София

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

...Just Sofia
Увеличаване
...Just Sofia

Митично средище на Илюминати, Тамплиери, Богомили и Бакшиши. Населението се състои още от Чиновници, Студентки, Пенсионери и всякаква друга паплач.

София е официална столица на РБ. Поради това в София се наблюдават ексцентрични прояви на ефекта на падане от ръба на Земята. Случва се отделни жители на София да падат от Ръба по няколко пъти в рамките на едно завъртане, защото са употребили твърде много нискокачествен алкохол. Тези явления са особено чести в дните около футболни мачове, именни дни, национални празници и концерти на Азис.

София е официално призната за най-недружелюбната столица на планетата. Градът е постоянно обсаден от бездомни кучета, малцинства, бакшиши, травестити и рекламни агенти. За сметка на това жителите му могат да се насладят на липсата на равни повърхности по пътищата и тротоарите, което прави пейзажа неповторим. Самите "местни" също се отнасят добре с гостите на града, като често им е трудно да отговорят на въпроси от рода на "Как да стигна от Президенството до станция Сердика на метрото" или "От Халите до ЦУМ".

София е известна и с това, че много от нейните обитатели са от извънземен произход. Пример в това отношение са многобройните пенсионери, лудо забързани по цял ден и цяла нощ в търсенето на редкия природен ресурс "минерална вода", необходим за поддържането на извънземната им екзистенция. В случай, че някой от тях не се възползва от намаленията за извънземни граждани на междугалактическата компания "Столичен Градски Транспорт", то единствената причина за това е преминаването на енергията в други форми и състояния или материализирането в паралелни светове.

Архитектурата на столицата е в прочутия и обичан по целия източен свят стил социстически реализъм. Типично за него са квадратните сиви форми и смелите иновативни опити за изграждане на жилищни установки от големи кубчета LEGO (панели). Уникалният архитектурен облик се формира от естетическите елементи на простряно бельо, пълзящи насекоми и свръхмодерна технологизация, осъществена чрез прокарване на милиони километри кабели над повърхността. Обитателите на този самобитен свят са горди и благодарни на своя житейски късмет.

Типичен за града феномен е многоезичността на неговите обитатели. Забелязват се множество диалекти, типични за други културни райони на страната, смесици от тях, както и оригинални, успешни доразработки на автентичния български език.

Утеха за гладните и бедни програмисти са услугите на студентките и други жени, които с риск за живота си осъществяват контакти с представители на двата пола. За съжаление се наблюдава все по-широко разпространение на пичия грип, тъй като голяма част от въпросните Студентки попадат в категория Домашни птици. Засега са природно имунизирани само представители на малцинствата (временно и осъдително явление).

София изнася за провинцията основно радио, телевизия, политика и боклук. Вносът от провинцията е работна сила, която не е могла да си намери работа в никой друг град. Има внос и на "буркани с череши", както и на стари Лади-дракониерки (ладите-бракониерки вече не са фешън).

Нарицателно за коренен софиянец: ШОП (Шантав, Опак и Прост)

Виж още

Речник на средностатистическият софиянец

- О! = - Добър ден.

- Аре! = - Довиждане.

- Опа! = - Извинете, че ви настъпих.

- Охоо! = - Много си красива без дрехи!

- А? = - Би ли повторил, че не те разбрах...

- Ааа. = - Ясно разбрах те.

- Къде си бе копеле?/Къде ходиш бе, да те еба? = - Здравей приятелю, как си?

- Мотам се насам натам.../Нагоре, надолу... = - Добре съм, благодаря че попита.

- Аре бе пумияр/Аре ма овцо! = - Хайде де, докога ще те чакам...

- Я деба/Еба си мамата/Я глей! = - Много интересно.

- Чуеш ли бе пендел? = - Слушай ме внимателно!

- Глух ли си бе копеле? = - Нали ти казах да ме слушаш.

- Духай бе педал! = - Остави ме намира/Гледай си работата!

- Ти си ебати путката, сериозно говора. = - Много си хубава(за жена) - На теб не може да се разчита.(за мъж)

- Ей копеленце недоклатено! = - Внимавай, ще те бия!

- Немам кинти... = - Няма да излизам днес.

- Хуя ми фърчи!/Рипа ми гъзо! = - През онази работа ми е...

- Ебало си е майката ей! = - Положението е мого лошо.

- Алоо кво правиш ма курво заспала? = - Кой ти е дал книжка?

- Джам = Амфетамини

- Аре на кафе. = - Хайде да ходим в кръчмата.

- Аре в градинката. = - Хайде да ходим да се напием на открито.

- Изчезвай бе боклук! = - Няма ли да си ходиш?

- Айдее! = - Сега вече я фтасахме.

- Браво бе копеле!/Виде ли го тоа?/Абе ей дебил смотан! = - Много си зле, видя ли какво направи?

- Ебати тъпото копеле! = - Много си глупав!

- Курвии ставайте баща ви е пиян! = - Ох, как се напих...

- Ебати мутанта! = - Този е много висок.

- Е са, да изгърмим една липа и идвам! = - Изпушвам си тревата, и ще дойда.

и пр. и пр...

- Къде си (бе)?Къде си(бе)? - Здравей!

- Къде си (бе)?Как си?Къде си? - Здравей.Как си?

Лични инструменти