Голф 2

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

VW Golf 2
VW Golf 2

Голф 2 е аристократичен модел на шведската фирма Ауди (или Алуди, както някои провинциални девойки го произнасят), първоначално създаден да докаже или отхвърли Специалната Теория на Относителноста на Айнщайн или с други думи - да провери дали е възможно телата да се движат със скорост, по-голяма от тази на светлината.

Съществуват и други мнения - например според известния учен-дисидент Александър Бойчев, Голф 2, не е автомобил, а е истинско социално явление (също като Дявола).

Среща се предимно в провинцията и обратното.

Съдържание

Водачът на голф

Представете си скучна лекция в университета. Представете си потния лектор, който разгорещено обяснява еволюционната теория. Мислете за неговата уста - много се е разгорещил, небрежно разпръсква слюнка в пространството около себе си. Засъхналата слюнка се събира в ъгълчето на устата му под формата на досадно, безмозъчно и тотално непотребно парченце слуз. Ето това е голфаджията. Той не спазва правилата за движение по пътищата - той е над тях... щото бърза. Всичко пречи на голфаджията, всички са му виновни - останалите шофьори - за това, че се осмеляват да карат пред него с разумна скорост; общината - за това, че не е направила специална голф-лента (задължително някъде в средата на насрещното платно); полицаите - че му спират кефа, като го карат да си ремонтира спирачките или да си завари гърнето. За голфаджията светофарите винаги са зелени (или поне така той си мисли), а газенето на пешеходци по тротоарите и в градинките е нещо като малък оргазъм.

Конски сили

Ваденка Ремус на задното стъкло вдига мощността с 10 коня.
Увеличаване
Ваденка Ремус на задното стъкло вдига мощността с 10 коня.

Ето и една приблизителна схема на разделението на конските сили в тези прочути возила:

1) 120 редови коня на обикновен Golf II GTI

2) Надпис GTI отпред дава минимум още 5 коня, тази отзад дава 15, щото винаги им гледаш задницата... => станаха 140

3) Затъмнени джамове + 10 коня => до тук 150

4) Допълнителни два фара на предната решетка + 15, но тъй като никога не се използват по предназначение ги намалявам на 10 => колко станаха... 160

5) Голям накрайник на ауспуха... тук работата е сериозна... минимум 25 коня => сумарно станаха 185

Тръба от тоалетна сложена на ауспуха дава още 15 коня. Двойна такава - 25. Произведено в
Увеличаване
Тръба от тоалетна сложена на ауспуха дава още 15 коня. Двойна такава - 25. Произведено в Юнайтед Стейтс Роботс анд Меканикъл Мен

6) Може да е само с накрайник на ауспуха, ма па за сметка на това има огромна лепенка Remus на задния джам... минимум още 25 => станаха 210..

7) Надпис 16V сам по себе си добавя още 15 коня => 225

8) Малък, но забележим (?!?) спойлер на багажника отгоре подобрява несравнимо сцеплението, рязко спада разхода на гориво и прибавя още 25 магарета та да станат общо 250

9) Лет(Н)и джанти, страхотна имитация на O.Z. купени по 40 лева бройката прибавят още 20 (по 5 на джанта) коня за да станaт общо 270

10) Всяка лепенка на фирми за тунинг прибавя по още 10 коня, т.е. тъй като всеки уважаващ себе си голфаджия има минимум 15 (задължително на различни фирми) общия брой на конете стават 290

11) Само 1 конска сила отгоре, но много GuZaR-ско технологично подобрение са няколко червени светодиода хитро скатани в муфата на ауспух-а. Погледнат изотзадзе Голфот прави кюнците червени!

12) Наличието на РК, КН или в най-краен случай ВН в номера качва съответно 15, 10 и 5 коня. Ако Голфът се кара в София, конете може да се удвоят. Ако шофьорът наистина е от някой от тия градове и кара в София, гореизброените коне се утрояват. Ако драйверът е от тия градове и си кара в града, конете падат наполовина.

