Пламен Тилев

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

г-н Пламен Тилев
г-н Пламен Тилев

Пламен Tилев е най-известен в обществото като тънък ценител на хубавото вино и оперното изкуство. Той не пропуска оперна постановка, стига да може да си закупи билет с ваучери содексо пас.Извън култУрния живот на София той се подвизава инкогнито като Мениджинг Дайректър на САП Лабс България - основен източник на горепосочените ваучери. Пламен тилев е развил склоността си към пазаруване с ваучери през периода на прехода към демокрация 92-а, 93-година, когато бай Жоро веднъж, тайно от партията, му позволил да купи хляб добруджа половинка с неговите купони. Купонния му афинитет добива размерите на мания в началото на ХХI век, когато той като инкогнито дайректър на САП Лабс България, прави единственото неинкогнито действие, а имено да осигури нескончаем приток на ваучери към инкогнито и неинкогито служителите на САП Лабс България, в това число и на себе си. След тази благородна постъпка г-н Тилев получил 3 благодарствени електронни писма от отдел Човешки ресурси, които е поставил в рамка и висят на стените в кабинета му и до днес. Те допълват колекцията от препарирани охлюви с изплезени езици в горното ляво чекмедже на махагоновото му бюро, която показва само на журналистки, обещали да публикуват негова снимка в списание "Computer World" и списание "Мениджър" под заглавие "Мениджинг Дайректър на САП Лабс България" с шрифт не по-малък от 35pt, за да могат служителите на САП Лабс България да разберат, че той е техен Мениджинг Дайректър.

Като всяко гениално откритие на този свят, талантът на г-н Тилев е окрит след грешка в САП софтуера на агенцията за подбор на кадри, която изпратила на САП АГ победителя от кастинга за рекламно лице на наколенките на д-р Ливайн. Зашеметяващата му кариера продължава с няколко зебележителни постижения:

  • Неколкократната победа на САП Лабс България на конкурса "Работодател на годината", извоювана от най-добрия отдел човешки ресурси в кв. Овча Купел, чийто подбор е извършен сред негови роднини и дъщерите на близки приятели тайно и лично от него.
  • Преместването на САП Лабс България в настоящия офис на фирмата, който е единствената сграда в София, отговоряща на условията да се намира на по-малко от 1 километър от дома му и да може да побере 500 души, разпределени в стаи по 6 човека и осигуряваща минимална работна температура през цялата зима от 39 градуса по Целзий]
  • Постигането на изключително редуциране на емисиите изхвърлен CO2 от служебния му автомобил чрез всекидневното изминаване на 1 км на смукач, поради неумението му да управлява велосипед
  • Организацията на демократични избори за представител на САП Лабс България в European Work Council и потушаването на възникналия бунт сред служителите
  • Издънването на служебния му стол тип "президентски" със свобода на движение в 3 равнини и подсилени колелца.
  • Овладяването на кризата през 2009-та чрез съкращаването на няколко служители, пожелали сами да бъдат съкратени, след като стояли на първия ред по време на негова презентация.
  • Автор на бестселъра сред 3-тата възраст "Как да отслабнем завинаги умствено".

Макар и по грешка назначен за мениджинг дайректър, Пламен притежава многобройни управленски качества и таланти. Комуникационните му умения се изразяват най-вече в писане на meeting requests за барбекю-джакузи партита към HR-ките на своята вила. Въпросните покани той оформя винаги на розов фон, но поради слабото си боравене с програмата Outlook не осъзнава, че могат да бъдат прочетени от всички служители на SAP и по този начин да стане публична слабостта му към отдел Човешки ресурси.

г-н Тилев на тиймбилдинг с отдел HR
г-н Тилев на тиймбилдинг с отдел HR

Организаторските си умения Тилев проявява в ежегодното организиране на пищни партита за рождения си ден, на които кани служители от екипа си в стаята за срещи и поднася цяла бутилка уиски, както и половин пакетче фъстъци, останали от предишен празник.

г-н Тилев празнува рожден ден
г-н Тилев празнува рожден ден

Пламен Тилев е известен сред служителите си като отличен оратор и презентатор. Уменията си да борави с Powerpoint той демонстрира най-вече в презентиране на екзотичните екскурзии, на които се наслаждава по време на отпуските си. Ценèн е от подчинените си и заради непоколебимия си характер. Той с твърдост отстоява полагащото му се по рождение паркомясто пред главния вход на сградата, като ежедневно изпраща бай Жоро от ранни зори да го препречва с оранжеви конуси, за да не може никой да потъпче фундаменталното право на един менажиращ директор да паркира централно.Предпенсионни години.

Бляскавата кариера на директора започва да залязава след като недалновидни мениджъри по високите етажи на корпорацията SAP решават, че Тилев вече не може да изпълнява функциите си и следва да се премести на по-лека длъжност. Пламен упорито настоява пред борда на директорите да остане поне почетен мениджинг дайректър на българския лаб, тъй като всичките му служители го обичат и отстраняването му може да отключи вълна от масови самоубийства. За оставането му на поста е организирана петиция, подкрепена от четирима служители на фирмата и един фикус.


Тези постижения разбира се не са случайни, а плод на дълга мениджърска кариера, достигнала своя апогей в търговията с ябълков концентрат и надскочила всички очаквания със спечелването на кастинг за рекламно лице на д-р Ливайн.

Лични инструменти