Костадин Ангелов

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Костадин Ангелов показва до къде му е влязла сондата на извънземните при проучването
Увеличаване
Костадин Ангелов показва до къде му е влязла сондата на извънземните при проучването
Костадин Ангелов "Резбовръта"(известен още като "Ботокса", "Коцко Здравето" и "Чувала") е роден на 7 юни 1977 г., но въпреки голямата народна любов и заслугите си към отечеството е все още жив и на свобода. Първоначално дребен и бездарен коремен хирург, по-късно преквалифицирал се в партийна послушница и издигнал се до висши ръководни постове благодарение на оралните си умения - хитро копирани от МеНеДе и адаптирани към мъжкия пол, в последствие обявен за виден Гербераст. По настоящем поради недоразумение в държавата се явява Здравен Министър на Абсурдистан.

Преди успеха

След като осъзнава че не блести с нищо особено дори в своята собствена професия - изпада в депресия. Под влиянието на тежки медикаменти развива комплекс за малоценност и мания за власт. Подкрепен от гласовете които чува само той, води кампания в жълтата преса срещу тогавашния директор на УМБАЛ "Александровска", обвинявайки го че не лекуват комплекса му за малоценност достатъчно добре. Кампанията е успешна, след като Костадин Ангелов прилага уменията усвоени от МеНеДе върху висши политически фигури. Така директора на лечебното заведение е уволнен и изпратен в забвение, а Костадин Ангелов се кандидатира за поста му.


Костадин Ангелов преди(в ляво) и след(в дясно) присаждането на коса, поставянето на ботокс и подмладителните процедури в Турция
Увеличаване
Костадин Ангелов преди(в ляво) и след(в дясно) присаждането на коса, поставянето на ботокс и подмладителните процедури в Турция

Липсата на коса обаче неизменно му пречи да прелъсти нужните му съюзници за окончателно спечелване на битката. Поради това той тегли потребителски кредит от лихварите в Етишопия и отива в Турция за присаждане на коса. Там местните лекари объркват направлението му и го подлагат на комбинирани експериментални процедури по заплождане на мъж и подмладяване с мъжко мляко. От начало Костадин Ангелов не одобрява идеята, но после се примирява и усвоява още оръжия за арсенала си, като вече многократно превъзхожда средностатистическите МеНеДе.

В процеса на усвояване обаче той държи на разширения курс на експерименталната програма ATM. От последвалото многократно блъскане в главата се налага турските лекари да му сложат ботокс за да възвърнат човешкия му облик. Процеса по присаждане на коса също е успешен, но той е нищожна придобивка на фона на всичко останало. Също така там придобива прякора "Резбовръта". Прилагайки наученото, той успява да се прибере в България с нулеви разходи и нула вредни емисии - използвайки само туба лубрикант, успешно задигната от турската болница.


За съжаление възниква нов проблем. Въпреки че е единствен кандидат за поста - с точните умения и външен вид - той не покрива минималните изисквания за да го поеме поради липса на научни титли. Ангелов многократно го поема по различни начини и от различни политически фигури, но бива назначен единствено за временно изпълняващ длъжността. Скоро след това чисто формално му биват връчени нужните научни титли и приноси, които да позволят официално да заеме поста. Тогава започва голямото крадене от държавни структури.

За няколко години, под мъдрото управление на Костадин Ангелов, УМБАЛ "Александровска" се превръща в една от най-задлъжнелите болници на територията на Абсурдистан с едни от най-ниско платените лекари. Съвместно с това, Костадин Ангелов се превръща в един от най-заможните българи. Всички съвпадения са абсолютно случайни.

Успеха

Бива назначен за Здравен Министър на Абсурдистан с думите на премиера "Не може да има по-прост и бездарен човек от предния Здравен Министър". Костадин Ангелов приема това като лично предизвикателство, продиктувано от комплекса му за малоценност и се заема да докаже че може да е най-простия Здравен Министър на всички времена и Галактики.


Като Здравен Министър на Абсурдистан първата му работа е да не прави нищо и да чака нещата сами да се наредят. Бързо става ясно че така няма да се получи и Костадин Ангелов се заема да действа. Започва хаотично да издава заповеди, които вечерта отменя или пък на следващия ден издава нова заповед, която частично влиза в конфликт с предходните. Резултата е пълен хаос, какъвто никой не си е представял и в най-смелите си мечти.

Новите мерки:
- Маските от полунощ са задължителни за деви, везни и водолей, както и за шофьори на "Волво", с изключение на тези, които носят зелени чорапи.
- Това важи за часовете 18.00 до 21.30 с изключение на хората с "Ауди" и регистрация завършваща на 17.
- Ако къщата ви е в жълт цвят - нямате право да излизате, освен ако не се намира от дясната страна на улицата. Тази забрана отпада, ако има паркинг отпред. Ако има повече паркоместа, забраната отпада, освен ако мястото за паркиране не е предвидено за инвалиди.
- Жените имат право да напускат домовете си само ако са омъжени и в делнични дни, ако нямат деца. А ако имат такива - поне две от един и същи пол и разликата в годините на децата не е повече от две години.
- Това правило не засяга деца между 4 и 10год.
- Това беше първата част на взетите мерки.
- За да не се объркате - втората част със забраните и препоръките ще излъчим след празниците през следващите два дни.
- Гореспоменатото важи за хора между 18 и 60 годишна възраст, с ръст от 1.60 до 1.75.
- В противен случай важи точно обратното, освен ако не сте руси!

