвели забраната, утре. За момента - Беседа:САП Лабс
  • Статията за софтуерната компания Сайънт надмина по популярност самия Дявол.

Курсивен текст

Културни мероприятия

Тук давайте своите предложения за събирания с цел безчинства и алкохолизъм (с идеална цел).
Напиване в студентски град и масови, групови изнасилвания на девствени прогимназистки <- несъстояли се фантазии на сатанист-дегенерат

Вести и кости

Ако ви се е случила случка, или някое събитие е разтърсило крехката ви душевност,
сложете тук връзка към новината.


Рубрика на месеца

Мъдростта на Вековете

В първото издание на Мъдростта на Вековете ви предлагаме тези невероятни вечнозелени евъргрийни - бисерите на Ахмед Мерчев, президент на корпорация Кибертрон.


Забележка: "Мъдростта на Вековете" се казва автобиографичния роман за ученическите години на Лили Иванова.

Лични инструменти