Уестсайдско Село

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Знак на селото, изписан чрез оране с трактори. Най-мащабният в света. По-дълъг от Тауматския в метри, но не и в букви. Въпреки това, заема 1-во място "Най-голям знак" поради факта, че е по-широк от Тауматския.
Увеличаване
Знак на селото, изписан чрез оране с трактори. Най-мащабният в света. По-дълъг от Тауматския в метри, но не и в букви. Въпреки това, заема 1-во място "Най-голям знак" поради факта, че е по-широк от Тауматския.
Знак на град Таумата в Нова Зеландия. Най-дългият в света. По-дълъг от Уестсайдския в букви, но не и в метри. Губи първото място по големина, защото не може да компенсира ширината на Уестсайдския знак.
Увеличаване
Знак на град Таумата в Нова Зеландия. Най-дългият в света. По-дълъг от Уестсайдския в букви, но не и в метри. Губи първото място по големина, защото не може да компенсира ширината на Уестсайдския знак.


Съдържание

Същност и географско положение

Уестсайдско село е малка небуржоазна територия (първият селополис в света) в покрайнините на Плевен. Основано е от Мастър Саша, който е кмет и вицепрезидент, а културата и характеристиките на уестсайдчаните и селото са изградени от Davitròv, който е президент и вицекмет. Типът на управление е хлебокрация.

Това е мястото, на което няма тайни. Всички живеят сред джангър, но твърдят, че в милионния неград е "мирно и спокойно".

Също така, на 4 огромни кола е опънат найлон над целия не-град, който събира дъждовна вода за едногодишното масово къпанье на сбора.


Език

Официалният език е надвикански със западно-български (македонски) корени.

Пример за надвикански език:

Мъж изтегля пари от викащ банкомат:
- МОЛЯ НАЧУКАЙ ТОО КОД!!!
Мъжът въвежда.
- ГЪЗНИСАЙ СА НИКОЙ ДА НЕ СКИВА!!! ТВОО КОД Е: ЕДНО ТРИ ТРИ СЕДЕМ!!!
Случаен минувач чува банкомата и извиква:
- Я ВЪОБЩЕ НЕ ЧУФ, ЧА КОДО ТИ Е ЕДНО ТРИ ТРИ СЕДЕМ!!!

Уестсайдският мозък работи на по-сложен принцип. Дохтор Лъжовски от Уестсайдския УМБАЛ (Убийци и Мошеници - Бахти Алчните Лекари) коментира че изследвал 1235 души, от които 1234 били диагностицирани с Викаутизъм - психическа деменция при която болният чува информация и може да я извика, но не може да се възползва от нея. Последният случай, който не бил диагностициран, успял да свие рентгенова машина, микроскоп и крем за епилация.


Население

Според преброяването от 2011, в Уестсайдско Село живеят точно 7 милиона души - това го прави най-голямото село на света (наравно със Селовград, като те постоянно си разменят 1-во и 2-ро място, защото един от обитателите има двойно селянство - бил роден от Уестсайдчанка на влизане в Селовград). Средната гъстота на населолението е около 50 души/квадратна колиба. То е еднородно - 99% селяни и един гражданин.

На 3 октомври 2008 година, неизвестен инженер внася идея в Уестсайдския съвет да се построят земльокопачи (небостъргачи, които се строят навътре в земята (етаж 100 е най-дълбоко)), за да се чувстват селяните добре вкопани в землята. Идеята е приета и е започнат нов строеж, който ще продължи 1 година. В земльокопача ще се наместят 100 000 души.


Копанство

Уестсайдско Село е сред небуржоазните територии с най-добре развито копанство. Вместо паспорт или лична карта, уестсайдчанинът винаги трябва да носи със себе си джобна лопата. Специалисти по авариите и бедствията доказаха, че средностатистическият селянин с джобна лопата има 35% по-голям шанс да се избави от произшествие или грабеж, отколкото гражданина.


