Ахмед Мерчев

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Ахмед Мерчев
Ахмед Мерчев

Ахмед Мерчев е инициаторът и създател на проекта Кибертрон, както и учредител и президент на едноименната корпорация.


Съдържание

Произход

Той произхожда от село Слащен. Точната дата на раждането и последвалото ритуално обрязване не е известна, предполага се, че корпорация Кибертрон е заличила данните с цел защита на Мерчев от Инопланетяните. Предполагаемата му възраст е около или над 50-те, като е запазил младостта си с помощта на Тъмните сили. Най-популярни са спекулациите в пресата, че баща на Мерчев е всъщност самият Вени Марковски, виден активист за популяризирането на продуктите на Майкрософт (уиндолс, например) в България. Самият Марковски отрича тези спекулации, твърдейки че е гей. Това остава непотвърдено и до днес...

"Кibertron - основния ник (логин, потеребителско име), което Ахмед Мерчев ,
роден 06.01.1984г. в село Слащен - 2937, общ. Сатовча,обл. Благоевград
използва в интернет... "
- Ахмед Мерчев Мемоари

Проблясъкът

Прекъснал бляскавата си кариера в университета, той се отдава на размисъл за година и половина, оттегляйки се от светския живот в малка лудница близо до роднато му село. Там се ражда Идеята:

"Изведнъж всичко си дойде на мястото. Вече знаех, че съм Избраният и че целта на
живота ми ще се изпълни."
- Ахмед Мерчев пред в.Трут

Също така, преди изписването си, Ахмед създава първия си робот от дърво, алуминий и велпапе; роботът може да изпълнява съвсем елементарни битови действия, като например да се кланя на създателя си посредством канапен механизъм.

"И преди съм споделял, че когато бях на 13-16 години, бях толкова ентусиазиран, че смятах, че
за няколко месеца мога да направя робот с изкуствен интелект. И в действителност направих, не
един, а два..."
- Ахмед Мерчев из Мемоари

Впоследствие роботът бива значително усъвършенстван, като канапите се заменят с корда и очите се заменят с малки крушки, захранвани от полска батерия четири волта и половина.

"...Недопустимо е да се качиш да караш Голф без да носиш Анцуг..."
- Споделя Ахмед Мерчев пред близки роднини...

Корпорацията

Събирайки бързо сходни по дух и гений люде, Ахмед Мерчев създава корпорация Кибертрон. В продължение на три години тече усилена работа, биват привлечени много български и чуждестранни инвеститори. Целта, разбира се, бива постигната: виж Изкуствен интелект.

Корпорацията активно се разраства, развивайки дейност в почти всички сфери на човешкото битие (вж. Човечество), включително и комуналното стопанство. Действията на Корпорацията в последното са главно към подобряване на наличните казани за боклук и затрудняване на достъпа до тях на всего рода клошари. Доста години след това се стига до гениалното прозрение всеки казан да се свърже посредством проводник към най-близкия далекопровод за високо напрежение.

Слуховете

Според каноничните му Мемоари, Мерчев се отказва от академична кариера именно за да се посвети на Кибертрон. Но неофициални източници твърдят, че той бива принуден да напусне университета, след като се проваля катастрофално на Теста на Тюринг. Допълнителен аргумент в подкрепа на това твърдение е неговото признание, че е роботохолик (виж филма Аз, роботът).

Световна доминация

Тайна група от хора, дълбоко внедрени в корпорацията, разработват коварен план за световна доминация. При успешен завършек светът ще бъде обгърнат в мрак за векове и синът на Сатаната, Ахмед Мерчев, ще управлява с желязна ръка. Единственият проблем за този план е нарастващата мощ на воините на светлината от СКАТ. Засега те успяват да удържат наплива на извънземни хибриди от полудемони, полуроботи, които корпорацията телепортира от Измерението X.

За да ги компенсира, нашият вожд е внедрил робота Слави Трифонов да се бори срещу тях с всички възможни (не)позволени средства.

Славата

"Аз съм новият месия. Аз съм освободителят на Човечеството. Нека всички ми се кланят."
- Ахмед Мерчев пред в.Практична Домакиня

Грандиозният успех принуждава гуруто Мерчев да се оттегли като един нов Хауърд Хюз от светския живот, предпочитащ сигурността и анонимността на отшелничеството пред блясъка на прожекторите. По непотвърдени слухове той обитава стоманен бункер на седем етажа под щаб-квартирата на корпорацията, заедно с пълната документация и призоваващи ритуали на Кибертрон, къпещ се в несметни богатства.

Моята мечта

Още от най-ранно детство Ахмед Мерчев мечтае да стане митничар. Тази му мечта е била продиктувана както от географското положение на родния му край, така и от приказките за деца и юноши, в които се описват несметните богатства и охолния живот на митичните митничари.

Какво още ?

  • Цитати от гуруто Мерчев
  • Шарнира - поп-фолк певица от с.Световрачане, която А.М. е спонсорирал.
  • Грингото - Зъл бот,като самия А.М. му е вдъхнал живот с цел да се онагледи колко тъп може да е един гъз.
  • Притежател е на Москвич от специална лимитирана серия с тунинг от фирмите Абарт и Steinmetz.

Ново поприще

Сега Ахмед Мерчев прави металотърсачи. Иманярите разбраха че досега не са били никакви иманяри защото не са знаели какво е металотърсач и как се работи с него. Той им обясни, и им направи най-добрия киберо-не-андроиден, мултифункционален саморазвиващ се металотърсач. Тримата които му повярваха са доволни и богати. Носят анцуг и карат Голф. Новата му компания е с амбиция да стане хегемон в целия регион на Сусурлево и Крива Бара - врачанско. Тя е много голяма, състои се от него и кучето му.

Лични инструменти