Калъфорния

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 12:55, 27 мар 2023
Hansen (Беседа | приноси)
''Всевишният''
← Go to previous diff
Версия от 13:15, 27 мар 2023
Hansen (Беседа | приноси)
''Харнолд Шварценатор''
Go to next diff →
Ред 14: Ред 14:
== Известни калъфи:== == Известни калъфи:==
=== ''Харнолд Шварценатор'' === === ''Харнолд Шварценатор'' ===
-Роден като [[Арнолд Щварценегер]] в Австрия, Харнолд е владетелят на Калъфорния. Името му произлиза от древно-български през наследилите го индо-европейски [[санскрит]]ски ("сам-скрит"), авестийски и австрийски език - „арно“ - добро, добър. Съвременното произношение Х-арнолд идва от [[Хасково|'асковските]] диалекти на тези езици. Фамилното му име по рождение Шварц'е'негЪр, означаващо буквално "черно-черен", парадоксално предвид външния му вид, е вероятно дадено за двойно потвърждение на произхода на рода му от прото-маймуно-човеците, все още населяващи [[Африка]]та.+Роден като [[Арнолд Щварценегер]] в Австрия, Харнолд е владетелят на Калъфорния. Името му произлиза от древно-български през наследилите го индо-европейски [[санскрит]]ски ("сам-скрит"), авестийски и австрийски език - „арно“ - добро, добър. Съвременното произношение Х-арнолд идва от [[Хасково|'асковските]] диалекти на тези езици. Фамилното му име по рождение Шварц'е'негЪр, означаващо буквално "черно-черен", парадоксално предвид външния му вид, е вероятно дадено за двойно потвърждение на произхода на рода му от прото-маймуно-човеците, все още населяващи [[Африка]]та. Фактът, че са се избелили до бледо-жълто-розово, подсказва връзка с рода на [[Майкъл Джексън|Джаксъна]], което през [[Македония|македонската връзка]] на последния, свързва и двата рода с най-древните прото-хуманоиди.
 + 
Харнолд има руса коса, яки мишци, пуши пура и му дреме на [[KYP]]а. Макар да не знае добре калифорнийски език (говори го с авестийско-санскритски роботски акцент), той е смел и находчив масов манипулатор, масов убиец-[[терминатор]] и убиец на терминатори едновременно. Не убива много [[негри]], вероятно заради рождената си фамилия. Харнолд има руса коса, яки мишци, пуши пура и му дреме на [[KYP]]а. Макар да не знае добре калифорнийски език (говори го с авестийско-санскритски роботски акцент), той е смел и находчив масов манипулатор, масов убиец-[[терминатор]] и убиец на терминатори едновременно. Не убива много [[негри]], вероятно заради рождената си фамилия.

Версия от 13:15, 27 мар 2023

Куклите лапат спагетки.
Увеличаване
Куклите лапат спагетки.
Съдържание

Обща информация

Калъфорния е заветната цел на куртизанките и Партизаните, но там вече живеят Калъфите.

География

Калъфорния е Областен център на САЩ със столица Сакара Ментово.

Бит & Поминък

Калъфорния е аграрен район. 90% от калъфите са заети в селското стопанство. То е организирано в земеделски задруги от социалистически тип "ТеКеЗеСе". Лозарството и винарството са проспериращи отрасли на базата на многогодишен шпионаж във Франция. Най - широко разпространеният отрасъл в САЩ говедовъството, е застъпен масово в Калъфорния . Говеда се отглеждат както в големите градове така и в малките паланки и ферми. Най - претенциозни за отглеждане са Патладжанените говеда.

Останалите 10% от главите на населението са свързани с развлекателната индустрия и ордена на Дявола. Знаковите фамилии като Шуарц, Шуимър, Баум, Щайн, Берг, Ливайн са обитатели на местното гето Бърбъри Хилз, Света Гора (Оливут) и Малибу. С годините, всички обитатели на тези райони се превръщат в мерцедеси.

Известни калъфи:

Харнолд Шварценатор

Роден като Арнолд Щварценегер в Австрия, Харнолд е владетелят на Калъфорния. Името му произлиза от древно-български през наследилите го индо-европейски санскритски ("сам-скрит"), авестийски и австрийски език - „арно“ - добро, добър. Съвременното произношение Х-арнолд идва от 'асковските диалекти на тези езици. Фамилното му име по рождение Шварц'е'негЪр, означаващо буквално "черно-черен", парадоксално предвид външния му вид, е вероятно дадено за двойно потвърждение на произхода на рода му от прото-маймуно-човеците, все още населяващи Африката. Фактът, че са се избелили до бледо-жълто-розово, подсказва връзка с рода на Джаксъна, което през македонската връзка на последния, свързва и двата рода с най-древните прото-хуманоиди.

Харнолд има руса коса, яки мишци, пуши пура и му дреме на KYPа. Макар да не знае добре калифорнийски език (говори го с авестийско-санскритски роботски акцент), той е смел и находчив масов манипулатор, масов убиец-терминатор и убиец на терминатори едновременно. Не убива много негри, вероятно заради рождената си фамилия.

Силвестре Сталонис

Сталонис е почетен калъф. Той е най-добрият приятел на Шварценатора. Сталонис има черна коса и е боксъор. Смята себе си за умен и е готов да избухне, ако някой твърди обратното. Той притежава свръхчовешка сила, защото пие по 64 хапа протеинова закуска дневно и това е дало трайни последствия върху него. Обича да яде сурово шилешко и да тича призори .

Щефан Шпилберг

Шпилберг има дълга бяла брада, облечен е с бяла роба и черно наметало. Обикновено носи дънки Леви Щрос. Шпилберг е един от най-мъдрите хора в Калъфорния. Той приготвя празнични забави, благодарение на които калифорнийците стават силни и непобедими. Също така борави с магически и лекарствени отвари. Проявява се като гуру, лечител, психоанализатор и понякога като учител. Шварценатор (както и повечето жители на Областта) търсят мъдрите му съвети, когато са в нужда.

Препила Андерсон

Препила е великата чародейка на Калъфорния. Тя има чин лейтенант от Армията на спасението по плажовете на Малибу.

Всевишният

е местното божество, с изключение на тотално "безбожния град" - Сам Надриско.

Комуникация

За комуникация в Калъфорния позлват изключително Сраип и Пудра захар.

Лични инструменти