Пет Шоп Бойс

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Пет Шоп Бойс е популярна етишопска група.

Съдържание

Началото

Пет Шоп Бойс започват като пет шопски момчета, млади и ентусиазирани да правят музика (също като едни други три шопски момчета, само че ентусиазирани в областта на кибернетиката - Кибертрон).

Групата се сформира в Дивака - едно от многобройните етишопски кръчмета. Двама от членовете са известни само с прякорите си - Киро "Ниския" и Ники "Наемника", а фамилните им имена са дълбоко засекретени и отдавна забравени. Другите трима са рода на известни личности: Християн Кацаров, Венцислав Славков и Господин Касапов. За да скрият самоличността си от роднините си, Християн, Венцислав и Господин предлагат да бъдат измислени артистични псевдоними и бързо се спират на прякори, близки до имената им (вж. Състав). Киро и Ники решават да преведат старите си прякори на английски, но, разбира се, оплескват работата.

Разколът

През лятото на 1993 Ниския и Наемника се скарват с Ицо, Венци и Буч заради комерсиалните им възгледи (чии точно комерсиални възгледи не става ясно). Настава разкол и тримата напускат групата, основавайки хип-хоп триото Ъпсурт.

Състав

  • Chris Lowe (Киро Ниския) - диджей и клавиатураджия. Прякорът произлиза от ръста му, равен на курса на еврото към долара за деня.
  • Neil Tennant (Ники Наемника) - още един световнонеизвестен пияница. Неумението му в рапърското изкуфство обуславя факта, че пее. За съжаление, гласовите му данни не се простират много по-далеч от Градил Илия килия и репертоара на Шарнира.

Бивши членове:

  • Ицо Хазарта (Християн Кацаров) - син на Силвия Кацарова. Изявява се в хип-хоп средите от малък, и то доста успешно, благодарение на гласовите данни, наследени от майка му.
  • Бат Венци (Венцислав Славков) - син на Иван Славков, от когото наследява и титлата "Бат" в името си, както и таланта си в нецензурните словесни изкуства.
  • Mr. Butch (Господин Касапов) - племенник на Камелия Касабова, син на незаконородената и сестра Амеба. Дядо му се отказва от извънбрачната дъщеря, като я принуждава да смени името си.

Виж още

Лични инструменти