Ботевград

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Тухлоград, а.к.а. Ботевград, е крепостен град-държава, изграден в началото на 15-ти век преди раждането на Лили Иванова от Волен Сидеров и Асиз. Градът е главен враг на корпорацията Кибертрон и има силно установен комунистическо-фашистки режим.

Управлява се от Жоро Тулата. Населен е предимно с голфаджии, пенсионери, масони, цигани, Naftata и поклонници на black metal музиката.

Градът в продължение на хилядолетия е разделян от войната между двата основни клана - G.C.C. (Golf2 Chalga Crew), ръководен от Naftata, и LMF (Little Metalhead Fascists), ръководен от Бате Момчи Слона.

Съдържание

История

"И нека от този отходен канал да построиме кенеф!"
- Волен Сидеров, съобщавайки за създаването на Тухлоград през 861 г. пр. Л. И.

Тухлоград бива създаден през 861г. от бизнес партньорите Асиз и Волен Сидеров. Градът се създава случайно, след като Асиз случайно изсира златното си лайно в кенефа на апартамента си, намиращ се в Люлин Каунти.

За да се намери ценният обект, Волен Сидеров и Асиз се организират и се гмурват в кенефа, като по този начин достигат до отходния канал на Великата Северозападна Пустош, населена предимно от примитивни племена на депутати и мангали.

Откъснати от света, двамата приятели започват да изучават културата на депутатите, като по този начин се потапят в мистичното учение на древната религия, наречена политика. Te бързо усвояват тайните на корупцията и злоупотребите. Женят се, раждат си три деца - Драго Чая, Юлиан Вучков и Мангала. Така те решават да създадат нова цивилизация - Тухлоград!

Спокойните Години

Спокойните години са годините, дето всичко е спокойно. Децата на Волен и Асиз растат, а депутатите се развиват. Появява се разделение на племената, но всичко е спокойно и никой не пречи на новоформиралия се град да съществува.

Първа Тухлоградска война

Това е тъмната част от историята на Тухлоград. Северната част на града бива нападната от недоброжелателните роботи на корпорацията Кибертрон, водени от Ахмед Мерчев, като единствената съпротива, която те срещат, е от мангалите, населяващи тази част.

Разбира се, не всички мангали и не всички роботи са се мразели по между си. Символ на любовта между тях са новото поколение деца. Тези деца са black metal-ите. Мангалите успяват да прокудят роботите и обявяват северната част на града като своя. Така се ражда квартал Севера.

По същото време, депутатските племена са крайно разделени и разпръснати. Техните деца се откъсват от тях и се установяват самостоятелно, като посвещават живота си на купона, пийньито и ебаньето. Скоро това поколение се смесва с поколението на автомонтьорите и благодарение на всекидневната чалга-пропаганда на диктатора Асиз се раждат голфаджиите.

Скоро и black metal-ите се откъсват от мангалите и масово се изнасят от Севера. Бивайки ново поколение, те се събират с голфаджиите. По това време Волен Сидеров бива грубо изнасилен от мангалите, които отказват да се признаят като част от Тухлоград, a вместо това искат автономия. Разяреният Волен се ядосва на мангалите и отива и обявава война на Асиз и поисква развод. Това бележи началото на първата Тухлоградска Война.

Организираните войски на black metal-ите и голфаджиите, ръководени от Волен Сидеров, нападат Севера. Войната бива прекратена след 30 минути и бива отсъдена в полза на мангалите, защото железата на black metal-ите и броните от колите на голфаджиите биват светкавично откраднати от мангалите. Севера става изолирана част на града и никой не смее да ходи там. Започва оформяне на съвременния лик на Тухлоград.

Разломът и Втората Тухлоградска Война

След края на Първата Тухлоградска Война, градът се оформя на четири части.

Севера, населен от мангали и обявен за забранена зона, Изтокът, населен от голфаджии, квартал Секюритито, населен предимно с пенсионери, и Центъра, населен предимно с black metal-и.

Всяка една прослойка на населението се развива самостоятелно и единността между тях се губи. Събитието, което поражда тоталният конфликт между тези прослойки, е концертът на Драго Чая и група No Smoking, целящо да събере всички жители на града и да ги обедини. Исторически данни сочат, че на този концерт лидерът на голфаджиите - Naftata - откраднал от лидера на black metal-ите - Бате Момчи Слона, детско порно.

Напрежението във въздуха било неописуемо и скоро прерастнало в касапница. В мелето се включили още пенсионери и мангали. Така всички се намразили. Оттогава до сега се води непрестанна война между голфаджиите и black metal-ите.

Съвременен облик на града

Тухлоград (днес Панелоград, б.а.) е известен с това, че гражданите му непрекъснато правят някакви промени по фасадите, поради факта че или от дограмите им духало, или на панела се образувал конденз. В резултат на настъпилите up-grаde-и Тухлоград придобил доста разнообразен по форми, цвят, изпълнение и т.н. облик. Някои по-напредничави люде даже изплозвали гореописаните фасади за рекламна цел от рода на:

 • y-maria.com;
 • GSM 088999999;
 • шофьорски курсове и т.н.

