Дядо Йоцо

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Дядо Йоцо е един от ключовите агенти на Иван Вазов. Създаден в дълбините на Измерението X киборг, той е изпратен на Земята с цел да се запознае отблизо с напредъка на човешката цивилизация и доложи сведения за слабите места в защитата на планетата.

Дядо Йоцо старателно събира информация и подготвя последната масирана извънземна офанзива, която обаче търпи неуспех поради факта, че в своята прилежност дядото без да иска прави популярен алкохола на извънземната планета.

Дядо Йоцо пристига на земята с Икарус и бързо е внедрен в корпорация Men in Black. По време на своята служба на земята той е безупречен в своята маскировка и дори играе ролята на слепец, за да не буди подозрение сред земното население, като по този начин дори кара здравните служби да му издадат удостоверение за инвалидност 1-ва степен, а с това и пожизнена пенсия.

В стремежа си към пълна интеграция дядо Йоцо неколкократно е забелязван да налива минерална вода в 1.5 л дамаджанка. По-късно става ясно, че това се прави с цел да се разреди спирта на дъното.

За нещастие дядото се влюбва в баба Илийца, която се възползва от слепотата му, за да му внуши, че е млада и хубава девойка. Като резултат, той бива изхвърлен от Агент К, но продължава дейността си на извънземен шпионин.

Мисията на дядо Йоцо на Земята завърша с построяването на първата железница, от чието тракане и оглушава. На 22 март, 1903 г. дядо Йоцо се слива с потока на чистата потенциалност и се връща в Измерението X, за да подготви най-голямото (и единствено...) в историята настъпление срещу Земята.

Лични инструменти