Изкуствен интелект

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Някои казват, че това е блондинката, която си боядисва косата, за да я мислят за брюнетка. Но, драги читатели, не се въвеждайте в заблуждение - изкуственият (изкувственият, за по-неграмотните) интелект вече е сред нас !

Това, разбира се, е уникалният прототип на корпорация Кибертрон.

Идеята

В течение на хилядолетия изследователите упорито работят към голямата цел - изкуствено създадено подобие на човешкото съзнание. Изпробват се най-различни подходи и идеи, като общото между тях е, че винаги водят до задънена улица. Тогава на едно момче, полу-разработчик на Кибертрон, му хрумва идеята да използва окултните сили в помощ на проекта! Бордът на директорите на корпорацията е против, особено гуруто Ахмед Мерчев, и разработчикът тайно от всички провежда първите си експерименти.

Пробивът

Не е изненадващо, че Дяволът се отзовава веднага, явявайки се в човешки облик пред Мерчев и предлагайки му достъп до непознати на човечеството (а само на луминисцентите) жертвоприносителни технологии, в замяна на което корпорация Кибертрон отдава 90% от обема на сградата си за склад за незаконен твърд алкохол (без бандерол) на Извънземните. Запленен от предложенията на Рогатия, Мерчев разрешава продължаването на опитите в пълна секретност, без знанието на останалите работници в Корпорацията и на борда на директорите ѝ.

По такъв начин, съвсем скоро, благодарение на сполучливия ритуал, качествената козя кръв, изразителната сила на Пролог и слепия фанатизъм на програмиста, целта е постигната: машината се сдобива с интелект чрез демон от Преизподнята!

Проблем се оказва несъвместимост на квантово ниво в главния процесор на робота, както и изключително високата разсейвана мощност при 666 MHz честота на шината. Проблемът бива решен, след като Мерчев жертва личния си лаптоп, закупен срещу 3 лв и 48 стотинки след ожесточени търговски преговори на Базар Илиенци.

Оттам нататък пътят е лесен...

Последствията

Всички големи разработчици в сферата на роботиката и изкуствения интелект по света, сред които "Сони" и "Хонда", вече са обособили отдели, занимаващи се изцяло с материите на окултното и спиритизма. Дошъл е моментът, в който наука и метафизика си подават ръка, за да бъдат достигнати нови върхове в технологичното развитие на човешката цивилизация.

Лични инструменти