Майкрософт

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Липсваща картинка
Пример.jpg
Картинка:Пример.jpg

Благотворителна организация, изплувала от дълбините на времето, основана от Бил Гейтс в далечните дни, когато още е бродел сред простосмъртните.

Съдържание

Постиженията

В голяма степен дължим на Майкрософт съвременния свят - такъв, какъвто е. Организацията, вещо ръководена от Бил Гейтс, може да се сравни по заслуги единствено с корпорация Кибертрон(на скоро Майкрософт се опитаха да конкурират последните чрез Microsoft Robotics Group. Ето някои от по-важните иновации, изобретени и внедрени единствено с мисълта за добруване на човечеството:

  • Компютър - еднолично творение на Бил Гейтс, чрез което той си заслужва мястото сред пантеона на безсмъртните.
  • Интернет - изобретен от Съвета на старейшините на Майкрософт. Според други легенди се е самозародил във влажното мазе на главния офис на компанията. Предшества компютъра.
  • Уиндолс - абстрактна идея, премахваща всички бариери в съзнанието и света. Редица диаболисти го почитат като самостоятелно божество, проявление в нашия свят на Черния господар.
  • Пилешка супа - храната, избавила индийския народ от глад. Въпросната супа вдъхновява Абдул ал Хазред да основе KFC.
  • СексБокс - строго секретен проект на Майкрософт, който е разработка за военните. Създаден е с основната цел да попречи на корпорацията Кибертрон.

Опасни връзки

Мнозина, бъхтейки до късна доба в сумрачните си, мухлясали офиси, непрестанно се запитват: На какво се дължи грандиозният успех на Майкрософт ?

Светите писания говорят, че в зората на времето младият Бил Гейтс сключва пакт с Лукавия, докато реди пасианси, опитвайки се да разгадае тайните на Вселената. Той успява да подреди картите така, че призовава Рогатия, който се материализира от Асо Пика, заинтересуван от идеите на Бил.

Въпреки незрялата си възраст, Гейтс не се церемони много; той е наясно, че Дяволът, най-старият филантроп, го е грижа, и жертвите, нужни в името на едно сияйно бъдеще, не са от значение. Измежду всичките последствия на този пакт следва да се споменат включването на въпросния пасианс в Уиндолса, както и играта Диабло I/II.

Останалото, както казват, е история.

Майкрософт България

Шефът на Майкрософт  открива новия супермодерен невидим офис на компанията (намира се на 12 часа зад него), заедно с щастливия lead чистач на офиса, минути преди да загрее, че ще бъде уволнен.
Увеличаване
Шефът на Майкрософт България открива новия супермодерен невидим офис на компанията (намира се на 12 часа зад него), заедно с щастливия lead чистач на офиса, минути преди да загрее, че ще бъде уволнен.

Международния HQ на компанията, бичът на Карпатия, светлината в края на тунела.. Шефът - звезда от УНСС. Най-ниската длъжност в компанията е мениджър, но повечето служители са директори. За да работиш в Майкрософт България, трябва да си дебел. (Има и по слаби хора, но те са в заварено положение). Да си дебел е необходимо, но не и достатъчно условие. Добрият служител плямпа много простотии и пише на Visual Basic "Хелоу Уърлд" в поне 5 варианта. Такова уникално съчетание на умения се среща рядко и затова някои служители са Dual-Head. По традиция, разбира се, с предимство са тези, които знаят защо капаците на каналите са кръгли.

(Правилния отговор е "За да могат служителите от Майкрософт България да стигат до своето бъдещо работно място, без да се налага анизотропна липосукция"). Има доказателствен матриал, че един от шефовете на Майкрософт България е присъствал на Тайната Вечеря, където заедно с илюминатите, представител на Кибертрон и Елвис е било договорено разпределението на дивидентите от такса смет на село Слащен.

Support

Телефонът за поддръжка на Майкрософт в България е 0800-15555. Телефонът е безплатен и денонощен*. През Септември 2005 г. Бил Гейтс обяви, че 0800-15555 ще замени телефона за приказки на БТК - сред хитовете ще са "Баси, пак заби..рестартирай и ш'са опрай" и "It's not a bug, it's a feature".(*) денонощен, но от 22:00 до 06:00 всеки ден става на еротичен телефон, през останалото време само смях и приказки.

Монополизъм

Клавиатура с  копче на нея.
Увеличаване
Клавиатура с Уиндолс копче на нея.

Ясно се вижда монополизмът на Майкрософт в клавиатурите. В момента не може да се намери клавиатура (за под 100 лева), която да не е за Уиндолс.

Лични инструменти