Grand Theft Auto IV

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

 заплашва Роман Белич
Увеличаване
Ром заплашва Роман Белич

Grand Theft Auto IV (наричана за краткост GTA IV) е симулатор на насилие, в който главният герой е Нико Белич (известен още като Нико Белик или просто NB) сръбски ром, имигрирал в Америка.

Причини за имиграцията

В началото на симулатора виждаме как Нико Белич се вози на голям плавателен съд с неизвестен произход. Според сценаристите на симулатора на насилие е била заснета сцена, в която се вижда как главният герой тръгва от Сърбия с каруца, теглена от куче, но поради морални причини в Америка тази сцена не се възприема добре и впоследствие бива изрязана. Основният мотив, по който Нико отива в Америка е фактът, че баджанакът му Роман Белич (да не се бърка с книга) го вика да му покаже как е успял да си почиства задните части без тоалетна хартия. По-късно в симулатора на насилие става ясно, че причината е съвсем друга - банда роми са нападнали Роман и са му откраднали къщата на колела. Когато Нико разбира, че е излъган, той пребива баджанака си.

Сюжет

Дейтвието се развива в Града на свободата, където се знае, че няма роми. Сюжетната линия на симулатора е доста задълбочена. Играчът пряко управлява главния протагонист Нико Белич и минава през серия от разнообразни мисии. Част от тези мисии включват събиране на проби от разчленени карпузи, садене на домати в саксиите на неподозиращи за това хора, организиране на серия от паради за пролетно почистване на междублоковите пространства и др. Симулаторът има два различни възможни края - Роман се превръща в говорещ транзистор или Роман започва да работи като токопоправяч. И в двата случая Нико забогатява.


Утрепки

Роми, Босненски и Албански мусулмани с водач Сингел Абедин, Чифути с водач Красимир Аврамов, Ламериканци и ДДЗ


Синът на цар Ицо,принц Иванчо е вождът на ромските кланове в градът на свободата
Увеличаване
Синът на цар Ицо,принц Иванчо е вождът на ромските кланове в градът на свободата
Лични инструменти