Кънтъра

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

"Скритият тунел към 4-2 е над тавана след асансьора... скачай, скачай... не бе, натискай стрелбата 
 постоянно за засилка и тогава бе... сега цялото ниво наново заради тебе...."
 - Ахмед Мерчев за Кънтъра
Марио, Шефа на Кънтъра
Увеличаване
Марио, Шефа на Кънтъра

Кънтъра (б.ред - преведено от английски - Counter-Strike) е трагедия в реално време, в която Шефа на Кънтъра, известен още като Марио, трябва да открадне колкото се може повече гъби и стотинки от злодеят дракон - анимационен злодей, на който Георги Чорбаджийски е прототип. Георги получава един милион източно-германски марки за правата върху образа му от фирмата производител на играта, Нинтендо.

Главният герой Марио е добър човек, въпреки че прилича на вокалиста на Куийн, Фреди Меркюри. Тази прилика става причина за полемики на тема дали Марио е гей или не. След внимателен анализ на играта, учени стигат до заключението, че Марио едва ли е гей след като гони принцеса чак до ниво 8-4. Въпреки всичко, съмненията остават.

Имидж-мейкърите на Марио се решени да поправят тези съмнения и да осъвременят образа на Марио чрез обръсване на неговите мустаци. Марио без мустаци ще се появи в следващата игра на Нинтендо, Mario's sweet adventures in Poland.

История

Шефа на Кънтъра пред прототипа на Георги Чорбаджийски
Увеличаване
Шефа на Кънтъра пред прототипа на Георги Чорбаджийски

Злодеят Георги Чорбаджийски е разпръснал на воля гъби и стотинки из нивата и Марио си ги събира в слънчевия следобед. Хапва гъбка - става голям, хапва втора и почва да уригва огън, като след 2 шкембета с много лют пипер и чесън с оцет.

От цялата работа мрат костенурки и други изчадия, пратени от Злодея (принцесата е настинала в подземието и миризмата не я лови, щото й е запушен носа).

Като събере 100 стотинки и прави застраховка живот.

Всичко върви перфектно, докато злодеят не започне да си иска гъбите и стотинките обратно, твърдейки, че са под лиценз за свободно ползване. Защо си ги иска тогава обратно и защо ги е оставил въобще из нивата не става хич ясно.

Злодеят също така постоянно повтаря думите Джипиел и Криейтивкомънс. Учени се опитват да разгадаят какво означават тези заклинания, които са били използвани при жертвоприношения още по времената на древните Маи.

По нещастно стечение на обстоятелствата Марио бива заблуден от отровен двойник на гъба, която пък от своя страна го взема за Милко Калайджиев. Огромната зелената мухоморка, която той открива един ден в гората, му причинява трайни психически разстройтва.

Национален отбор

От 1714-а година, националният отбор по Кънтъра традиционно се избира от хора, работещи в софтуерната компания Сайънт. На всяко съзтезание отбора излиза само по сутиени последен модел облечени на бос крак.


Кариера

През 1920 година е открита първата по рода си Кънтър страйк академия наречена University of National Counter Strikes (УНСС) или всъщност Университет за националните Кънтър страйкове.

От името виждаме,че това е интернационална компания,разработка на военните и Тамплиерите с цел произвеждане на Кънтър страйк кадри и лукавото им внедряване във кланове, които да започнат унищожителна кибер-война помежду си.В тази война,разбира се победителят взема всичко.

Традиция е подобни войни да се водят всяка година за да се излъчи победителят и настойник на Новият Кънтър страйк ред.

Във УНСС издават и дипломи за преминаване на Кънтър Страйк образование.Има и нàучни степени.

Подобна диплòма има и Vascop.

Лични инструменти