73 СОУ Владислав Граматик

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Училището

Ядро на метеорит, паднал по времето на комунизма (да не се бърка с Тунгуския метеорит) в близост до мястото за алкохолен туризъм - Южен Парк на гр.София. В началото геолози и астрономи били много заинтересовани от находката, но в крайна сметка това се оказало нищо по-различно от тогавашните представи за сграда и на произволен принцип му дали статут на училище. Сивият цвят на фасадата бил заменен с този на развален жълтък на варено яйце, а след известно време - с камуфлажно розово, отговарящо на последните изисквания на Фродо .

Хора, докоснали се до образователната система.
Увеличаване
Хора, докоснали се до образователната система.

Ученици

Кежуали , Пияни нацисти , МеНеДе-та , Relefat са само част от великите личности, прекрачващи прага на това велико творение на космоса всеки ден.

Забележителни места

Кабинетът на зам. директорите

Мястото на Страшният Съд. В миналото е използван като секретен център за водене на разпити с неконвенционални методи на КГБ. Който влезе там, не излиза току-така . Място за връзка с Кибертрон и Батето, както и за кражба на бонбони, оставени от подмазващи се ученици под претекст, че са имали някакъв празник или повод.

Т.нар. Медиотека

Ядрото на ядрото. Хората, докоснали се до този обект, са останали в захлас. През далечната 1974-та учените са успяли да изолират този обект със стъкло с цел - наблюдаване на извънземните в тяхната нормална среда. И наистина - там има представители на извънземния живот. Поради некадърност на строителите, обитателите често напускат своите домове и се смесват с тълпите, успявайки да вземат информация за нашия вид. Отличават се по това, че говорят развален и дървен български език, гледат умно и имат забавени реакции. Все още не са документирани отвличания от тяхна страна, но активират своята аура, чрез която манипулират 12-класниците, в началото на декември. За тяхно нещастие съществува лекарство, успяващо да отърве обречените от мъките им и в крайна сметка всичко завършва в БИАД. Шаманът на извънземните се отличава със своята окраска, завършваща с ориенталски мотиви и често бива бъркан с земляни от Близкия Изток.

Колата (с ударение на О)

Мястото, където приключва всичко. Там могат да се наблюдават истински човешки отношения, както и активна борба срещу Илюминатите начело с Драго и Минка, които доставят животоспасяваща бира на опълченците. За нещастие след залез слънце около олтара (масичката на Кока-Кола с дупка по средата) се събират т.нар. "бащи-пияници", които изкупуват всичките провизии, изконсумират ги и прибират децата си вкъщи, напук на образователната система.

Радио-стая

Стаята, в която са поместени уредите за пропаганда и умствен контрол над по-младите и слаби посетители. Понеже само няколко човека имат достъп до това сакрално място, те биват държани в дълбока тайна и около тях се въртят хиляди конспирации и лъжи. Избраните за тази дейност са агенти, подготвени от различни секретни агенции, намиращи се по цялото земно кълбо. И понеже те са част от съпротивата срещу тиранията, стените на радио-стаята (с размери - 2 кв.м.) са облепени с различни плакати, дело на Клубът на Ентусиастите, представящи суровия живот в гетото. Място за директна връзка със Сотир.

Автото и Тинята

Базите на двете враждуващи човешки фракции, обитаващи територията на училището. Автото се намира по-близо до училище и около него често патрулират учители, докато Тинята се намира на доста по-далечно разстояние, но там цените са "народни" и бива посещавана от кежуали.

Автопарк

Мястото, показващо могъществото на училището. И понеже образователната сграда се управлява от масони, бива обитавана от ученолюбиви подрастващи, Ник Щайн, Кърт Енгъл , то могат да се наблюдават примери за мобилност на индивидите. От високотехнологични състезателни машини, специални автомобили с подвижни установки за пропаганда и високопроходими МПС-та, до простосмъртни ъндъркавър возила, целящи сливане с местните и тяхното манипулиране.

Физкултурен салон

Обектът, предназначен за откриване на следващите носители на генетичен код, целящ по-чиста и по-силна раса. В свободното време (по време на спортни празници) се наблюдават игри на футбол с гюлета, баскетбол с подводни мини, Кеча, волейбол с гранати и надпревари по пробиване на броня от обеднен уран с голи ръце. Победителите биват награждавани с вафла "Боровец" и потупване по рамото от наставника на физкултурния салон - Жозе Варадиньо. Секретна информация е, че на влизане се монтират специални апарати, следящи всички телесни показатели и тайно изпращащи данните на компютъра, намиращ се в...

