Павлин Стайков

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Image:Svetlina.png Нека бъде Светлина!
Пазете очите си! Тази статия принадлежи към | Софтуни фендома! (https://softuni.fandom.com/bg/wiki/Softuni_Wiki)
Увеличаване

Роб Рицар, Павлин Стайков (познат още като Павлинката, Павката, Иисус) е тленно възплъщение на математиката и основоположника на Векторите и Живота(няма голяма разлика между двете). Павлин е първоначалният верен служител на Древните богове, живейки като собственик на Тъмната Душа. Обаче се е озовал на Земята, за да преподава вектори и да бъде парт тайм Ютубър, в опит да събере Тъмнината отново...


Съдържание

Големият Взрив

Сциентология твърди, че Големият Взрив е явлението, виновно за поразията наречена Вселена. За другите хора, които нямат толкова голямо количество пари за дарение, приемат че във времето преди Първата Светлина, бе само картата. Картата на България. Павлин каза "така" и стана така. Павлин видя, че това е добро. И Павлин рече "нека има два града - София и Варна". След това заповяда да се построят две магистрали, с които да се построят още градове. И Павлин видя, че това е добро. След това се запита - "Добре, има ли някакъв математически начин, да изобразя посоката на движение между двата града, без да ме интересува пътя, по който съм минал?". И така се появи Първата Светлина.

Фортран и Кибертрон

Програмистката мощ на Стайков, произлиза от времето преди Първата Светлина (когато Светлин Наков е къркал ракия край Янтра). Конкретни исторически сведения за силата му няма, може да се ориентираме само по писмени извори и негови думи.

"Ми аз си програмирах на Фортран за дълго време, след това се покачих на C, C++ и C#. Най ми харесва C, въпреки че Фортран намира 
доста използваемост в света на бързите сметки." - лафи Учителят повреме на междучасие"
Павлин позира в подкрепа на Луникс
Увеличаване
Павлин позира в подкрепа на Луникс

Името му е добре познато между ранковете на Кибертрон. Като младши програмист носи кафетата на старшите инженери в тогавашния им щаб във Велико Търново. След време и безброй курсове до магазина за Бургаско, Стайков бива преместен в тайната им база в Канзас Стейт, САЩ - Юнайтед Стейтс Роботс анд Меканикъл Мен. Работи като таен осведомител в AT&T, IBM, Sprint и CIBER, за Кибертронските мисии до Луната, през Студената Война. Счита се, че Стайков е живял под множество фалшиви самоличности. В ново откритие в османски архиви, бе открита снимка на Павлин с космически скафандър, лежаща до стара снимка на Васил Левски! Счита се, че снимката датира повреме на Епохата на Светлина, по-точно кибертронските мисии до Луната. След като броенните стотинки на бюджета свървшват, Павлин се пенсионира. Един ден, Стайков се натъква на град Велико Търново, където по незнайни причини решава да използва парите си от Кибертрон, за да купи чисто нов "леко" използван Голф 2, с неприятен подмирис на домашна сливова ракия. Търсейки миризмата, той отваря жабката и намира подгизнала листовка, която гласи:

"СОФТУНИ СВЕТЛИНА - ПЪРВАТА ЧАСТНА ГИМНАЗИЯ ПО ДИГИТАЛНИ НАУКИ В БЪЛГАРИЯ".Векторите и Какво общо има с живота?

Защо да изучаваме вектори?
Увеличаване
Защо да изучаваме вектори?
Стайков търчи по магистрала Хемус. Ебаси мамата, пак ремонт! Отбива по обиколен път...

2 часа в планината...

Гаста на резерва. Време за вечеря. Къде има черква? Пътят напред светва. БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ЛУКОЙЛ

30 пакета цигари...

- В ерата на древните, светът бе неоформен, забулен от мъгла. Страна от сиви скали, Голф 3 и Вечни Лунатици. 
 Но тогава имаше Светлина и със Светлината дойде несъответствието. 
 Топлина и студ, Левски и ЦСКА, и разбира се, Светлина и Тъмнина. 
 После от тъмнината, Те дойдоха и намериха душите на богове в пламъка. 
- Христо Тенчев, Властелин на енджин Unity и неговите Scratch програмисти, 
 Веселина Радкова, Властелин на Администрацията и нейните дъщери, униформените, 
 Светлин Наков, Властелин на Светлина и неговите верни шампиони, Софтуниадци. 
 И Павлин Стайков, Властелин на Тъмната Душа, верен служител на боговете.

Едно късо кафенце, моля...

- Със силата на богове те предизвикаха Лунатиците. 
 Могъщите книги на Светлин отлепиха каменните им кожи. 
 Дъщерите на униформи изтъкали наказания.
 Тенчев отприщи миазма от Unity.NullReferenceException в конзолата. 
 Павлин разделил душата си, създавайки първите човеци, които нанесли фатален удар.
 И Вечните Лунатици, били изтрити от историята.

Павлин търси тоалената...

- Така започна Епохата на Светлина, със Светлин Наков на преден пост.
 Павлин, забравен от историята, дарил душата си на човеците.
 За техните усилия във войната, Светлин приема човеците в царство Софтуни Светлина.

Павлин пуска водата на казанчето...

- Скоро Светлината ще избледнее и ще остане само Mрака. Дори сега има 
 само жарава и човек вижда не ден, а само безкрайни нощи. И сред 
 човеците се виждат носители на прокълнатия Коронавирус, проклятието на Наков.

Простете, продавате ли джобни карти на България? Да, дайте най-евтината...