Промишленост

Електропроизводството е организирано в следните електроцентрали:

  • КЕЦ (Копно-Електрическа Централа)
  • СЕЦ (Електроцентрала, в която работиш, докато ти се сецне гърба)
  • ПЕЦ (Печко-Електрическа Централа) където сръчни сельане ръгат кимур у много пещи

С водещо значение е лопатовъдството, което осигурява годишно по една нова лопата на всяка глава от населението, в буквалния смисъл. Точно затова мъжете получават по 2 лопати, а жените по 1.

Машиностроенето създава около 50% от вътрешната продукция и 25% от износа. В селото се произвеждат висококачествени каруци (http://baimangau.hit.bg/mango130.jpg), които са много известни сред ромското население в България.


Обслужваща сфера

Транспортът е добре развит. Патрулките не са много, но предлагат гъвкавост - превоз на престъпници, цепенье и превоз на дръвье. Влаковете са приспособени да тътрят колела по третокласни пътища, наричани "пепелянки". Всичко в Уестсайдско Село е инатливо. Дори треновете са големи говеда. Ето какво стана, когато уестсайдчански машинисти буквално се опитаха да вкарат влака в релсите (http://www.marlerblog.com/train_wreck-782867.jpg).


Религия

Религията, която се изповядва в Уестсайдско село е Надвиканство. Това е много странна религия. На всеки християнски религиозен празник, цели колони от уестсайдчани се накачулват по църквите в града, насядват по всички места и започват да викат по попа по време на литургия.

Когато църковен служител започне да обикаля за да събира дарения, уестсайдчаните вкарват в ред странен обичай - слагат в подноса 1 лев и бързо свиват 2 с едно движение на ръката. Това е техния начин да се подсигурят в христовата вяра, че като даваш ти се връща двойно.


Киноиндустрия

Киноиндустрията в Уестсайдско Село доскоро беше прохождаща, но вече се радва на милиони почитатели. Младото студио "Хохошка" продуцира първата в света поредица Агро Ужас "Кокошките", която моментално стана мегахит. Поради огромния успех на поредицата (7 милиона продадени копия само в Уестсайдско Село), "Хохошка" планира скоро да разгадае нова конспирация, чийто сюжет все още не се разкрива. Но според клюките, в нея ще се разказва за Хлебния Човек, който тероризира селяните, като краде хляба от къщите им през нощта.

Уестсайдското кино е първото в България, което прожектира сериали всекидневно.

Студиото също така работи върху проекта на Ристьо - "Затворено за зимата".

Рекламен постер на последната част от Агро Ужаса "Кокошките".
Увеличаване
Рекламен постер на последната част от Агро Ужаса "Кокошките".


Бягство от Сбора

Уестсайдското киностудио работи с 50-градусова температура в 40-градусовата жега по сериала Бягство от Сбора. Това е пародия на оригиналния сериал Бягство от Затвора. Разказва се за убийството на Галин Релефа и за това как натопеният - Бичето и неговият най-добър приятел се борят да избягат, наедно с педофила Т-Мек и негъра-гей Смукре, докато ги дебне слепият надзирател Офицер Дебелик.


Иди за леп

От Юни 2009, студио Хохошка започва да записва новия филм на българоамериканския продуцент Саймън Бъркоф - "Иди за леп". Филмът се спонсорира с пари от джамбазени коли и откраднати моми.

Разказва се за сложния живот на селския интригант Шимо, който е изпратен в "гръдъ", за да шпионира и краде идеи, а и защото го е срам от потеклото му. Там очите му се мандахерцат като джамбазин на паркинг. Главата му поражда дилемата дали да крадне мома или да иде за леп. Не след дълго, Шимо загрубява и осъзнава, че за да оцелее, трябва да плете селски интригантски мрежи.