... Учителската стая

Там се взимат решенията за всяка промяна в Слънчевата Система. Малцината, успели да влязат там, разказват, че там се съхранява цялата информация, позната на човечеството до днес. Слабото място са междучасията - през това време част от учителите отиват да патрулират около Автото, други отиват да си набавят никотин за следващите 40 минути и в крайна сметка вътре остават 2-3 учителки от начален курс, които нямат уменията да се преборят с организираните набези на ученици, целящи разконспириране на отговорите на световните въпроси, паролата за стаята с кисело зеле в мазето и изтриване на електронния дневник, пазещ досиетата на всеки един от нас.

Кабинетите по информатика

Основно поле на подземните бойни действия. Целта на съпротивата е да бъдат инсталирани StarCraft и Counter-Strike на всички възможни компютри (поради добрите LAN-карти) и чрез турнири да бъдат определяни текущите и срочните оценки на явилите се. Засега всичко виси на косъм, но никой не е изгубил надежда.

Шампионите на Дюнера

Познати още като "Дюнерите на Иван Вазов", "Иван Вазов тайм" или "Дюнгери тайм". Шампионите на Дюнера са всъщност извънземни емигранти от планетата Марс. Разбили са се на Земята в своята малка совалка и потърсили помощ за ремонта й от Кютука. Естествено, това била грешка, която само незапознат с нашата култура инопланетянин би направил, тъй че вместо да оправи двигателите, той ги превърнал в газови котлони и така совалката станала на дюнерджийница. За щастие на марсианците, за обикновения землянин няма по-голямо удоволствие от това да натъпче дебелото си лице с мазен дюнер, така че решили да заживеят на нашата планета. Учениците често страдат от синдром на кожната недостатъчност поради често посещаване на любимите ни марсианци.

Интересни личности

Кютука

Човекът, за когото се говори, че ще донесе края на света. В неговите ръце всичко се превръща в прах, дори и гаечен ключ №34. Веднъж се сдоби с бормашина и на тази дата бяха обявени бедствени положения в Бейрут, Перник, Люлин, Бургас и други точки по света.

Гошко

Поставено лице. Най-високият в редиците на хората. Целта му е да наблюдава всичко и да докладва.

Мед. сестри

Две жени, специализирали химия в Ленинград. Стари агенти на КГБ, които знаят как се лекуват огнестрелни рани с чешмяна вода, прободни рани с мокра кърпичка и възстановяване на изгубени крайници чрез плетене на чорапи. В момента използват най-новите си открития - аналгин и Фастум Гел, с които лекуват почти всякакъв вид травми и вътрешни кръвоизливи. В тайни тефтери записват липсващите от човешките редици, но поради заповед на по-висшестоящо лице, тези данни биват изгаряни. Струва си да се отбележи и явната им професионална деформация, в следствие на суровото обучение, което са получили - всяка диагноза, която намират за трудна, определят като най-страшната болест - апандисит. Това, разбира се, е умен ход на съветската медицино-педагогическа мисъл, понеже всичко това се извършва с елементарната цел пациентът да потърси помощ в Пирогов и да напълни с пари джобовете на Лорда на Тъмните Сили

г-жа Кърпачева

Бившият организатор на всякакви секретни мисии на теротирята на училището. Любимата й парола е "малоумник" и я казва на всеки, успял да се докаже в боя. Има таен кабинет, стратегически разположен до входа на сградата с цел - по-бързото противодействие на вражеските сили. Често изпълнява ролята на съдия и наказва провинилите се по различни начини, които и до днес остават класифицирани.

Клубът на Ентусиастите

Малък тамплиерски орден със съмнителни дейност и цели. Казват, че работят за доброто на училището, но заради индивидите, обитаващи Учителската стая и Кабинета на зам. директорите, активността на ордена е силно възпрепятствана. Никой не е сигурен кои са членовете на този т.нар. "клуб", дори и самите те не са напълно сигурни дали са такива. Говори се, че водят изконна вражда с Клуб Интеракт.

Клуб Интеракт

Този клуб всъщност работи под закрилата на могъщите Илюминати. Покварата им е пуснала корени дълбоко в слоевете на ученическия живот. Както се и предполага, дейността им се изразява изцяло в това да имат пари и да събират още пари от учениците, карайки ги да плащат за гадни близалки и гледане на пиратски нискобюджетни филми на прожекторите в класните стаи.

Бъдеще

виж "Алкохолик"

Лични инструменти