Патладжан

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Патладжан с касетофон
Увеличаване
Патладжан с касетофон

Аладжан-Патладжан произлиза от древногръцката дума "патлос" (нещо като патлак) и тюрксата дума "джанъм" (което май беше някакво подобие на "човек"). В крайна сметка, в превод от финикийски Патладжан, значи "резан турчин с патлак".Обичам го.


Що е Патладжан?


Патладжан е литературен персонаж, плод на автора Стивън Кинг от едноименния роман "Той". Героят става популярен из целият свят , а за много малки злояди деца и беззъби старци, се превръща в кошмар. След появата на новелата,написана по реален случай, целият балкански свят е в потрес и безсъние. Никой не би могъл да спи и след ужасяващите откровения на един псевдо-патладжан(заради който пишем статията, тъй като и на представа си няма що за чудовище е патладжана), автор на манга-комикси("манга", защото ги рисува мангал).

Как действа Патладжан?

Според Стивън-Кинговите писания и сръбски легенди, Патладжан напада придимно малки злояди деца на възраст от около 6-9 години. Крие се във фурната и кара жертвите си да го погълнат, а при неподчинение, само се навира в устните им кухини. Той от своя страна, не се храни с нищо, но пък причинява стомашни разстройства, комбиниран с кисело млеко, гъби от сорта "кралска чурка" и сух шпех "Перелик". Патладжан се среща в три агрегатни състояния- течно (както споменахме преди малко), твърдо и газообразно(<= Глейд Микроспрей + серен триоксид). Друго интересно свойство на Патладжана е способността му да се разгражда на електрони, което му позволява да се движи бързо през медени проводници. Интересен е фактът, че Патладжанът върлува из Европа, много преди Стивън Кинг да се сети за него. По време на Великите Географски Открития, Той пристига на корабът на Америко Веспучи. Оказва се, че американските индианци варели семките му и го използвали при лечение на тежки заболявания като махмурлук, срамни въжки и алергия.

Как да се предпазим от Патладжан?

Както всеки злодей, Патладжанът е демонично същество и се страхува от кръстове, плюсове и минуси. Най-добре ще е да носите разпятие със себе си, но, ако не разполагате с такова, и огърлица от див копър, вплетена с мащерка, ще свърши работа. Патладжанът изпада в безпомощно състояние на алергия.

Лични инструменти