Ъпсурт

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Видно столично black metal трио.

"От един до пет, пиша код за късмет, въпреки това главата ми не е от гума ..."
- пее си Ахмед Мерчев докато кодира изкуствения интелект на Кибертрон

Шайка, определяща себе си като група музиканти. Запознават се в ранно детство, посещавайки кръжока по гайда на Иван Рангелов от Смолян. В пубертета написват приказката "Косе Босе", но правата върху произведението са откраднати от братя Грим. Следват години на депресия и слушане на рап, през които се алкохолизират, решават че могат да пеят по-зле и от Мишо Шамара, създават Пет Шоп Бойс, напускат ги и междувременно измислят култовата си фраза :

- А ти пишеш ли още, косче ?

Фразата е използвана от Румънеца и Енчев за направата на компютърно генериран музикален хит, който оглавява класациите в България. Всички печалби от разпространение на магнетофонни ленти върху новия хит принадлежат на фирма наречена "Ъпсурт", която се свързва с приятелския кръг на Руши Виденлиев.

Откритието

През лятото на 2007 година, след дълъг престой в ъндърграунда, вследствие от който всички членове на групата хващат безобразен синузит и в крайна сметка никой не може да разбере какво пеят и за какво се борят, DJ Teddy Georgo им урежда място в winamp плейлиста на дискотека Час Пик, между две песни на Вероника. На широката общественост за първи път става ясно, че Ъпсурт всъщност пеят чалга. Продажбите на компакт дискове, аудио касети и разтворимо кафе нарастват лавинообразно.

Бъдещето

Бъдещите им проекти са свързани с тотално доминиране на black metal сцената. Предстои им турне в Норвегия, Финландия и Добруджанските житници. В момента се водят преговори за спонсорство с производителите на боза от Грибаш ООД (град Пещера) и ако последните се окажат успешни, на пазара ще излезе новото им EP "Баничка с боза".


Мистичен Албум

След 2008, Ъпсурт изчезват безследно и оставят четиримата си фена в напразно чакане за нов албум. По слухове, пуснати от братовчеда на Ицо Хазарта, Гамбит от X-Men, такъв албум действително съществува. Предполага се, че се казва "Черна Стока", но може и да съвпада с името на албума на Мария - Единствен от 2006. Текстовете също са взаимствани от нейния албум, затова след загубено дело, Ицо Хазарта се предава и започва албума на ново. Също така бива принуден да направи фиичъринг на нейния хит сингъл "Ръцете Ми". Във видео-клипа на песента, Ицо маже Мария по гърба с плажно масло, а другите двама от Ъпсурт се мажат един друг и играят табла. Албумът ще бъде издаден на 21.12.2012 като ограничена серия - 100 касети, всяка на промоционална цена 0.15 лв. В него е дългоочакваната песен, в която Ъпсурт се помиряват с Мишо Шамара. Всички песни са продуцирани от Милко Калайджиев.

Траклист На "Черна Стока"

Име на песента Гост-Певец Време
1 "Интро" 0:39
2 "Пералня" 3:24
3 "Сезона На Дините" Андреа 3:56
4 "Звездата" 3:45
5 "Ние Сме" Goodslav & D2 4:01
6 "Биг, Брадъре" 2:59
7 "Магистралата" (Insert) 0:46
8 "Няма Криза" Хитрите Мечоци 4:51
9 "Бутай и Клати" 3:19
10 "От София До Варна" Мишо Шамара & Г-н Сто Кила 3:37
11 "Допинг Тест" Дичо 4:46
12 "Завинаги" Слави Трифонов, Лили Иванова, Ball Face, Лора Караджова & Виолет Щърбата 6:48
Лични инструменти