Мусала Софт

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Младият екип на Мусала Софт пред офиса на компанията
Увеличаване
Младият екип на Мусала Софт пред офиса на компанията

Мусала Софт е българска ИТ компания, специализирана в решения за Софт порно индустрията, откъдето идва и втората част от името на компанията. Първата част, Мусала, идва от мястото, където се намира офисът на фирмата - станция на връх Мусала, която компанията наема заедно с Националният Метеорологичен Институт. Това прави станцията първият опит за ИТ инкубатор извън София.

Сред многото предимства на станцията на връх Мусала, Делян Лилов, основател на компанията, отбелязва добрата гледка и хубавите метеороложки от Нова Телевизия - най-вече Заебне от първото издание на Биг Брадър.

"Тя освежава обстановката и стимулира много специалистите в нашия малък ИТ инкубатор. 
 Благодарение на нея държим рекорда по най-много ИТ инкубатор точки на човек - среден резултат 425, 
 което е почти двойно повече от конкурентите от инкубатора на САП Лабс" - усмихва се спокойно Лилов.

Най-големия плюс на станцията обаче е това, че вирусът на Пичия грип не вирее на височина по-голяма от 2000 метра, което прави станцията на Мусала имунна към зараза. Това спестява на компанията милиони долари за ваксини на нейните служители и дава предимство на компанията пред конкуренти, базирани в ИТ инкубатори в София. На служителите на компанията е забранено да слизат на височина под 2000 метра, за да не се заразят с вируса.


Началото

Първият офис на компанията
Увеличаване
Първият офис на компанията

Мусала Софт е основана веднага след падането на комунизма с пари на Българската Комунистрическа Партия. Те са дадени от висшия партиен функционер на партията Александър Лилов на неговия син, Делян Лилов, който купува първия офис на компанията - станцията на връх Бузлуджа.

За съжаление компанията трябва да напусне офиса поради зачестилите набези на НЛО от мъжки пол, смятащи офиса на Бузлуджа за женски НЛО индивид.

"Най-проблемни бяха Вогоните... мда.... не искате да се срещате
с разгонен вогонски НЛО мъжкар, вервайте ми"
- спомня си Лилов за тези времена и в погледа му се чете болка от спомена.

Олимпийският Дух

Фирменото лого на Мусала Софт - олимпийски ценности и морал.
Увеличаване
Фирменото лого на Мусала Софт - олимпийски ценности и морал.


От самото си основаване, Мусала Софт подкрепя олимпийската идея и дух. Основателят на компанията Делян Лилов също е участвал на олимпиада - в националния отбор по кърлинг. Сега, 20 години по-късно, той подпомага финансово няколко олимпийски отбора - най-вече този по алпинизъм. Всъщност, много национални състезатели по алпинизъм работят в Мусала, за да помагат с логистични проблеми, както и да спасяват служители на компанията, които се губят из планината на път от София. Компанията е свързана с олимпийския дух толкова силно, че фирменото лого са всъщност олимпийските кръгове - символ на силен и сплотен колектив.

Забележка: От 2 години това вече не е фирменото лого... то беше откраднато заедно с шефската кола от долни, подли вогони ...в тяхната модификация на застрахователни агенти, неполучавали заплата за 2 месеца.

Оттогава фирменото лого е сменено с по-безизвестно такова.

Свързани статии

Лични инструменти