Махудза

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Началото...

Махудза е престъпна организация, създадена в подземния свят на Уестсайдско Село от мафиота-интелектуалец Дон Махума (но не сте го чули!!!). Точната дата на основаването не е известна, защото се прикрива от организацията, но се предполага че се появява в средата на 2008-ма.

От нулата тя бива изградена до империя от Дон Махума, Давитрòв и Мастър Саша. С времето разраства и към организацията се присъединяват Миро Страшни, Дикембе Мутомбо и Жоржо Кавали (най-бруталният убиец и едновременно най-лоялният към Дон Махума).


Издигането на Махудза

Той ми даде подслон. Даде ми семейство. Даде ми всичко, от което се нуждае едно малко копеле.
- Жоржо Кавали за своя настойник Дон Махума

След като Дона приютява малкия Жоржо, той веднага започва да го обучава за безцеремонен убиец. След като порасва, Жоржо Кавали е изпратен на мисия в дискотеката "Ябълка" с цел да убие Картофа. Но той продължава нататък и в последствие очиства Домата(враг на Картофа), Краставицата(братовчед на Домата) и Цвеклото (вид зеленчук).

Когато всички топ-гангстери в Уестсайдско Село са елиминирани, Дон Махума подготвя почвата за организиран износ на пръст, склоняване на тригърчета към проституция, отвличания на кози и застраховане на кравеферми.

Най-големият проблем на Махудза е това, че няма проблеми. Но ако причиниш проблем в този 
проблемен проблем, то тогава ти ще бъдеш третиран като проблем, който причинява проблеми. 
А това за теб ще е проблем, защото после ще си имаш големи проблеми. Аз нямам проблеми, 
защото имам връзки.
- Дона за Махудза


Belief & Betrayal

Наскоро, най-довереният на Дон Махума - Жоржо Кавали, излезе от кризата си и комплекса си за малоценност. Започва да вилнее в офиса на шефа си, кълнейки го с лоши думи. Според законите, това се наказва със смърт. Но Дона оставя Кавали жив от благодарност, че е спасил живота му. Вместо да го убива, го прострелва в рамото и го хвърля през прозореца, където пада в контейнер с умряла риба.

Давитрòв е наблизо, когато всичко се случва, и решава да спаси Жоржо, бидейки партизанин, който се бори срещу нечистоплътните членове на Махудза. Самият той е бил част от организацията, докато не разбрал що за подмолни дейности извършват шибаняците. Двамата с Кавали успяват да организират засада на естонските наемници на Дона, елиминирайки ги до крак, та чак до малкия пръст.

Давитрòв и Жоржо са врагове, защото първият го сразява и унижава, казвайки му, че не съществува. Но те вече имат и общ враг, което прави ситуацията още по-оджвакана. Мастър Саша застава като съюзник на Дона.

Четиримата провеждат паякова среща (на 8 очи), на която Давитрòв предсказва тактически бъдещето - Дона и Мастър Саша ще завладеят двете половини на Земята. Саша, като материалист, ще обяви независимост и алчно ще нападне шефа си. В последствие ще го убие със собствените му връзки. За наказание от Съдбата, Саша ще умре от секс, преди да е свършил, в навечерието преди превземането на последното свободно българско село. Така той никога няма да осъществи мечтата си - да бъде господар на всички хора.

Има слухове, че Жоржо ще поеме пълен контрол над компанията "Ферари" и ще умре от удавяне в басейн с пари.

Следите на Давитрòв се губят. Той оживява, но не се знае точно къде е отишъл и какво прави. За последно е видян на летище София.

В момента Дона е в затишие и се прикрива в София непроследимо от 6 месеца. Издирването продължават Жоржо, Давитрòв и Лоренцо Саламас (Също и Стийв Ъруин (MIA)- австралийският ловец на крокодили, който се спекулира че бил убит от рептилите.)


Структура на Махудза

  • Шефът (Дона) е най-висшият. Той е единственият, който има право да носи сив блузон с качулка и стърчащи връзки (Правило 1: Шефът винаги трябва да има най-големите връзки и само той може да ги смуче).
  • Дясна Ръка - Най-приближения на шефа. Функцията му е една - да бъде просто дясна ръка. Шефът използва Дясна Ръка на официални срещи, където тя да вземе/подаде вместо шефа важни документи/пари или да се здрависа вместо него. В напечени ситуации, на Дясна Ръка е заповядано да стреля. В запечени ситуации, тя трябва да избърше задника на шефа.

Дясна и Лява ръка не носят дрехи, защото все пак са ръце. При секретни операции им слагат "ръкавици", при което в 100% от случаите се задушават. Тези 2 ранга са най-добре инжинираните, за да не може никой да завземе поста на шефа.

  • Лява Ръка - Няма главна функция. Използват я само, когато ще се ръкопляска. Тя, заедно с Дясна Ръка, трябва да удрят голите си тела едно в друго, за да се произведе плясък. По някой път я използват, за да има кого да обвинят, че е "левак". Тя е и лошият пример на Махудза - жив правилник за това, как НЕ трябва да се вършат нещата.
  • Матойгоня - "Ма той го ня" - Дона така нарича шпионите, защото те постоянно трябва да се крият и ги "ня" (няма). Специализирани са в правенето на проблем в проблема, който е проблем за жертвата им, която ще си има проблеми с Махудза.
  • Квоуе - Доказаните килъри, които са изпълнили поне 20 мисии. Те имат право да избират с какъв цвят да се обличат - сив, черен или бял. Те владеят и психоатаката. Задават един и същи въпрос на жертвата си, докато тя не си признае или полудее. Наричат ги "квоуе", защото когато задават въпрос на Дона, той раздразнено извиква "КВО УЕ?!?".
  • Бумчикабумчикабум - Името казва всичко. Това са Шибаняците, които са спечелили правото да носят оръжие и да убиват, благодарение на честната си служба и отдаденост на Махудза.
  • Шибаняк - Това са новобранците. Нямат почти никакви права. Носят сив блузон без нищо върху него. Както титлата подсказва, те използват юмруците си, за да шибат

длъжници\враговете на Дона.

  • Джинджър - това е срамната титла, която залепват на тези, които представляват провал за Махудза. Без значение какъв си, или с каква титла си, можеш да бъдеш понижен моментално до "Джинджър" ако провалиш мисия. Тези провинили се, изгубват всички свои права и ранг (като в Burn Notice) и биват наказани по следния начин: По джинджърска традиция им се поднася гнусното ястие ЧервеN. Косите им се пребоядисват в оранжево, а лицата им се надупчват с дебели игли, за да се предизвикат краткотрайни изкуствени лунички.

След определен срок, провинилите се могат да преустановят членството си, като изпълнят мисия, дадена им лично от Шефа. Носят оранжев блузон с надпис Rick Astley, до възвръщането си в йерархията - започват наново от ранг Шибаняк.


Виж още:


Врагове на Махудза

Лични инструменти