WWF

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия


Кеча е най-висшето бойно изкуство. Опасно е дори изричането на думата, затова винаги се посавя кратък член, независимо дали "кеча" е подлог.

Бóя

Кечистите се бият наистина, което го прави най-опасният и същевременно най-атрактивен спорт, поставяйки в сянката си жалки имитации като бокс, борба и MMA.


Ери и епохи

Кеча е преминал през всичките слоеве на историята и се е запазил и до днес,като единственото,променено са хората преминали през него. Различните епохи са имали своите идоли.Например:

  • Каменната ера-Скалата е главният герой в тази ера.Той учел индианците в резервата,как да прилагат Могъщият Лакът на Народа върху каменните тогава рингове.Така той поставя началото на първите състезателни игри,напомнящи олимпиада.
  • Бронзова ера-Изцяло доминирана от Кърт Енгъл,който спечелва първият си бронзов медал в Русия.Тази ера е известна със огромното разрастване и развитие на олимпийските спортове и за разлика от приматските изпълнения на Скалата,Кърт Енгъл достига до непознати висоти във олимпиадите,допринасяйки те да са такива каквито ги познаваме днес
  • Желязна ера-Тази ера ще бъде запомнена със това,че в нея и измислен мача Железен човек, който представлява цял час млатене по опонента в името на това накрая да излезеш с повече победи от него.

Тази ера няма доминиращи кечисти,защото всички са измрели заради тежките условия на мачовете.

  • Златна ера-Кърт Енгъл спечелва първият си златен медал
  • Средновековна(attitude) ера-известна е със подем на Кеча.Наблюдава се растеж и обогатяване на ростера. Това е най-обичаната ера от повечето фенове,но си има и лоши страни.Заради развитието на готика през това време се пръкват и редица изчадия,като Рейвън и Гробаря. Първият е емо, а вторият се мисли за мъртъв.


Известни кечисти

Лични инструменти