Теран

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Тераните са расата на хората в СтарКрафт. Името "Теран" се дължи на факта, че когато Blizzard Entertainment са възложили на работещия по онова време при тях Георги Чорбаджийски да измисли имената на расите, той още не е знаел английската дума за човек "Human" и затова е използвал латинското "Теран"(земен). Хората в СтарКрафт са изселени от земята престъпници, защото според Георги Чорбаджийски само изключително пропаднали хора се занимават с компютърни игри и е очаквал по този начин да накара играчите да харесат повече играта.

Технологии

Хората са прекалено кекави за да се бият честно с другите две раси, така че са принудени да използват различни подли трикове за да победят. Например при заплаха "смелите" пехотинци на хората се крият в бункери и стрелят от там. По-важните сгради на хората могат да летят за да се спаси по-лесно началството оставяйки на произвола на съдбата подчинените си.

Жени и хомосексуалисти

Хората са единствената раса в играта, която праща жените си в боя. Наистина не им се дава оръжие(с изключение на валкирията), за да не объркат нещо, но експлоатацията е факт. Добро впечатление прави факта, че в армията на хората няма дискриминация и на хомосексуалистите се позволява да се включат във военните действия (обаче и на тях не се дава оръжие).

Единици

Характерно за единиците на хората е, че почти всички притежават подло специално умение. Странно защо играчите не биват дисквалифицирани от турнирите за ползване на тези несъмнено нечестни умения.

SCV
Работника на хората. Интересен е факта, че единствените чернокожи представители на човешката раса са сложени на най-прецаканата позиция - експлоатиран бачкатор без никакви перспективи да се издигне в йерархията. Трябва да отбележим, че заради цвета на кожата си SCV-то може да се лекува... с оксижен от друго SCV.
Marine
Абсолютен наркоман. Марините се друсат винаги когато стане напечено.
"Не съм наркоман просто така преодолявам стреса"
Твърди пехотинец на който разбира се никой не вярва
Firebat
Топ 10 безсмислени имена на пехота (огнен прилеп). Събирани пироманчета от ТВУ, с проблемно поведение (доколкото сме забелязали, споделят наркоманския глад на марините) и с дрезгави гласове. Съвсем спокойно можете да забележите, че Firebat-ът е много по-зависим към дрогата, защото постоянно седи в уста със смачкан тракторски фас "Арда" или "Стюардеса".
Ghost
Този тип пък идва от някаква комуна на тотално изперкали идиоти, и е въоръжен със една много безсмислена гаубица. За сметка на това са му дали шапка-невидимка, и като я нахлупи, може да ходи в женските съблекални (което обаче не прави, понеже има резба като на типично емо). Освен че може да хвърля пиратки по противниковите машинарии и така да ги дразни с временното им изваждане от строя, този нещастник владее "Лайното на Садам", т.е. когато освободите това му умение, от небето пада "големото говно" (геймърски термин) и всичко ползващо локалния въздух за жизнени функции в радиус от 5 сантиметра на монитора, има около 10 секунди да си плюе на петите... или лека му пръст...
Medic
Както вече казахме, хората са единствените, които нямат морални ценности и пращат жените си на бойното поле. Тези девойки, оригинално произхождащи от крайно феминистично движение, сега са ги запокитили там където ценностите им нямат никаква реална стойност. Все пак са си запазили мръсните трикчета със заслепяването на мъжката гордост, та намират някакво що годе полезно приложение. По сведения в играта вече няма нито една девствена...
Goliath
Безспорно най-глупавата единица в играта. Най-глупавите измежду хората биват избирани и тренирани допълнително, за да станат още по глупави и след изпит в който трябва да НЕ успеят да изминат пет метра по права линия биват назначени за пилоти на Голиати.
Vulture
Още един наркоман, този път в кола. Заклет блек метaлист.
"Vulture-a е абсолютна далавера. За 75 минерала получавате 3 мини и безплатна инвалидна количка."
Отбелязва небезизвестният DIDI8
Battlecruiser
Или батален крузър. Представлява стар модел контейнер за смет, комуто не са намерили за нужно да кажат, че казаните не могат да летят. Управляван е от руснак с говорен дефект, което обяснява много неща за боклуците в София. Поради множеството вандалски набези на пияни нацисти и други обществени отпадъци е произведен със здрави стени. Известен е с това, че поради лошо скроения си капак понякога изпуска част от боклуците си. В опит да прикриe вината си, Георги Чорбаджийски твърди, че за всичко са виновни японците. В още по-жалък опит за прикриване на вината това е представено като фийчър и дори го нарича гън. "Я, мама му, гън", погрешно интерпретирано след уволнението на Георги Чорбаджийски като "Yamato gun".
Siege Tank
Специална кола, предназначена за каране в София. В нормалния си режим тя е горе-долу бърза, надеждна и маневрена. Но ако попадне в задръстване, тя моментално активира функцията "Siege Mode", с която си "проправя път".
Лични инструменти