За североизточна България правилото важи и при номера от типа ТХ и Н, също така и от по-южните щати като У - Ямбол. Особеност на този тип състезатели е тяхното отношение към новите технологии - повечето в крак с времето си инсталират екологично по-чисти енергийни алтернативи за бутала кючек и наред с басите Neo/Elite - много държат да зареждат праисторически отлежали фекални газове под 260 атмосфери налягане за т.нар. Jet Propulsion. Цялата установка добавя поне 10-20 коня.

Важна е стойката тип тежко ми е - много и честата употреба клаксон тип прегракнала гарга - това дава още 30-тина коня. А ако е през лятото пред баби Германки на пешеходна пътека, се добавя 1 кон за сръчност и 4 за съобразителност.

Седалките "Рекаро" са стандартно оборудване във всеки Голф 2. Те се ползват още и в във военните изтребители F-15 TomCat и F-16 Fighting Falcon. Опцията "катапулт" спасява при опасни гонки / ластици.
Увеличаване
Седалките "Рекаро" са стандартно оборудване във всеки Голф 2. Те се ползват още и в във военните изтребители F-15 TomCat и F-16 Fighting Falcon. Опцията "катапулт" спасява при опасни гонки / ластици.

12) И сега като прибавим и типично голфаджийската поза в колата, а именно: отворен джам, с лявата ръка стиска със сила волана, лакътя му се е показал през прозореца, дясната е на скоростния лост, държи го 3 пъти по-силно отколкото волана, главата му е наведена така, че очите му да са на нивото на лакътя, за да може да гледа още по-страшно, телефон 3310 на колана и Сашка Васева от мощната аудио-система. Цялото това нещо прибавя още 10 коня (заслужава повече, но не всички са стриктни в изпълнението на този точка) и така вече крайните коне на вездесъщите Голфове стават 300.

13) Сините светлини на жигльорите на чистачките дават поне още 7-8 катъра, но само по здрач.

14) Задължително за истинските притежатели на суперкар ГОЛФ-2 е изпреварването отдясно, в не-англоговорящи страни, с поне 40 км/ч над допустимата скорост. Идеята е, че с всяко подобно изпреварване шоферите събират бонус точки, които могат да заменят в специализирани магазини. Магазините членуват в клуб с мото: "Голф-2 аксесоари всичко от 1 до 2 лева" и раздават лепенки тип петно, тип капачка за бензин формула едно style и други. На по-заслужилите членове им се дават топки за скоростен лост "зарче", кит и вестници за визуален тунинг.

15) Ако Голф 2 е с перничка регистрация, огледайте и за задължително висящите от предното стъкло играчки - кученце, зайче и слонче, закачливо полюшващи се между ЦеДе-та или за по-модно ДеВеДе-та в сложен синхрон. Видимостта между тях е нулева, но именно в това се крие майсторлъка на перничкия шофьор на гоУф. Ако можете да зърнете пък задната седалка през затъмнените с фолио за 2 лв. стъкла, ще откриете модерната завивка китеник, неразделна семейна ценност, без която ГоУфа просто не може да кара достатъчно бързо. Ако върху китеника има поставена кора с яйца, добавете още 5 коня.

16) Обява, написана на РС и залепена от вътрешната страна на страничното стъкло (може да се дублира и от двете страни). Текстът е: с големи букви ПРОДАВА СЕ ЦЕНА 10 000 лв (носи 10 т.) или 5 000 еur (носи 15т.) Важно е да се знае цената на Голфу.

17) Ако шоферът е с ментекс кожено яке Diesel (черно и бело), допълнително 25 коня.Луксозният модел в София

Тази единствена по рода си лимузина е собственост на Румен Вълка.

Голф лимузината на Румен Гайтански е превозила много наши манекенки.
Увеличаване
Голф лимузината на Румен Гайтански е превозила много наши манекенки.

Най-бързият модел в София

След дълго проучване на марката и собствениците по средно статистичестко изчисление, базирано на Неделното Гаусово разпределение и Съботното Шофиране в полутрезво състояние, се оказа, че най-бързият модел в София е Golf II 2.0 GTI 16V черен металик, отговарящ на всички описани tuning points по-горе и със регистрация PK.