Неговият личен селски съветник - Др. Рашо, се натрапва в апартамента му често, и му зее да иде за леп. Но Шимо решава да се лекува по друг начин. Така един ден в магазина, от който краде и яде на място, се натъква на странно шише с надпис "Юнашко Млеко". След активна дозировка, той започва да просперира в живота. Вече е успял да открадне апартамент, мома и много сирини. Един ден, обаче, негов приятел му издава тайната на юнашкото мляко. Това е сперма. Осъзнавайки цената на успеха си, Шимо се пропива с кисило млеко и се развращава по други моми. Др. Рашо спасява живота му, връщайки го на село за да маа чист леп и сирини.


Кокошки 4

След хитовите филми за животните - Кокошки 1 (12 часа), Кокошки 2 (24 часа) и Кокошки 3 (48 часа), следва да излезе последната част от поредицата Кокошки 4, която ще се заснеме по революционно нов начин - 78-часовият филм ще бъде създаден само с фотоапарат!!! Милионите снимки ще се облепят с изолирбанд и ще бъдат въртяни на водно колело, прожектирани с прожектор на дувара. Филмът ще се появи наяве около 2010 година, поради новата неизпитана техника. Засега са поръчани 10 камиона с ленти за фотоапарат. Пуснат е и плакат.


Хълмовете стават шибаняци

По идея на Дона и Davitròv. Информацията не е много, но се знае, че проектът ще бъде филм на ужасите.

Няколко членове на Махудза отиват да издирват изгубената мистична статуя на Шибан Як по заповед на шефа в едно малко селце зад близкия хълм. Говори се, че я притежава Загарфейс - момче с изгоряло лице, използвайки я в опит да регенерира кожата си. За съжаление то обгаряло брутално със запалка и парфюм всеки, дръзнал да се доближи до него. Младите шибаняци(най-ниският чин в Махудза) са принудени да се борят за живота си по хълмовете, в които Загарфейс е заложил десетки капани.

Филмът ще има и продължение, този път продуцирано само от Дона, и то ще се казва "Хълмовете стават култови".

Хълмовете стават култови

Единственият оцелял след ужасите на Загарфейс - младият и все още неопитен Махудзар Жоржо Кавали -, успява за се скрие в една стара и изоставена къща. Още уплашен, той не успява да заспи в последвалата студена нощ и решава да се върне при шефа, Дон Махума, и да му разкаже за провала на дадената му задача. Потегля по най-безопасният път, но се оказва, че изходът на селото е запечатан от жива сила - култисти, предвождани лично от Загарфейс. Те изпълнявали ритуал на надвикански език, целящ призоваването на космическия бог Шибан Як. Тъй като той съществува под формата на чиста енергия, есенцията му ще се инкарнира в Загарфейс. Последният вече ще е омнипотентен и ще може да възстанови лицето си. Но с новопридобитите сили решава да възпламени лицата на всички хора, за да си отмъсти за трагедията, която е изживял. Ще успее ли Жоржо Кавали да спре призоваването на Шибан Як? Ще получи ли възмездие Загарфейс? Очаквайте скоро в кината.

Физическо възпитание и спорт

До края на 2011 физкултурата в Уестсайдско Село е непознато понятие. С намек на физически упражнения се занимавала само армията. Но уестсайдският кмет Потребител:Sashakiss съумява да натурализира и произведе в министър на спорта италианския културист Яко Стероиди (най-добрия приятел на Жоржо Кавали), който развива физическото възпитание в Уестсайдско Село за отрицателно време. Само за месец и половина се организира първенство по нащъпанка и се сформират два конкурентни баскетболни отбора - Бостан Селтикс (Селяните от бостана) и Лозарджелес Лейкарс (Лозарите с лейки). Последните два участват НБА (Небуржоазна Баскетболна Асоциация), в която засега има 32 отбора от 20 села.


Виж още:

Армията на Уестсайдско Село

Уестсайдски митове и легенди

Празници и обичаи в Уестсайдско село

Уестсайдска кухня

Махудза

Лични инструменти