Маи

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Древно племе със значим принос в областта на козметиката.

Развиват революционна теория на епилацията – по-точно, експериментирали са пълно сваляне на кожата на клиента с цел регенерация на нова такава. Козметичните процедури са се провеждали в изцяло природосъобразни условия – обикновено на върха на пирамида, за да може по-добрата гледка и естествената вентилация да осигурят пълен релакс на клиента.

Работели са с изцяло естествени продукти, като особено предпочитан материал е бил обсидианът, в чието приложение маите са световно признати виртуози.

Маите, както всички усърдно занимаващи се с човешки жертвоприношения, започнали да вярват, че са развили паранормални способности- те първи в света открили нулата, смятали, че могат да предсказват бъдещето и развили сложна система от вярвания, начело на която стоял жестокият и побъркан бог Кукулкан. Или както е по-известен в момента Роланд Емерих. През 1994 година младият Роланд през Старгейт се върнал назад във времето, попаднал сред маите и започнал да им разказва своите кошмари за края на света. Затова на всички пирамиди на маите пише, че краят на света ще започне на 13 бактун с един филм на техния бог, с който ще се опита да предупреди човечеството, но никой няма да го вземе насериозно, и накрая всички ще бъдем изядени от гигантска космическа Годзила, излюпила се от планетата Идиот.

Лични инструменти