Военни

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Военните са хуманитарна, държавна организация с идеална цел. Въпросната цел е да се изхарчат максимално количество от парите на хората, като в същото време се загуби максимално много време на същите тези хора. Резултата от дейността на военните е повдигане на самочувствието на населението.

"Бате, аз мой сам проз мангал, ам' чак военин ни сам."
- Успокоява се Индийски програмист
Съдържание

Структура на организацията

Добре известен факт е, че най-лесният начин да заблудиш хората, че организацията ти върши нещо, е да измислиш сложна йерархична структура с много дублиращи се функции и безсмислени звена. Военните са добре информирани за този факт и имат един от най-добрите образци в тази област.

  • Офицери - Военни специално обучени в изкуството на простотията, преди да бъдат пуснати да я предават на другите класове военни. Водят се някакъв вид началници.
  • Сержантски състав - Военни без специална подготовка, но показали дълга и упорита простотия
  • Войници - Безделници. В началото са мислели, че просто ще взимат пари за игра на мъдобар, но с времето простотията неизбежно ги побеждава и те стават като горните класове военни.
  • Наборен състав - Това не са военни. Напротив, това са хората, чието време военните са се заели да губят. Предимно се срещат сред войнишкия състав, но понякога военните се опитват да вкарат хора при сержантите и офицерите, за да могат да казват, че при тях не всички са прости. С времето военните са разбрали, че никой не им вярва и школите за сержанти и старшини-школници(внедрявани при офицерите) са премахнати. Наборния състав се ползва за цялата черна работа при военните. Интересен факт е, че за наборен състав не се ползва близкият до хората вид - Жени, който обаче се среща при военните (виж Жените военни) Наборният състав е въоръжен с лично оръжие - метла.

За да се отличават военните са въвели звания. Бележат ги на пагоните на рамената си със звездички (офицерите) и лентички (сержантите), защото в противен случай ги забравят. По-високо звание означава повече простотия.

Войнска чест и слава и защита на националните интереси и сигурност

Военните често използват кодове. Войнска чест е код, означаващ крадене на всичко, което може да бъде откраднато(най-вече бензин, нафта и други горива) и корупция. Войнската слава е придаване на важност пред хората, докато им губят времето. Същите тези хора не биха им обърнали никакво внимание в реалния живот и ги уважават по-малко от кучешко лайно. Друг популярен код е "Защитаване на националните интереси и сигурност", което означава убиване на хора и окупиране на чужда държава. Военните много рядко практикуват последното, защото е свързано с прекалено много усилия.

Жените военни

Отскоро в средите на военните се допускат жени. Това са проститутки, които поради некадърност или други причини, не са излезли на свободния пазар и са наети на стаж при военните. Реда на обслужване е според званието. На жените военни не се позволява да правят нищо друго, освен да обслужват другите военни(не че другите военни правят нещо кой знае какво, но на жените и толкова не се позволява).

Бъдеще

Бъдещето на военните се очертава да е тежко. Други известни безделници - депутатите приеха закон, според който военните от 1.I.2008 няма да имат право да губят времето на хората (за съжаление ще продължават да харчат парите им). Това означава, че на военните ще се наложи да вършат малкото работа, която има за вършене при тях. Другият им сериозен проблем е, че няма да има пред кого да изпълняват ритуала Войнска слава (виж по-горе) и няма да могат да губят времето на хората, което до този момент е било 50% от дейността им (другите 50% са харченето на пари).

Униформи

За да не се обърка някой, военните носят униформи, които ги отличават от нормалните хора. По този начин няма опасност хората да не забележат военните и да пропуснат да се отнесaт към тях с полагащото им се презрение. Униформите са така подбрани, че да няма опасност дори най-заблудения в естетическо отношение човек да облече такива дрехи по случайност (с изключение на някои ема, готи и подобни бръснарски ножчета, но те си личат от километри, а и никой от тях не доживява да влезе в армията, така че грешката е невъзможна).

"Ето го там, бе, не го ли виждаш. Различава се от 100 км. по камуфлажните дрехи."
- Случаен гражданин предупреждава друг случаен гражданин за приближаването на военен.

Повиквателни

Военните изпращат на хората странни бележки, когато решат да им губят времето. Въпросните бележки съдържат смислови, граматически и правописни грешки.

Повиквателна
Повиквателна

Ключова понятие от повиквателната е Сборно Място за Извозване. В цялата вселена има само 12 такива места и всичките са в България.

Разработки

Публична тайна е, че Военните се занимават предимно с отглеждането на краставици мутанти. Те притежават големи плантации засадена площ по поречието на Темза. В последно време Военните страдат от нападенията на извънземни, които им крадат краставиците. С разследване на случаите, освен Торчууд са се заели и ФАНИ МЕ.

Лични инструменти