"Забелязва се отдалеч. За жалост аз не го видях и отблизо."
- споделя Ахмед Мерчев след Катастрофата на светофара на МЕИ

Най-бързата кола в страните членки на ЕС

Пернички Голф 2, модел 2007-ма
Увеличаване
Пернички Голф 2, модел 2007-ма

След приемането на България в Европейския съюз на 1 януари 2007, Golf II с перничка регистрация е най-бързата кола в страните членки.

Разпознаване на членовете

Собственик на Голф 2 от Люлин на ежегодния голф-парад в Берлин.
Увеличаване
Собственик на Голф 2 от Люлин на ежегодния голф-парад в Берлин.

Тъй като Голфаджиите са много задружен народ, помежду си и те се поздравяват по кръстовищата, магистралите, тесните улици, планинските пътеки и паланките по следния начин (степенуването на крясъците и виковете е задлъжително до момента в който колегата не реагира):

 1. Спиране на ръчна зад колегата.
 2. Светкане, свиркане и ръкомахане към предния.
 3. Отваряне на прозореца и усилване на музиката. Същевременно псуване на бакшиша отстрани.
 4. Потропване отгоре по покрива с лявата ръка.
 5. Жест "наздраве" - с празна ръка.
 6. Сваляне и вдигане на сенника - левия или десния.
 7. Среден пръст. За да се отличава от обидния жест - показва се с двете ръце едновременно през преден ляв прозорец. За да сме сигурни в съпричасността си, може да се вика силно и продължително: "УУУУУУУУУ".
 8. Изкъртване на ръчната и махане с нея през левия прозорец на Голфарата.
 9. Вдигане на колата 4 пъти на крик. Два пъти бързо и два пъти бавно.
 10. Изваждане на помпата и надуване на презервативи.

Пилотите на убер-машината Голф са известни сред специалистите с кодовото име "Голфари", а тези в по-висш чин и/или сан - "Голфони".

Известни личности с Голф

Голф 2 е престижна марка, която е привилегия, а не право. Известни хора, които притежават или ще притежават Голф 2:

 • Шефът на САП Лабс (ще получи Голф 2 ако успее да наеме 1,000 човека до края на 2006-а година)
 • Румен Гайтанов - Вълка, шеф на софийските фирми за извозване на боклук "Волф" и "Дитц", кара поръчков МакЛарън Голф 2 на стойност 450,000 евро. И двете фирми са пред фалит, поради липса на работна ръка - повечето работници се преместват в САП Лабс веднага след отварянето на офиса на германския гигант.
 • Др. Александър Горанов - отявлен (вече ex-)собственик на Голф (или още `кенефа`). Виж Русенски Коцкари.
 • Чък Норис
 • Абдул ал Хазред - собственик на мощен PHI Golf.
 • Пред многолюдна компания в село Велиново, Трънско, Георги Първанов получава подарък „Фолксваген голф 2”, модел 1988 г., от бившия митничар Венцислав Деянов.
 • Грую
 • Николай Шопов
 • и Аз
 • НО без мен

Направи си сам

Голф 2 самоделка
Увеличаване
Голф 2 самоделка
Друг вариант самоделка
Увеличаване
Друг вариант самоделка

Ако не разполагате с Голф, но много Ви се иска да имате, не се отчайвайте. Има изход от ситуацията. Винаги може да тунинговате вашия стар Форд или дори чисто новият ви Вартбург. За целта са Ви необходими само парче картон, лак за нокти (сребрист) и българско инженерно влакно.

Друг вариант на направи си сам:* [1] (http://absurdi.hit.bg/absurd_140.html)

Ъпгрейд

За повече информация:

Wiki-цитат

"Голфовете не са това, което са"
"...Недопустимо е да се качиш да караш Голф без да носиш Анцуг."
- Споделя Ахмед Мерчев пред близки роднини
Лични инструменти