Тъмната Душа

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Image:Svetlina.png Нека бъде Светлина!
Пазете очите си! Тази статия принадлежи към | Софтуни фендома! (https://softuni.fandom.com/bg/wiki/Softuni_Wiki)
Масонска депикция на Тъмната Душа
Увеличаване
Масонска депикция на Тъмната Душа

Една от уникалните Души на Светлина, претендирана от Павлин Стайков, родоначалникът на немъртвите и човечеството. Събрана цяла, тя става най-могъщата от четирите Души на Светлина. Първоначално, нейното съществуване стои скрито от тях. Съществуването ѝ не става видимо чак след като Павлин загърбва статута си като служител на боговете. След много писане на книги, Светлин Наков разбира, че тя е подхранващото гориво за Първата Светлина, заедно с всички форми на живот. От тогава той, заедно с Тъмните Сили, издирват собственика, с цел да използват нейната мощ да поддържат Първата Светлина, и Епохата на Светлина да продължи завинаги.

След края на Ерата на Древните, Павлин изцяло разделя душата, раздавайки фрагментите на новоживи немъртви, давайки началото на човечеството. Фрагментите на Тъмната Душа, във всеки човек също бива названа под името "човечност". Дали обаче човеците трябва да бъдат използвани за гориво на Светлината, или да бъдат оставени като господари на предстоящата епоха на Тъмнина? Все пак, от каква полза е гориво, без консуматор...

Способности

Поради статута си като душа на Светлина, тя вдъхва на своя носител способността да насочва различни итерации на несъответствие, в този случай е силата на Тъмното. Фрагменти на душата имат способността да бъдат изпълвани с емоции и воля, давайки на собственика сила и мощ. Те също имат способността да анимират и поддържат живот на всякакви форми на съществуване. Събрана, способността на душата е неизмерима, поради което е дълго издирвана от поклонници на Епохата на Светлина, заедно със Светлин Наков.

Лични инструменти