Лунният, Марсов или най-добре типичен Тухлоградски пейзаж се изразява в кратери, пукнатини, пропасти (виж околовръстен път-разклон за Казичене), погълнали няколко Турски тира, както и други ландшафтни особености.

ВНИМАНИЕ! Повишена концентрация на бензиностанции, полицаи (вкл. лежащи,спящи и т.н.), хипермаркети и накрая, но не на последно място - коли - най-вече ГОЛФ 2.

Тип и разпределение на населението

 • 5% кореняци (непотвърдени източници твърдят, че са по-малко);
 • 60% селски фукарии, които поради невъзможността си да си изхарчат парите на село са дошли в Тухлоград;
 • 25% инопланетяни (CD-роми,сърбохърваточерногоробосномакедонци - най-вече в покрайнините около "Метро");
 • 15% прости хорица от покрайнините;
 • 75% голфаджии - разбирай водачи на Голф 2, а не играчи на голф!!

P.S. Процентите са повече от 100, тъй като някои от анкетираните са се определили в повече от една категория!

Желязната ръка на Жоро Тулата

"Я к'вот сам казал сам го казал. Я к'вот сам напрайл, сам го напрайл."
- Жоро Тулата отговаря на въпроса по обвинения в корупция в интервю за вестник Чук-Чук.
Жоро Тулата мисли за властта
Жоро Тулата мисли за властта

В днешни дни, градът се управлява от Жоро Тулата, установил своя тухлен дикататорски режим, след разцепването на Волен Сидеров и Асиз. Водят се непрестанни битки между black metal-ите и голфаджиите, като неутралните пенсионери застават на страната ту на едната, ту на другата фракция срещу малкия подкуп от кофичка кисело мляко.

Жоро Тулата безуспешно се опитва да спре кървавите разправи, но неговата тухлена полиция никога не успява да свърши нищо, защото биват подкупвани. Жоро Тулата прави последен опит да спре насилието в града, като кани black metal легендите Адски Нерези да свирят на центъра. Концертът завършва с масов бой между враждуващите кланове и Тулата прекратява всякакви опити за възстановяване на мир, като се съсредоточава в подмазване на мангалите, които евентуално ще го изберат за кмет доживот.

Тулата притежава целия град, обявява цяла България за враг на Тухлоград и започва да формира армия от мангали, с която смята да превземе света. Тулата притежава всички кафенета, дискотеки, барове, плочки, павета, асфалт, щъркели, къщи и предприятия в града, като по този начин си е осигурил пожизнено място на трона. Единствения град, с който Тулата има добри отношения, е Монтана, където той има връзки с наркобоса Ники и лидера на black metal обществото там - Саркофаго.

Управлението на Тулата се характеризира с очевадни далавери, приватизации, корупция, но на никой не му пука, защото всички са заети да гледат Big Brother. Очертава се Тулата да бъде доживотен кмет и президент на Тухлоград.

Култ към личността и активна про-Тулена пропаганда

Oбществена тайна е, че Тулата промива мозъците на народа си. Неговото възкачване на трона на Тухлоград доведе до някои от основните закони в днешно време:

 1. Всяко едно семейство е длъжно да притежава поне една тухла четворка в дома си.
 2. Всяко едно училище трябва да е изградено от тухли и да има портрет на Тулата във всяка една стая.
 3. Всеки един гражданин на Тухлоград трябва да се моли за здравето на Тулата по три пъти на ден.
 4. Тулата е върховен господар на всичко, заобикалящо човека, който съответно също му принадлежи.
 5. Всеки един трябва да знае химна на Тулата:
"Тулата е всичко,
нищо друго няма,
той е един зъл чичко,
с тухлена пижама,
не се ебавай с Тулата момче,
с тула 4-ка майка ти ще наебе"

6. Всички магазини следва да предлагат рекламни торбички със следния слоган:

"Символ на града е кулата, а пък кмет е Гошо Тулата."

Неизпълнението на законите се наказва с изнасилване с тухла четворка.

Конфликтът между бандите

Блек метълистите

"Вчера ти дадох Ънлишед, а трябваше да ти дам Аййън Мейдн. Трябва да чуеш и Фиата Аф Тражеде"
- Бате Момчи учи патагонски по телефона.
Млади поклонници на ламарината се готвят да извършат зловещ ритуал
Увеличаване
Млади поклонници на ламарината се готвят да извършат зловещ ритуал

Блек метълистите са водени от лидера Бате Момчи Слона, ярък рецидивист и фен на Курзум и Мехлем. Средната възраст на войниците му е 10-12 години и основните им оръжия са вярата в Дявола и Мазния Кур На Черния Господар. Обират магазини за метал, за да могат да се ометалявят. Основната им цел е да вземат детското порно от техните архи-врагове.


Голфаджиите

"Офффффффффффффф умри бе ! Тъпанар прос' ! Глупав"
- Naftata се ядосва на човек, който се хвали, че гледал повече порно от него.

Голфаджиите се характеризират с това, че карат Голф.

Шопите

"Зад Ботевград не е Акапулко..."
- Ъпсурт в интервю за Домашен коз
Лични инструменти