О-Би-Ес

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

"Айде бе няма къде да спреш на Цариградско...на мен тия ше ми ги разправяш....
я отбий тука на поликлиниката ше сляза...и пак 5 лева..как пак 5 лева бе!"
- Ахмед Мерчев пред представител на фирма ОК Супертранс
Съдържание

О-Би-Ес

О-Би-Ес, или казано на български със френски акцент Оу-Бий-Йес, е българска фирма с френско участие и инвестиции, тясно специализирана в софтуерни решения относно застраховането на пилета и крави, съответно от пичи грип и луда крава.

Оу-Бий-Йес идва от възклицанието на собственика на фирмата, докато е бит под един мост в Париж, Франция от гладни почитатели на мюсли, искащи да му вземат и последната чиния. Хуманоид-шпионин на Кибертрон, който е свидетел на събитието, твърди, че той нарочно не е пускал чинията, оттам и възгласа Оууууууууу-Бийййййййййй-ЙеС. Всички асоциации със мазохизма са изключени..

Според други познавачи името е свързано с Оу-Бий Уан Кеноби - виден клиент на фирмата и неговия шеф Йо-Йес или партизанско име Йо-да.

...Фирмата е първият успешен ИТ инкубатор в България, независимо от опитите на САП Лабс и Мусала Софт да конкурират мястото.

Началото

Компанията е основана от г-н Митев, когато след емиграцията му във Франция през 1654-та се налага да спи под един мост и бива посетен от марсианците, предложили му да разработи софтуер за защита на човечеството от бъдещи заболявания. В замяна предлагат безсмъртие тип Шотладски Боец. Той приема.

"Как да не се съгласи човек, под моста беше толкова студено."
- усмихва се при спомена г-н Митев пред списание Всичко за жената.

Технологиите

Тъй като по времето на визитата марсианците разполагат само с един Пролог-самоделка, му дават целия код на дискета 1.44. Той я пази ревностно и до ден днешен, както Чичо Скрудж пази първото си наследено доларче от чичо си.

На базата на тази дискета е създадена фирмата в България от около 200 програмистки и 150 програмиста, които създават последното чудо на планетата - езикът ГафТолк.

Езикът за програмиране ГафТолк е обектно ориентиран, поддържащ полиморфизъм на астрално и астрофизично ниво. Има подозрения че ГафТолк е използван от Ахмед Мерчев за задвижване на крака на Кибертрон.

"Кьор-фишек!!"
- отрича яростно Ахмед Мерчев пред Практична Домакиня

По-късно на базата на ГафТолк-а е изградена нефтена платформа, наречена АйАйАй(б.а. първоначалното име е било Ой-Ой-Ой, но е отхвърлено като прекалено ясно за слушателя), характеризираща се с неочаквани взривове в мазето и наклон от 89 градуса наляво. Използва се най-вече за наказания и заточение на кадри от фирмата, които не носят точки към ИТ инкубатора. Понастоящем там е заточен 75% от персонала. За щастие поради правилния подбор на кадрите във фирмата останалият 25 % персонал компенсира заточените на АйАйАй.

Екипът

Екипът се назначава едно към едно базирано на шуробаджанащината. Все още не може да бъде обяснен фактът, че има повече жени, отколкото мъже в офиса. Женитбите между работещите са насърчени с цел екипа да стои повече време в офиса. Ритуалите се извършват лично от тийм лидера на въпросната двойка на стадион Васил Левски. Именно това спечелва първото място на фирмата сред ИТ инкубаторите в София с плюс безкрайност точки. Упражнява се много СиБурДизъм, Куолити Ашуранс и Мениджмънт.

"В OBS си прекарваме чудесно"
- смее се двойка от Оу-Бий-Йес играейки скуош в кафето на покрива При Мими. 
На входа на паркинга на София Прес виси поочукан, потънал в забрава билборд на кафе-клуб "При Мими". Призивът към минувачите е не по-малко злокобен. Той гласи: "Заповядайте при нас. Не искаме парите Ви, искаме Вас!"
Увеличаване
На входа на паркинга на София Прес виси поочукан, потънал в забрава билборд на кафе-клуб "При Мими". Призивът към минувачите е не по-малко злокобен. Той гласи: "Заповядайте при нас. Не искаме парите Ви, искаме Вас!"

При Мими

Шест звезден лукс ресторант локализиран на покрива на София Прес. Напоследък се забелязва отлив на клиентелата съставена единственно и предимно от девелоперки от фирмата за сметка на малко барче в близката сграда "Датекс".

"Чувстваме, че не сме добре облечени, за да ядем в При Мими,
- сподели притеснено тийм лидерът Герган Цонев пред Евгени Минчев Ревю
"Понеже никой от моите хора не знае как се вързва вратовръзка, ни е неудобно 
да ходим в това елитно място, за да не ни се смеят другите, че сме по дънкита като плебеи. 
Обаче в "Датекс" атмосферата е друга - рапърска, тип "гангста" и затова обичаме 
да ходим там. Обичам да изглеждам лош."
- продължава излиянието си същият, смеейки се пред Любовни квартири

Игри

Много разпространени. Не може да се опише.

"Играем много на Кънтъра, прескочи кобила и куцанка"
- смее се друга двойка от Оу-Бий-Йес, докато играе куцанка на паркинга

Окакто ОБС работят с Линокс, игрите намаляват със 77%. Особено разочарован е женският тим, поради липсата на пасианси и минички. За сметка на това на мода са флаш пуцаниците и Mahjjong, портнат за Виндовс.

Бъдещето

Вечно първо място измежду всички ИТ инкубатори, независимо какво прави конкуренцията.

"Напоследък силно ни тормози факта, че поради нарастващия ни брой не 
останаха хотели на Боровец, в които да се побираме всички. За целта 
пращаме хора на Марс, Китай и Париж, подстрекаваме забременяването 
на жените, за да ги разкараме в майчинство, дори лично го наблюдаваме, 
но все още сме твърде много за хотел "Рила". Направо не знаем какво да правим."
- представители на фирмата за бъдещето пред Орак
"Всичко ти познавам по линията на времето, душа!
Хистори-мениджмънт, душа!"
- отговаря Орак

Ден на О-Би-Ес

1-ви Април е обявен за ден на О-Би-Ес, тъй като 1-ви Април 2009 година е датата на дългоочакваното преместване в новата сграда на Си-Ес-Си.

Лични инструменти