Махлътъ

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Район на Варна със специален статус на ексклав на Каспичан в мегаполиса.

Съдържание

История на Махлътъ

Махлътъ в римско и гръцко време е била мера. После, по някое време турчолята си правят гробища. Мястото е известно с името си от 1920 насам, когато започва да се заселва. Тогава един от заселниците – деду Ристи, казва:

 Махлътъ я пуструихми! Вьечи сми гражданя!
 деду Ристи пред в. Труп и в. Шол

Да, ама не! Оказва се, че само селтаци, бъдещ електорат на БСП са основната маса населяващи. Така кметството отказва да даде на Махлътъ статус на квартал на града и я признава за махала. Оттам вече се утвърждава и името ѝ – Махлътъ.

През управлението на Тодор Живков Махлътъ се развива с темпове, несъответсващи на амбициите на бай Тошо за красива България, пълна с панелки и икаруси. Може и някоя чавдарка за цвят. Предлагат през 1976 на мястото на Махлътъ да се построят панелки, но местните селяни отказват под предлог, че са ексклав на Каспичан.

Лайфстайл

Махлътъ разполага с два жизнени центъра - единият, известен като Царя е център на обществения и духовния живот, а другият, известен като Петте Кьошета, е политическия център на Махлътъ, където се взимат всички важни за благоденствието на Махлътъ решения.

Характерно за събиранията на Царя и в района е, че там отиват младежите (неориентирани подрастващи имбецили на максимум 14 години) да "поцъкат едно футболче", ако са тарикати или "да поритат" ако са мухльовци. Там се решават и всички спорове от общ характер с помощта на дървения господ за арбитър.

Характерното за събиранията на Петте Кьошета е, че там отиват всички, които имат поне TurboGospod Pack с някой build над 3-ти. Или иначе казано – на Кьошетата отиват най-големите гъзари. Там се разменят стоки, идеи, рецепти за щастие, сключват се сделки, правят се пиршества, устройват се алкохолни приключения. Понякога там се взима арбитраж за семейни проблеми и разправии.

Население

Населението масово е представено от цигани, улични алкохолици, фукарии, гъзари, отворенгясчета, МеНеДета и селски пръчки, носещи леопардови щампи. Политическият елит разполага с неограничена власт, съответстваща на неограничената тъпотия на простосмъртните плебсове в Махлътъ.

Политически пристрастия и безстрастия

Политическия елит е заклет електорат на десницата в лицето на ГЕРБ с неговите запазени лица - бат Бойко, Шимон Седянков, Цветан Цветанов и Искра Фидосова. Плебсовете масово гласуват за БСП, измивайки си ръцете, че:

 Деду ми е глàсувàл за Сергей, и яс че глàсувàм за њеґа‼‼

Изобщо, Махлътъ в политическо отношение прилича на класическа Абсурдистанска панелка - осрана, но пък санирана, нашарена в милион и един цвята и с по един байряк на всеки балкон и по три-четири сателитни чинии на всяка възможна точка за поставяне на антенни съоръжения и задължително с по една базова станция за всеки оператор на всяка точка, която има поне 20 метра над земята.

Известни личности от Махлътъ

Родени

Живущи на територията на Махлътъ

Личности, които нямат работа в Махлътъ

Лични инструменти