Митичните "фургони" за тестове на Ангелов. Разработка на .
Увеличаване
Митичните "фургони" за тестове на Ангелов. Разработка на БАН.

Тъй като заповедите на Костадин Ангелов не всяваха достатъчно хаос, страх и паника - той вещо се намеси и реши да създаде "фургони за тестване", които наподобяваха аквариуми. Пред тях се извиха опашки от Пенсионери, които помислиха че това са пунктове за безплатен шаран, поради наближаващия Никулден. Това доведе до огромни опашки и струпвания на хора, които искаха да видят и да се уверят със собствените си очи, че няма безплатна риба, но шък масово се заразиха с Коронавирус. Здравния Министър, потривайки доволно крадливи ръчички, заяви че хората сами са си виновни. За да убие тотално всякакъв положителен ефект от "фургоните за тестване", Ангелов въвежда круто правило:

- Ако се тестваш и си положителен, то теста ти е безплатен, но ако се тестваш и си отрицателен за CoViD-19 си плащаш теста

Разбира се това съвсем обезсмили "фургоните" за тестове, превръщайки ги в своего рода игрални зали за хазартно зависими.

Мерките на здравния министър дават бърз резултат.
Увеличаване
Мерките на здравния министър дават бърз резултат.

Поради препълването на болниците заради неадекватното управление на епидемията, здравния министър Ангелов измисля следващата блестяща идея: десетки административни пречки за приемане в болница и Анти-Координационен център, чиято основна цел е тотално да обърка пациенти, линейки и лекари по такъв начин че да е невъзможно да се свърши каквото и да е. Така болните хора не успяват да повикат линейка и да бъдат прегледани, а тези които са дръзнали сами да се придвижат до болница и да помолят за лекарска помощ биват оставени да чакат отпред докато оздравеят или починат. Лекарите понечили да преглеждат пациенти без да се изпълнят всички административни пречки биват сурово наказвани. Крайния резултат е че много хора почиват на стълбите пред болничните заведения, а медиите в Абсурдистан обявяват това за гениално управление на кризата и номинират здравния министър за "Човек на годината".


Рекламен материал от кампанията по ваксиниране
Увеличаване
Рекламен материал от кампанията по ваксиниране

Ваксините се явяват епогея на триумфа, върха на върховете достигнат от Костадин Ангелов. За сметка на това че от обещаните за Абсурдистан 65 000 ваксини пристигнаха само 5 000 с първата пратка, ни компенсираха със втората пратка, която съдържаше 25 000 от обещаните 180 000. Транспорта на ваксината се извършваше под зоркото наблюдение на Костадин Ангелов, благодарение на фирма "Леки" - лидер в производството на кренвирши. Фирмата има опит в пренасянето на подобни товари, защото и в кренвиршите не се знае какво има, а и във вкасината не се знае какво има. В опит да замаже гафа, Костадин Ангелов обеща държавата да подари по килограм кренвирши на всеки ваксинирал се с думите "Ако преживее ваксината, нищо няма да му стане на този човек и от кренвирша".


Костадин Ангелов демонстрира напредъка по присаждане на женски гърди върху него
Увеличаване
Костадин Ангелов демонстрира напредъка по присаждане на женски гърди върху него

След успешната съвместна кампания по доставка на ваксините с "Леки", Костадин Ангелов започва да работи усилено по имиджа си на превъзхождащ МеНеДе по всички параграфи. Тъй като не може да хване медийното внимание по друг начин, той решава да е първият ваксиниран човек в Абсурдистан. За мероприятието той се подготвя усилено, като ускорява терапията си за смяна на пола и успешно демонстрира наченки на женски гърди с наболи зърна. На журналистическите въпроси дали освен че си отглежда гърди е взел и някои по-драстични мерки някъде по долните етажи, той само се подсмихва дяволито и казва че извънземните, с които той отдавна е в контакт, при сондирането са преценили че засега няма нужда, но се мисли в тази насока.Официалното обявяване на сексуалната ориентация на Костадин Ангелов по новинарските емисии
Увеличаване
Официалното обявяване на сексуалната ориентация на Костадин Ангелов по новинарските емисии

Когато американския президент Джо Байдън публично обявява че ще назначи трансджендър за здравен министър на САЩ, Бойко Борисов окуражава Костадин Ангелов да покаже истинската си същност пред народа, появявайки се в целия си блясък, за да покажем че Абсурдистан е на едно ниво с братята отатък Голямата Вода.

Народа е в шок и трудно приема новия образ на здравния министър, тъй като той до последно се е опитвал да гради фалшив имидж на нормален мъж, стигайки до висоти в които дори се е оженил и е платил на Къци Вапцаров да заплоди булката му. След усилени ПиАр акции и множество лийкнати снимки Костадин Ангелов все пак постига частичен успех да убеди редовите граждани в нетрадиционната си сексуална ориентация.

Лични инструменти