Ник Щайн

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Ник Щайн
Увеличаване
Ник Щайн
Съдържание

Началото

Ник Щайн е Интернет доставчик в Обеля 2. Хоства сървър за Кънтъра и Deer Hunter Collector's Edition. Точното му родословие не известно напълно, но се спекулира, че е прототип с кодово име Günter, избягал от лабораторията на Чочо Попйорданов. Отказва се от супер успешния си бизнес, след като гей-порталът на Ицо Табаков e hack-нат от доцент Краси Манев. След този преломен момент Ник Щайн е вербуван в СКАТ, откъдето, впоследствие, бива отлъчен.

Diabolus Ex Machina

На 28 август 2004 г. вечерта, Ник Щайн претоварва електрическата инсталация на малък кожарски цех в Дружба 4 (според непотвърдена информация, Щайн е робот-наркоман, пристрастен към високите волтажи). Резултатът от тази необмислена постъпка е свръхактивация на този елемент от изкуствения интелект, наричан от корпорация Кибертрон съзнание: демонът в машината.

Ник Щайн се затваря в мазето на щаб-квартирата си, където след упорит четиридневен труд, с помощта на Рогатия, той създава агро-блек метъл химна Вашта мама овча. Творението незабавно бива включено в учебната програма по музика за 6-ти клас, а последвалата масова истерия води до ритуалното самоубийство на 2 хиляди пенсионера пред храм-паметник "Александър Невски" (познат и като "Александър Левски"), както и до гостуване на Радо Шишарката в О!Шипка.

Ник така и не споменава, защо мрази Георги Калоянчев толкова.

Националност

Ник Щайн се е самоопределил като турчин при последното преброяване на населението. Кумувал е на три от петте сватби на Ахмед Доган, при две от които е бил объркан с булката при първата (!) брачна нощ. От тогава датира и накуцването му с левия крак, получено в резултат от тежък херпес, съчетан с нощни напикавания.

Друга информация

За да се спаси от ядосаните тълпи нинджи, Ник Щайн взима пример от Пламен Орешарски и понастоящем работи като учител в 101 СОУ "Бачо Киро" - преподава по история под псевдонима "Йоана Гогова". За известно време се прикрива сравнително добре, което не обяснява брадата, мустаците, странният глас и акцентът. В свободното си време промива мозъците на учениците, подлагайки ги на електрошок и скучни лекции, за да ги подготви за идването на извънземните.

Ново начало

След като папарак открива местонахождението му, разпространиява негови снимки, заснети по време на голямото междучасие. Скоро Ник Щайн се превръща в звезда с новия си вид. След две седмици прави фотосесия в PlayBoy и негова снимка е сложена на корицата.

Ник Щайн-фотосесия на Плейбой
Увеличаване
Ник Щайн-фотосесия на Плейбой

Империята повръща след удара

Известността му/й нараства с всеки ден. Въпреки опитите на директорката на училището да го/я задържи на учителския пост, Ник Щайн/Йоана Буковска скоро заминава за Холивуд, където се снима в хита "Властелинът на пръстените" в ролята на Ам-Гъл. За съжаление след филма дълго време се проваля на кастингите, затова той/тя се насочва към научнопопулярните филми. След като нискобюджетния "Половия живот на тигрите" го довежда до фалит, за нещастие на учениците, се завръща на учителския си пост в 101 СОУ "Бачо Киро", който заема и до днес.

Лични инструменти