Калъфорния

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Куклите лапат спагетки.
Увеличаване
Куклите лапат спагетки.
Съдържание

Обща информация

Калъфорния е заветната цел на куртизанките и Партизаните, но там вече живеят Калъфите.

География

Калъфорния е Областен център на САЩ със столица Сакара Ментово.

Бит & Поминък

Калъфорния е аграрен район. 90% от калъфите са заети в селското стопанство. То е организирано в земеделски задруги от социалистически тип "ТеКеЗеСе". Лозарството и винарството са проспериращи отрасли на базата на многогодишен шпионаж във Франция. Най - широко разпространеният отрасъл в САЩ говедовъството, е застъпен масово в Калъфорния . Говеда се отглеждат както в големите градове така и в малките паланки и ферми. Най - претенциозни за отглеждане са Патладжанените говеда.

Останалите 10% от главите на населението са свързани с развлекателната индустрия и ордена на Дявола. Знаковите фамилии като Шуарц, Шуимър, Баум, Щайн, Берг, Ливайн са обитатели на местното гето Бърбъри Хилз, Света Гора (Оливут) и Малибу. С годините, всички обитатели на тези райони се превръщат в мерцедеси.

Известни калъфи:

Харнолд Шварценатор

Харнолд е владетелят на Калъфорния . Името му произлиза от австрийски език „арно“ - добро, добър. Харнолд има руса коса, яки мишци, пуши пура и му дреме на KYPА. Макар да не знае добре калифорнийски език, той е смел и находчив масов манипулатор.

Силвестре Сталонис

Сталонис е почетен калъф. Той е най-добрият приятел на Шварценатора. Сталонис има черна коса и е боксъор. Смята себе си за умен и е готов да избухне, ако някой твърди обратното. Той притежава свръхчовешка сила, защото пие по 64 хапа протеинова закуска дневно и това е дало трайни последствия върху него. Обича да яде сурово шилешко и да тича призори .

Щефан Шпилберг

Шпилберг има дълга бяла брада, облечен е с бяла роба и черно наметало. Обикновено носи дънки Леви Щрос. Шпилберг е един от най-мъдрите хора в Калъфорния. Той приготвя празнични забави, благодарение на които калифорнийците стават силни и непобедими. Също така борави с магически и лекарствени отвари. Проявява се като гуру, лечител, психоанализатор и понякога като учител. Шварценатор (както и повечето жители на Областта) търсят мъдрите му съвети, когато са в нужда.

Препила Андерсон

Препила е великата чародейка на Калъфорния. Тя има чин лейтенант от Армията на спасението по плажовете на Малибу.

Всевишният


Комуникация

За комуникация в Калъфорния позлват изключително Сраип и Пудра захар.

Лични инструменти