Димитър Биров

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Доцент Биров е виден Джава-шаман от праисторическото минало, който понастоящем налива ум и разум в главите на младите джедаи от Факултета по Магически Изкуства (ФМИ). Известен е с всеобхватните си познания по теория на програмирането (може да намери грешка в 2000 реда код от пръв поглед, но не и да каже каква е тя и как да се поправи) и любовта си към дърветата. "Доцент" всъщност не е титла или прякор, а малкото му име. Последният му известен псевдоним е "Шкембьо".


Съдържание

Ранни години


Биров е роден някъде около 3000 пр. Хр. в село на племето Тюрингисти, близо до днешно Хасково. Като малък майка му много го е била по главата, защото непрестанно преследвал козите на племето и се опитвал да ги прекомпилира да работят под Джава 1.6. На осем годишна възраст я докарал до черно отчаяние, след като успял да декриптира ключа за избата на баща си и злоупотребил с домашната пърцуца. След този му подвиг Биров бил даден за ученик на шамана на племето. Младият програмист прекарал няколко приятни години, изучавайки мистериите на Джавата, и дори успял да стане шаман, след като излъгал гарбидж кълектора да прибере старият. Скоро след като се сдобил с шаманската титла, вроденото му бунтарство му изиграло лоша шега - опитал се да замени Джавата (която била официалният богослужебен език на племето) с еретичният Ц-острото. След като бил подгонен от цялото племе, Биров се видял принуден да пусне безкраен цикъл, който заради магическите свойства на Джавата завършил за 5 мин и го изпратил 5000 години напред в бъдещето.


Поява във ФМИ и първи успехи


Появявайки се в непозната земя, Биров видял че Джавата още е на почит, отрекъл се от заблудите си и се заклел да използва само нея за да постигне отмъщение срещу съплеменниците си. Вече не-толкова-младият авантюрист бил привлечен от от аурата на ФМИ, където успял да си осигури преподавателско място прелъстявайки жената на декана (достопочтенната и грозна като салата А. Соскова), която забременяла от него, но убила бебето след раждането заради поразителната прилика с баща му (шкембесто, врещящо и с мазна коса). Веднъж затвърдил позициите си, Биров се насочил към засилване на властта си.


Деканско място и настояще


Слуховете сред младите джедаи гласят, че Биров е успял да стане заместник-декан след като напил до полусмърт настоящият декан и двамата обсъдили ужаса на половият акт с жена му, по този начин сближавайки се в нещастието. Чрез тази титла Биров получил достъп до тайните архиви на ФМИ, където прекарал множество безсънно-алкохолни нощи, разливайки ракия по страниците и търсейки сила, която ще му помогне да се върне в миналото и да си отмъсти. Според легендите такава сила има само Избраната, която се предполага че е руса, дългокрака, студентка във ФМИ и с IQ<50. През последната година в лекциите му отвреме-навреме е забелязвана подобна девойка, която е обект на неподправен интерес от страна на Биров. Може би с нея са свързани слуховете за скорошното му напускане.Начин на преподаване, личностни качества и интереси

Биров смята, че най-добрият начин да предаде знанията си на младежта е да им показва снимки на древните рунически плочи на неговото племе, оставяйки я да ги гледа с разбиращият поглед на теле видяло железница. От време на време все пак изрича по няколко криптични слова, които стават водеща тема в разговорите на студентите за седмици наред. Факултетният Студентски Съвет е обявил награда каса бира за този, който успее да синтезира мъдростта на всички мантри, изречени от него. Все още никой не е заявил претенции за нея. Най-главното и забележим качество на Биров е външният му вид. Той наподобява кръстоска между Карлсон (но без перката) с вокалиста на Tokio Hotel (но след като е посетил пиян фризьор болен от Паркинсон). Най-отличителната черта на външостта му е шкембето, което той обича да поглажда в моменти на доволство, например когато напише 2 последователни реда код без да сбърка нито веднъж. Друг характерен за него жест е палавото заиграване с перчема му, което е докарва въздишка на устните на всички негови студентки. За тяхно голямо нещастие той е женен, макар че никой не знае за кого (или за какво). Най-главният му интерес (освен Джавата) са всички видове алкохолни субстанции, дестилирани от човечеството. В свободното си време пише енциклопедия на махмурлука, изучавайки различните видове пост-алкохолни синдроми. Заради тези си занимания често идва на лекции разрошен, лекьосан и с риза облечена наопаци, но въпреки това не губи обожанието на фенките си. Любовта му към дърветата идва от един неуспешен експеримент с етилов спирт, фанта портокал и пържени листа на фикус. Събуждайки се от убийствена болка в главата, Биров си рекъл "Мале, каква стана тя... Чукнах четирийсетака, а още дърво не съм родил, къща не съм посадил, дете не съм построил ... Или май беше иначе ... Ох, помощ, дайте ми зелева чорба!". Той запомнил тези си слова и от тогава нататък иска студентите му да могат да могат да раждат/садят дървета, за да не повтарят грешките му.


Проект за създаване на статуя


Комитет от млади ентусиасти от ФМИ са направили петиция за изграждането на негова бронзова статуя в цял ръст в двора на факултета. Проектът за статуята е готов и ще го представя в най-добрата му светлина - рошейки перчема си с едната ръка и почесвайки се по същността на мъжкото си начало с другата. В краката му ще бъдат сложени оловни плочи с неговите премъдрости (изписани със ситен шрифт, за да се съберат всички).

Лични инструменти