Емо Жабата

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Кой/какво е това ?

Картинка:Yellow-frog.jpg

Това е второто официално наименование на известния български хуморист и просветител в областта на телевизионното изкуство Емил Стефанов.

Категорично доказателство за тезата, че акъл на високо не фирее, Емо Жабата е типичен представител на сектата на сценаристите-непрокопсаници, както и на вида Homo Ergaster (учените все още спорят доколко той е Ергастер, но са единодушни, че е Хомо ...)

Емо Жабата е официалното му име, навсякъде то се пише с големи, дебели (по-възможност светещи) букви, освен това двете думи вървят винаги заедно. Изключение прави разговорната реч, където за по-кратко може да бъде наричан и само Жабата.

Неговата биография

Тя е първото и най-важно нещо в живота на гения, с което той обича да парадира. Дори през 681, с помощта на СКАТ издава автобиографична книга, а рецензията прави самият Апостол Апостолов. Последният оставя няколко подсъзнателни внушения на първа и пета страница. Така след прочитане на книгата нищонеподозиращите читатели развиват спонтанна дегенерация на вегетативната нервна система, водеща до тежка форма на педерастия с ясно изразено влечение към астрологията и експерименталната диетология. Въпреки пълната липса на интерес към четивото автобиографичната книга е преиздавана безброй пъти с помощта на Лелката от ксерокса, за която се смята, че е далечна майка на Емо Жабата. Според последното изследване на БТВ Документите, именно ръкописът на Жабата служи като основа на Новия завет и идеологията на ранното масонство.

Археолозите, или по-точно спелеолозите смятат, че Жабата се е появил спонтанно преди хиляди години, а мистерията на въпросното появяване е забулена в гъсти мъгли, които по-късно се оказват дим от пурата на Апостолов.

Според една малко позната хипотеза, Емо Жабата всъщност представлява експериментален модел на Кибертрон, който Ахмед Мерчев сглобява от модифицирана печка ЕЛВА с цел да завладее родното телевизионно пространство. След дълго и неуспешно скитане из родния ТВ ефир, Жабата най-накрая успява да се внедри в ордена на АМТВ, почитащ бог Нидал и принцеса Ива. Там той просперира, но неговият безспорен принос остава недооценен от злата магьосница Светлана (далечна роднина на гадателката Светлина) и в крайна сметка той бива позорно анатемосан и отлъчен от ордена.

В историческия архив на човечеството няма данни за най-ранното му детство и по-конкретно за първите седем години от него. Ето защо специалистите често говорят, че въпросните годинки му липсват. Съществуват съмнения, че в този период той е бил похитен от други враждебно настроени извънземни форми на живот. След като бива лишен от детство и системно подлаган на продължителни мъчителни експерименти със сексуален отенък, той най-накрая бива пуснат да броди сред хората. Въпреки това неговите извънземни "покровители" и до днес го следят посредством подпространствен предавател, разположен във вид на обеца на дясното му ухо.

Последната известна информация за него е, че с помощта на фондове по програмата ФАР построява ултрамодерна, дигитализирана ферма за хлебарки край село Кукурахцево. Въпреки, че не крие своето разочарование от колектива на АМТВ, той призовава към ненасилствен изход от кризата и засажда иглолистно дръвче с кебапчета в центъра на селото, символ на мира и надеждата.

Въпреки нестихващото желание за самоизява, за момента единствените сценични прояви на Жабата са съвместна телевизионна реклама с Део, както и лилава апликация на гърба на денонощен автобус от линията 94.

Лични инструменти