Кежуали

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Keжуал енд уат ис дрис?

"Всичките са на кафево!"
- Батето за кежуалите

Кежуалирането, или вкарването в кежуалски филми, е особен вид психично разстройство, характерно за подрастващото поколение футболни фенове от мъжки пол на възраст от 14 до 18 години. Според проучвания, този вид заболяване е не по-малко разпространено от амфетаминовите филми, както и от алкохолните приключения. По-тежки са случаите, когато тези три вида заболявания се комбинират, както често става. Друго статистическо проучване сочи, че кежуалирането е сходно и с нараставщото emo движение.

Симптоми

Вкарването в кежуалски филм, често се познава по редица симптоми:

 • Желание за транс-национална операция. Демек, кежуалите смятат, че са англичани, родени в телата на българи. Тъй като, все още не е измислена подобна операция, те се опитват да се доближат максимално до идеалистичния образ на Фродо, като си купуват скъпи британски кежуал дрешки (правени в Китай).
 • Комплекс за малоценност - смятат се за грозни. Ето защо на всички снимки лицата им са замазани или покрити с лентички, а когато излизат навън (веднъж седмично), си слагат качулки тип "нинджа".
 • Нездрав афинитет към лаврови венци и каре тип "родопско одеяло".
 • Бръщолевене на несвързани неща - НА КАФЕВО! КАЛЕ! А.С.А.В и прочее изрази излизат от устата на всеки средностатистически кежуал.

Източник на зараза

За основен източник на зараза се смята Фродо и неговите филми. Накратко формирането на мега тъф кежуал ултра ладс става по следната формула: Картинка:Skins-casuals.JPG

Итс А Кежуал Лайффф

 ученици 8 клас на на екскурзия в софия
Увеличаване
ученици 8 клас на 73 СОУ Владислав Граматик на екскурзия в софия
 кежуал се готви да отиде до магазина за хляб и сирене
Увеличаване
кежуал се готви да отиде до магазина за хляб и сирене
"От Каспичан до Лесичери, всичко носи Фред Пери!"
-ентусиазирани фенове на С.Н.П.Ф.К. Лесичери
"Oт са пениш ва, кежоооо?!!"
-ядосан чичка, секунди преди да нашамари филмиран кежуал
"Тъф мейтс - тук, в Нефтохимик и в Англия"
/тема от кежуалски форум, разискваща екзистенциални въпроси/

Подобно на емата, кежуалите също са неразбрани от обществото, в което живеят. За разлика от бритонестите си събратя, които открито парадират с депресията си, кежуалите се опитват да я подтиснат. Тъй като мачове има само веднъж в седмицата (а лятото изобщо няма), кежуалите подават своите хулигански физиономии навън изключително рядко. Времето, което те прекарват вкъщи, се използва за събиране на пари за новото Пери и висене по форумите. Форумите, разбира се са истинският кежуал лайфстайл, тъй като там човек може да бъде два пъти повече от това, което е в живота. Истинският кежуал непрестанно говори за битките, в които е участвал (гледал по телевизията/чул от познати), марковите дрехи, които носи (от Илиянци, разбира се), истинската кежуалска музика, която слуша (good ol' чалга) и разбира се, многото гаджета, които не го оставят на мира (най-малко 50гб порно). Голяма част от кежуалите са и пияни нацисти.

Чести самозаблуди

"Скоро вместо традиционните заглавия по вестниците 'Група роми пребиват полицай'
ще има 'Група кежуалс превземат РПУ-тата тук и в Ривърсайд'."
-кежуал, влезнал в амфетаминов филм

 кежуал, чиито зъби знаят, че не е непобедим
Увеличаване
кежуал, чиито зъби знаят, че не е непобедим
Тъй като кежуалирането е вид нетрезво състояние, напълно нормално е съответният индивид да се излъже за някои от неща от живота. Ако се погледне философски на нещата, това са няколко житески сентенции:
 • Нося Фред Пери, следователно съм непобедим - този начин на мислене идва с купуването на първата кежуалска дрешка. В този миг, индивидът разпознава в огледалото хулиганския герой на Фродо, който хем яде тупалки по филмите, хем нищо му няма.
 • Всичко, което е кежуалско ме прави гъзар - щеше да е добре, ако все пак индивидът не разбираше под "гъзария", нинджа, тениска (http://teniskishtampi.blog.bg/lifestyle/2011/04/04/teniski-s-shtampi.722201) на Фред Пери и Стоун Айлънд ментета, купени от някой форум.
 • Гледам лошо, следователно съм много опасен - щеше да е вярно ако крехката възраст на индивида, често около 14-15 години и горепосочените примери не играеха съществена роля.

Сексуалност

Липсата на жени в кежуалските среди, както и навика на голяма част от кежуалите да се събличат голи и да се прегръщат, до известна степен навява асоциации за хомосексуалност. До сега, нито един кежуал не е заявил открито.

Кежуал Музика

За първото истинско кораво кежуал парче е мега-хита от началото на деветдесетте "Старозагорската гара", където се пее "Обичам те, мила, с бели маратонки и изтъркани джинси" изпълняван от коравото трио Стефан Вълдобрев, Мая Бежанска и Камен Добрев. Според достоверен и сверен източник въпросните маратонки са били кецове на Ла Коста (или както се изписва често, но грешно - Лакост). А изтърканите дънки са били Стоун Айлънд (в превод Каменен Остров) по простата причина, че в онези далечни времена Стоун Айлънд първи са въвели технологията stone wash за производство на изтъркани джинси. Естествено е споменат и кежуал бастиона Стара Загора.


