Александър Бойчев

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Image:Stop_hand.png Пазете очите си.
Тази статия е писана, докато авторът е пушил неизвестна тревообразна субстанция. Той може да се нуждае от психиатър. Събираме помощи за да осигурим подходящо лечение.

Виден стажант-журналист от маргинална медия, също така и учен-дисидент. В свободното си време работи като психопат в района между улиците "Баница" и "Борис" и е основната заплаха за служителите на САП Лабс, които работят до късно. Живее в Студентски град. Засечен е и в списание PC Mania. Предполага се, че работи нощна смяна с цел допълнителни доходи. Злите сили мълвят че до 01.01.2008 са били извършени три опита за покушението на Александър Бойчев. Терористичната групировка на списание Gamers' Workshop поема отговорност за всичките.

Заслуги

Прозрението, че анцуга, Голф 2 и дявола са социални явления, на което се крепи целят модерен свят, дължим на Александър Бойчев. Съществуват и други социални явления, които за съжаление Бойчев пази в тайна от лицата (онези субекти, които не са положили усилия да се запознаят с поне малка част от творчеството му).


Кратко прекъсване за анализ на предходното изречение

Извод: Лице = субект, незапознат с творчеството на Александър Бойчев

Следствие: Лица са всички жители на земята, че и извън нея

Край на анализа


Някои от тях (и социални явления, и лица) бяха идентифицирани или поне се подозира, че са такива, чрез секретен метод за четене на мисли.


Кратко прекъсване за анализ на предходното изречение

Извод: Някои от жителите на земята (че и извън нея) е бил идентифициран

Поука: Може би вие сте бил идентифициран!!

Край на анализа


Въобще, спорно е дали пишещите се изживяват като лица - т.е. католици - или като гъзове.


Кратко прекъсване за анализ на предходното изречение

Туй не успях да го схвана мамка му...

Край на анализа


Опит за замазване

За да укрие истинската си същност, в броя на в. Капитал от 10.12.2005 г., Бойчев публикува следното съчинение:

Скандални wiki-премеждия

от Александър БОЙЧЕВ

Безплатната онлайн енциклопедия Wikipedia днес е нарицателно за знание сред онлайн потребителите. Събития от последните дни обаче компрометираха основното качество - достоверността на изнесените факти. Две статии с неверни твърдения докараха до истерия американските медии. Само истерия, защото характерът на грешките не е фатален. Друг е въпросът, че тяхната поява налива масло в огъня на критиците на проекта - те са резултат от пълната свобода, която имат потребителите на Wikipedia да редактират, създават и изтриват текстове. Първата конфузна ситуация е възникнала с американския журналист Джон Сейгенталер, който през последните месеци е бил посочен във Wikipedia като един от основните заподозрени за убийствата на Джон Ф. Кенеди и брат му Робърт. Сейгенталер е известен политически коментатор от 60-те и 70-те години, както и асистент на Робърт Кенеди. В допълнение в онлайн статия се е твърдяло, че е живял в Съветския съюз в периода 1971-1984 г. Въведените погрешни факти със сигурност не са били написани случайно. Тяхното съществуване само потвърждава опасенията на най-големите песимисти, че информационният вандализъм трудно се ограничава само с добрата воля на редакторите на сайта. А тези редактори не се различават от другите писатели, т.е. липсата на йерархия в достъпа до съдържанието естествено води до анархия. Още по-скандален е другият изнесен пред обществото пример. В него става въпрос за класическа манипулация от страна на MTV водещия Адам Къри, известен като един от пионерите в областта на подкастинга (технология, при която потребителят разпространява музикални файлове чрез софтуера iTunes, които са достъпни за собствениците на плеъра iPod). Той е манипулирал статията за подкастинга субективно и по начин, който ощетява останалите хора, които имат принос в областта. Просто е изтрил части от статията. Тази манипулация не е фатална за човечеството, защото статистиките показват нисък интерес към текста. Въпреки това обаче скандалът набира скорост. Предприетите мерки от страна на основателите на Wikipedia е задължителната регистрация и ограничаването на правата на анонимните потребители да нанасят корекции върху материали, които те самите не са писали. С прилагането на задължителна регистрация Wiki-хората се надяват да ограничат и друго - огромния наплив от некачествено съдържание, което залива ежедневно редакторите.

Лични инструменти