Луминисценти

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Луминисцентите са нов, изключително влиятелен и мощен орден, наскоро включил се в борбата за световно надмощие и установяване на Нов Световен Ред.

Луминисцентите са таен орден и неговите членове пазят много ревностно тайната за членството си и изобщо за съществуването на ордена. Обичайно за тях е да се намазват ритуално с фосфор, за да могат да се отличават в тъмното и при най-малко осветяване. Това е и единствения познат на науката начин за различаване на луминисцентите от обикновените хора.

I've got the Power!

Силата на ордена на луминисцентите се измерва в лумпени. В средата на 70-те години на 20-ти век, учени изчисляват, че Луминисцентите са достигнали зловещите 254 лумпена мощ и влияние. Обществото изпада в паника, че те вече са се превърнали в неудържима сила и краят на демократичния свят е близо.

След провеждането на 3-тия конгрес на Луминисцентите обаче, изчисленията показват само 2 лумпена в полза на луминисцентите. Това притъпява вниманието на широката общественост и бурното развитие на ордена става невъзпрепятствано от никого. Един млад математик и гений се досеща, че просто осембитовият тип данни в Altair-а, на който са извършени сметките, се е препълнил и в действителност мощта на ордена е нараснала на 258 лумпена, а не е спаднала на два... но вече било твърде късно...

Силата на прогреса

С навлизането в ядрения век обаче, особено след изобретяването на термоядрения светилник и създаването на откровенията за масова употреба, в средата на 20-ти век основният съперник на илюминатите - луминисцентите - заговарят за нуждата от нова мерна единица за измерване на силата на техния орден - мегалумпен. Междувременно обаче силата на ордена продължава да расте и в края на 20-век (по непотвърдени данни около 1981) някой си Уолфовиц дори предлага да се въведе официално новата единица гигалумпен, което e прието на 01.01.01 с огромно мнозинство от Великия Форум на луминисцентите.

Новата мерна единица е официално наречена "уолф" (или "вълчо" на български). Оттогава силата на ордена на луминисцентите се измерва в уолфове (гигалумпени), а на български - във вълчовци.

Злите езици твърдят, че разработката на Itanium - първия 64-битов процесор на Intel бележи нов подем на ордена на луминисцентите. Дали това е обаче вярно и как би била наречена най-новата единица за луминисцентна сила са спекулации, запазени за любителите на конспиративни теории.

Лични инструменти