Масони

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Таен синдикат на зидаромазачите създаден в противовес на еднодневната работна седмица с широк успех на запад, но неуспял да се наложи по нашите земи. Освен борбата срещу мързела, идеологията им посяга и на други изконни ценности като алкохола и блек метъла. Предполага се, че предводител на масоните е Yu-Gi-Oh!

Събират охлюви и жълъди. Обичат да правят намеци и странни символи с ръцете си и по ръцете си. Говори се също, че за да станеш масон трябвало да разплетеш чорап и да изядеш жива кокошка.

Последната документирана проява на масони в България.
Увеличаване
Последната документирана проява на масони в България.

Последните масони в България мистериозно изчезнали след протестно шествие през 1947-ма. Предполага се намеса на извънземните. Друга теория за случилото се гласи, че набиращата сила шуменска ложа е станала жертва на заговор между останалите ложи, които след събитията изпаднали в нелегалност и битов алкохолизъм. Въпреки това, техни фирми все още съществуват и днес.

Навън

Пример за съвременна масонска дейност.
Увеличаване
Пример за съвременна масонска дейност.
  • Масоните, опитващи се да се прикрият зад дейност на строителна фирма и неловко съпоставяне с латинската дума за зидария "mason" (http://mason-bg.com/)
  • Прикриват се с дрехи на търговската марка Mason's и с помощта на "рекламата" държат връзка помежду си.
  • Прехвърлят зидаро-мазаческите си умения в други области

Таен документ на масоните

Увеличаване

Ложата на зидаромазачите в квартал "Дружба" в столицата е подозирана в преки връзки с отоманския филиал на това тайно общество, по-известен като "Алпийска фирма Дъглас".

Лични инструменти