- Само в древните легенди е посочено, че нежив в изгание ще бъде избран, 
 за да остави убежището на немъртвите 
 в поклонение към земята на древните богове, 
 Изгрев...

Добре, има ли някакъв математически начин, да изобразя посоката на движение между два града, без да ме интересува пътя, по който съм минал? (https://www.youtube.com/watch?v=SbVWaw2PBrQ|)

Епохата на Светлина

Люлинско Кунг Фу

Павлин преподава математика
Увеличаване
Павлин преподава математика

След поредица от Алкохолни приключения в покрайнините на магистрала Хемус, Стайков пристига в град София на резерва със смърдящия на сливова ракия Голф 2. Негово убеждение е, че в Центъра е най-голяма концентрацията на ракия по миризма (ракията на Наков е от извънземен произход и лесно се отличава от тази, направена от смъртни). Миризмата води Павлин през Гей баровете на Центъра, шаолинския клан на Люлин и най-накрая - улица Тинтява. По пътя, Стайков се сеща за шпионските му дни през Студената Война, поради това се запътва първо към гарсониерата му в квартал Младост. Тя бе неговото скривалище повреме на шпионските му длъжностти в страната. Излизайки от блока, на среща му се оказват група бабаити, постлали вестник с дюнери от дюнерджийница "Фантазия" върху неговият Голф 2.

"Тва да не ви да ви е маса бе?"
- боен вик на люлинските бойци на Лао Лин

След поредица Люлинско Кунг Фу и закъсаници по булевард Александър Малинов, Стайков се озовава срещу царство Софтуни Светлина, наподобявайки онази изоставена фабрика за хартия, превърната в игрище за пейнтбол в квартал Карпузица. За щастие беше пристигнал точно на 1 септември(учениците са подлагани на масонски ритуали две седмици преди учебната година да започне), така че заплатата на няколко човека беше успешно спасена. Павлин Стайков започва работа като учител по математика...

Ютуб Кариера

Не правете грешката да гледате коментарите, моля
Увеличаване
Не правете грешката да гледате коментарите, моля

След първи раздел по комбинаторика, Стайков качва историческото "Защо да изучаваме Вектори?" в неговия Ютуб канал. От там Павката се превръща в парт-тайм Ютубър, качвайки влогове и ънбоксинги на учебници по математика, заедно с ежедневните Задания. Какво са Заданията? Заданието е седмичната литургия, възлагаща домашна работа по религия на учениците. Накрая на седмицата една трета предават, друга трета по погрешка го постват на главната страница в Google Classroom, а останалите водят дълга кореспонденция с учителя за вечно неработещите им микрофони и проблемите им с интернета.

"Абе вие се осрахте бе"

Павлин Стайков е добре познат с неговите знаменити цитати и бисери.

"На тези от вас, които ви цъка пипи-то."
"Нали, математиката и философията имат много общи неща."
"Животът не е user-friendly."
"Да, Иисус Христос наистина е най-големият инфлуенсър."
"Кой ми сра в гащите?"
"Здравейте..."

Проклятието на Наков

Една сутрин, мотивиран ученик носещ термос, започва да надува знаменитото първо видео на тонколона в Softuni Gamebar. Действието хваща вниманието на Светлин Наков, докато си прави ежедневната разходка от колата до офиса. От тук се предприемат нови мерки, задължавайки всички немъртви да дарят човечността си на Първата Светлина, като си платат годишната такса за следващата година (преди първи срок да е завършил, разбира се). Наков забелязва смущения в концентрацията на Тъмната Душа, поради което той заточва проклятието Коронавирус върху домейна на царството, с цел да се изсмука душата на Тъмнината от учениците. При извънредна среща на екипа в паник стаята на училището (често събитие, случващо се всеки път, когато гневен родител пише във Вайбър групите), училището решава да премине на онлайн обучение в "геймърската платформа Дискорд". Павлин, въоръжен с графичен таблет и профилна снимка на Хари Потър, заминава към частната му Райска Градина в небесата. От там произвежда видеа на Ютуб канала си 24/7, за да има повече време да лафи с учениците повреме на часовете.

Увеличаване

Павлин прави последните си видеа през месец Юни. В тях той задава въпрос:

"Дали тези два образа, които виждаме са еднакви? Изглеждат като да са еднакви, но има нещо особено в тях... 
 така че може да помислим малко..."

Най-накрая, Павлин успява да събере Тъмната Душа цяла отново, с цел да я свърже с Първата Светлина, раждайки псевдо-лунатиците на випуска от 2020-та година и удължавайки живота на Училищната Такса.

От тогава, Стайков е в неизвестност. Счита се, че се е завърнал перманентно в Райската Градина, или се въоражава с таблета за друга дестинация...

"И с това, задачата е решена"

Епохата на Тъмнина

"Да, разбира се. Нарича се Дружба, където преходните земи на Училищната Такса се събират. 
Изправяйки се на север, поклонниците откриват истината на старите думи:"Таксата угасва и Господарите остават без заплати". 
Когато училищната такса е заплашена, камбаната бие, изкопавайки от гробовете си великите Властелини на Светлина... 
Венцислав, Светецът на Правец ... Неживият легион на Баров, Лунатиците ... И затворената господарка на Профанираната Столица, Пенева Гигантът 
... Само че в действителност ... Господарите ще изоставят троновете си ... И учениците ще се издигнат. 
Безименни, прокълнати Неживи, негодени дори да бъдат Софтуниадци. И така е, че ученика търси стипендия..."
Лични инструменти