Тролеи

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Тролеят е бехемотът на градския транспорт. Стар, миризлив и развиващ невероятната скорост от 30 километра в час, той смело продължава да изпълнява своя дълг и да пренася хора до местата, където трябва да робуват, или до домовете им. Ръмжейки като освирепяло, достигнало състояние на демонична злоба, адско изчадие, той едва-едва потегля измъчен и предприема поредното пътуване по грапавия и пълен с капани български път. Татрузейки туловището си из улиците на Плевен, София и други места, където е основен играч, той чевръсто се движи напред и отваря пастта си на спирката, за да погълне поредната паплач...

Вероятно древен колкото първата жена, той се превръща в биотопът, където e възникнал първият тролейджия - липсващото звено в рода Homo Mobilis. Най-модерните тролеи - Икарусите - имат своя собствена система за таксуване, захранвана от две батерии 1.5V и с модернизиран централен процесор IBM x486, оувърклокнат на 40 мегахерца.


Видео (http://www.youtube.com/watch?v=F2EZC_f2zfU): Тур из Плевен сити в кашон на ток от Зоо-Парк Кайлъка до STROGGозия. На 7:47 минута има доказателство за пътуване във времето!!!

Лични инструменти