Хардкор

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Хардкорът е религиозна секта, възникнала в следствие на смесването на пънк музиката с източната философия на кикбокса. Сектата е основана от емигрирал от Тайланд състезател по муай-тай, който е и изявен пънкар. Той се е казвал Би Ин Дъ Мош (Be In The Mosh). Повечето последователи се наричат или пънкари, или Кораджии.

Основни видове кораджии и пънкари

  • Хардкор тъф гай (от английски: hardcore tough guy) или хардкор тъп гей. Обикновено са травмирани хомосексуалисти, които от детството си са развили автофобия и омраза към майките си и затова се правят на големи мъжкари; повечето не са особено умни, макар и да има изключения сред някои от по-умерено хомосексуалните. Можете да ги познаете по това, че се обличат като рапъри и имат по 6 ножа и 3 бокса някъде из джобовете си, някои по-богати може дори да имат и пистолет.
  • Стрейт едж мош уориър. Това са преки потомци на Би Ин Дъ Мош, повечето се обличат като нинджи и практикуват неговото или други бойни изкуства. Обикновено, когато са сами в къщи и никой не гледа, могат да се отдадат необезпокоявани на бой с невидими нинджи. Те са характерни с това, че не пият, не пушат и страдат от недоброволна целиба(не правят секс не по собствено желание) Но за да са по кул във сХе средите твърдят, че доброволно се отказват от секс в името на сХе идеологията, като причината за това е, че са прекалено заети в тренировки, за да се занимават с нещо толкова комерсиално и комформистко като жени. Може да ги познаете по това че стъпките им никога не се чуват и когато няма никой около тях, започват да въртят ритници и юмруци в неизвестни и за тях посоки. Известен последовател на това движение във хардкора е pavelludiq
  • Фешънкор. Това обикновенно са хлапета на около 9 години които нямат какво да правят и се маскират като cwoln от слипкнот. Те са доста разновиден тип. Някои експерти слагат емо модата във тази категория, в тази категория още позната и като mallcore влизат и нео метъл хлапетата и друга паплач. Те самите не знаят, какво правят и в повечето случаи, ако не станат екстремни версии на емота или имитатори на слипкнот, стават някой от другите видове хардкораджии. Знае се, че pavelludiq е бил такъв като малък, но е еволюиръл във стрейт едж мош уориър. Не може да ги познаете, сменят си външния вид всеки ден.
  • Хардкор чик (или мортъл комбат амазон уориър) Това са командоси от женски пол. В тази категория влизат всички кораджийки и пънкарки. те са много видове и се разпростират от командос със номер на обувките 3 цифрено число, до готик сладурана която не знае че слипкнот не са хардкор и само по случайност влиза в тази категория. Може да ги познаете по това че префасонират мъжки челюсти и ако са във някоя група обикновенно пеят за това как осъкатяват пениси.
Лични инструменти