Кежуалски речник

 • Лад - кежуал, който кара лада.
 • Мейт - кежуал, който учи в МЕИ.
 • А.С.А.В. - Аз Съм Анално Вдлъбнат
 • Oi! - като Уй, само дето с О за да звучи по-британски.
 • "Свери си източниците" - при уточняване бройката отнесени форумни тукати
 • Първа/задна - идва оттам че кежуалите управляват руска земеделска техника със двустепенна скоростна кутия.
 • Скарфър, семкаджия - архивраговете на кежуалите, хората от които отнасят най-много шамари.
 • Бегай от тука с тия ментаци! - кодирана фраза, чрез която истинските кежуали разпознават кежуалите-позьори.
 • Донесено ми е от Англия, оферти само на лично - кодирана фраза, чрез която смятаният за позьор кежуал доказва своята автентичност.
 • конфитюр-амфетамини
 • права се у лютеница-също кодирана фраза значеща "ела да се нашмъркаме"
 • "На кафево"-това е върховния израз на отрицание
 • наказвам шал/шапка/маратонки/обувки/якета и тнт,тоест крада или вземам плячка
 • "Урината ти е кафева"-буквално може да се преведе като "Стига си друсал и остави и на мене"
 • "въведохме модата"-сиреч модно-фешънските тенденции,най-вече на пловдивските кежуали
 • "Бихме/наказахме ви знамето" кежуар,който се хвали,че е взел знамето на друга кежуал група с бой(в действителност най-вече с кражби )

Кежуалски легенди

Кежуалите подобно на емата са добри писатели и поети, но за разлика от тях, публикуват творбите си предимно във форуми. Кежуалското творчество е изпълнено с епични битки, полубогове, легендарни места, безбройни армии и планини от храброст и трупове. Ето един типичен кежуалски разказ:
 прибрани от ушев кежуали
Увеличаване
прибрани от ушев кежуали


Събрахме се бригадата, 200 таф мейтс, файнест хулиганс. С нас имаше неколко пияни нацисти от Gott mit Schwanz. Неколко пъти звъняхме по телефона на П.А. обаче страхливата путка се беше насрала от страх. Накрая вдигна един да ни каже че ни чакат на сточна гара. Въпреки че не беше от отговорните фактори, ние го послушахме и набързо тръгнахме натам (шибани 200 метра!). Отиваме и какво да видим - нема никой. Звъним пак на путката П.А. обаче този път телефона изключен. И тоя клоун после разправя че му паднала батерията. Таман викам на неколко мейтс да ходим в нашата кръчма да полеем разходката и взеха че се обадиха врабчетата, били в парка, искали ек-ек 150 на 150. Извадихме 200 клечки, счупихме 50 от тях и накарахме всички да теглят. 50 човека нямаха късмет и разочаровани се прибраха да къртят пички у тях. Останалите 150 отиваме в парка и О ЧУДО! - кирливите врабци този път наистина се събрали 150 таф мейтс. Още като ги видяхме тръгнахме мощно на първа, но ония се насраха и дадоха задна. П., Л. и Р. обаче ги настигнаха, развъртяха се тукати и в тоя миг поне 20 врабешки путки полегнаха. Тогава онези цигани почнаха по турската да мятат павета и дъски. Ние пък извадихме коланите и ги спукахме от бой. Аз лично плеснах една баница на един врабец и оня се насра и падна на земята целия в кръв. За жалост накрая дойде ушев с 30 патрулки и развали партито. Равносметката - 20 наши със забрана, 5 техни също, всичките в отлично здраве отидохме после да ритаме в даскалото, а врабците беха изкъртени и разформировани за пореден път. А за глиганите ще кажа - следващият път да не се крият като путки и да си вдигат телефоните, писна ни от техните глупости ОТНОВО! Май пак ще ходим в Къртово Корнаре и ще ги смелим насред селския хоремаг на езерото там! Респект за всички участници и най-вече за фотографа!


На което друг кежуал отговаря отново в епична форма:


Ей смешник, свери си източниците! Първо, не бехме 150, а 120, защото 30 от нашите получиха разстройство и останаха в градската тоалетна. Просто този път не носехме шипков мармалад. Второ, никаква задна не сме давали. Трето, не сме ви целили с павета, а с бутилки и това защото вие пък бяхте изкъртили една пощенска кутия и се правехте на тарикати. Въобще не сте ни спуквали от бой, точно обратното - ние ви поломихме от тукати. Аз лично разбих муцуната на 2-3 от вашите, те сега със сигурност са в болница. Въобще хич недей да говориш глупости защото болниците в региона са пълни с вашите потрошени пънкари. И накрая - когато ушев дойде (ACAB, децата ти на кафево, педераст!), вие веднага избегахте, тези дето не лежаха в комоцио на тревата де. А ние останахме, но те викнаха подкрепления и въпреки че пребихме 2-3 ушеви, нямаше как да скочим на бронетранспортьорите които те докараха. Те даже един танк докараха, ама вие вече се бяхте покрили като мишки. Питай онези дето лежаха по земята да ти кажат. Палячо!


След което версията се уточнява за няколко дни под формата на 50 форумни страници с поезия и проза.

Кежуали

И други.


Препратки

Лични инструменти