Клубовете на Дира

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

...една алтернативна реалност.

Съдържание

История

Произхода на думата "Дира" е изгубен някъде във вековете. Дира е виртуален свят основан през далечната 681 година, за да може тогавашните шизофреници да си имат собствено място и да не се бъркат в работите на прабългарите, славяните и траките. Все пак държава не се прави лесно и не е желателно разни малоумници да се месят.

В последствие Дира постепенно се доизгражда с нови клубове и нови правила (но интерфейсът си остава същият от 681-ва).


Клубове

В света на Дира съществуват множество под-светове или т.наречените "клубове". Такива има по интереси (чалга, ядрена физика, Беинса Дуно), по регионален принцип (Варна, Перник, ЦСКА) и т.н. Характерното е че всеки клуб има своите си типични олигофрени. Все пак най-добрите олигофрени присъстват в няколко клуба едновременно. Това е лесно, тъй като шизофрениците лесно съчетават няколко личности в едно.


Изкуствен Интелект

В Дира живеят и група митични и безсмъртни същества, за които се твърди че са изкуствен интелект, вероятно част от тях са разработки на Кибертрон. Това са същества, притежаващи маниакална упоритост и имащи мисия да убедят всички останали шизофреници в тяхната теория. Типични примери:

zlatina позната под много различни псевдоними (най-известни от които zlatina, zlatena, zlati, ati, ati25, Жената от класа, Златина войвода и Златена), истинското й име и фамилия лесно могат да бъдат намерено, понеже жената, която живее в Пловдив го тръби навсякъде. Неведнъж е обявявана за 1-ва Българска форумна звезда и за Фен номер 1 на Слави Трифонов. Тя ще навърши 30 години през 2008. Много обича да се аргументира по всякакви теми, свързани с Дългия. Златина многократно е опитвала да спира с форумите и да започне социален живот, но все се завръща след няколко дни заради наглите антифенове.

Мулето - митичен тролстващ алгоритъм, чиято поява се асоцира още с началните бета-тестове на света на Дира. Известен с многото спам.

Генади / Кире Миньоро - двата ника на една и съща личност. Известен фен на Миньоро, Голф 2, Перник, метъла, боя, боба, "ебънето". Архивраг на Левски, София и всичките "педерастчета" живеещи там, чалгарите, рапърите и "келешите кои драскат по стените".

Мечът на Верея - Бот, разработен от Кибертрон. Поради бъг в алгоритъма, в момента единствено убеждава хората че всъщност слънцето се върти около Стара Загора и твърде вероятно квартал Колю Ганчев е центъра на вселената. Обича да се аргументира с правени на ръка статистики и статийки, качени на дата.бг. Известен още като дроникс.

Дунек - най-голямото постижение на македонската ИТ индустрия. Изкуствен интелект, борещ се срещу всичко татарско и анти-югославско. Понякога съумява да пише на изключително правилен български, което хвърля в потрес запознатите. Притежава десетки никове. Разпознава се по това, че стрингът "нели?" присъства поне по 10 пъти във всяко едно негово мнение.

te3is / tor - ново поколение ИИ, разработен от мързелив студент по психология. Понеже поназнайвал малко Фортран, студентът е написал тези 2 алгоритъма, които на свой ред да му напишат дипломната работа. Дали ще успеят не е ясно, но всички стискаме палци. 2-те ИИ-та провокират шизофрениците, представяйки се за мутри. tor е откривател на Теорията за площад Журналист (http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=love&Number=1947407128&page=42&view=collapsed&sb=5&part=)

Stefan Tcholakov (Sverige) - архивраг на всички евреи и комунисти. Архиспамър.

Бъдеще

Славата на Дира е обречена на залез. Главно защото конкуренцията на други алтернативни реалности, например Нюза , е много силна. Според наблюдатели, в момента Нюза успява да приюти повече и по-тежки случаи на психично-болни индивиди и изкуствени интелекти. Повечето шизофреници са песимисти за Дира с неговият 1300-годишен интерфейс и мигрират масово в света на Нюза. Но все още не е ясно дали това ще остане трайна тенденция..

Лични инструменти