Калъфорния

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 13:15, 27 мар 2023
Hansen (Беседа | приноси)
''Харнолд Шварценатор''
← Go to previous diff
Текуща версия
Hansen (Беседа | приноси)
''Силвестре Сталонис''
Ред 19: Ред 19:
=== ''Силвестре Сталонис'' === === ''Силвестре Сталонис'' ===
-Сталонис е почетен калъф. Той е най-добрият приятел на Шварценатора. Сталонис има черна коса и е боксъор. Смята себе си за умен и е готов да избухне, ако някой твърди обратното. Той притежава свръхчовешка сила, защото пие по 64 хапа [[Прозак|протеинова закуска]] дневно и това е дало трайни последствия върху него. Обича да яде сурово шилешко и да тича призори . +Сталонис е почетен калъф. Той е най-добрият приятел на Шварценатора. Сталонис има черна коса и е боксъор. Смята себе си за умен и е готов да избухне, ако някой твърди обратното. Като млад е живял на [[Автогарата]] докато не е продал кожения си кожух за да има пари за консерви, от който момент нататък избухва актьорската му кариера. От тогава насам той притежава свръхчовешка сила, защото пие по 64 хапа [[Прозак|протеинова закуска]] дневно и това е дало трайни последствия върху него. Обича да яде сурово шилешко и да тича призори.
 + 
=== ''Щефан Шпилберг'' === === ''Щефан Шпилберг'' ===
Шпилберг има дълга бяла брада, облечен е с бяла роба и черно наметало. Обикновено носи дънки Леви Щрос. Шпилберг е един от най-мъдрите хора в Калъфорния. Той приготвя празнични забави, благодарение на които калифорнийците стават силни и непобедими. Също така борави с магически и лекарствени отвари. Проявява се като гуру, лечител, психоанализатор и понякога като учител. Шварценатор (както и повечето жители на Областта) търсят мъдрите му съвети, когато са в нужда. Шпилберг има дълга бяла брада, облечен е с бяла роба и черно наметало. Обикновено носи дънки Леви Щрос. Шпилберг е един от най-мъдрите хора в Калъфорния. Той приготвя празнични забави, благодарение на които калифорнийците стават силни и непобедими. Също така борави с магически и лекарствени отвари. Проявява се като гуру, лечител, психоанализатор и понякога като учител. Шварценатор (както и повечето жители на Областта) търсят мъдрите му съвети, когато са в нужда.

Текуща версия

Куклите лапат спагетки.
Увеличаване
Куклите лапат спагетки.
Съдържание

Обща информация

Калъфорния е заветната цел на куртизанките и Партизаните, но там вече живеят Калъфите.

География

Калъфорния е Областен център на САЩ със столица Сакара Ментово.

Бит & Поминък

Калъфорния е аграрен район. 90% от калъфите са заети в селското стопанство. То е организирано в земеделски задруги от социалистически тип "ТеКеЗеСе". Лозарството и винарството са проспериращи отрасли на базата на многогодишен шпионаж във Франция. Най - широко разпространеният отрасъл в САЩ говедовъството, е застъпен масово в Калъфорния . Говеда се отглеждат както в големите градове така и в малките паланки и ферми. Най - претенциозни за отглеждане са Патладжанените говеда.

Останалите 10% от главите на населението са свързани с развлекателната индустрия и ордена на Дявола. Знаковите фамилии като Шуарц, Шуимър, Баум, Щайн, Берг, Ливайн са обитатели на местното гето Бърбъри Хилз, Света Гора (Оливут) и Малибу. С годините, всички обитатели на тези райони се превръщат в мерцедеси.

Известни калъфи:

Харнолд Шварценатор

Роден като Арнолд Щварценегер в Австрия, Харнолд е владетелят на Калъфорния. Името му произлиза от древно-български през наследилите го индо-европейски санскритски ("сам-скрит"), авестийски и австрийски език - „арно“ - добро, добър. Съвременното произношение Х-арнолд идва от 'асковските диалекти на тези езици. Фамилното му име по рождение Шварц'е'негЪр, означаващо буквално "черно-черен", парадоксално предвид външния му вид, е вероятно дадено за двойно потвърждение на произхода на рода му от прото-маймуно-човеците, все още населяващи Африката. Фактът, че са се избелили до бледо-жълто-розово, подсказва връзка с рода на Джаксъна, което през македонската връзка на последния, свързва и двата рода с най-древните прото-хуманоиди.

Харнолд има руса коса, яки мишци, пуши пура и му дреме на KYPа. Макар да не знае добре калифорнийски език (говори го с авестийско-санскритски роботски акцент), той е смел и находчив масов манипулатор, масов убиец-терминатор и убиец на терминатори едновременно. Не убива много негри, вероятно заради рождената си фамилия.

Силвестре Сталонис

Сталонис е почетен калъф. Той е най-добрият приятел на Шварценатора. Сталонис има черна коса и е боксъор. Смята себе си за умен и е готов да избухне, ако някой твърди обратното. Като млад е живял на Автогарата докато не е продал кожения си кожух за да има пари за консерви, от който момент нататък избухва актьорската му кариера. От тогава насам той притежава свръхчовешка сила, защото пие по 64 хапа протеинова закуска дневно и това е дало трайни последствия върху него. Обича да яде сурово шилешко и да тича призори.

Щефан Шпилберг

Шпилберг има дълга бяла брада, облечен е с бяла роба и черно наметало. Обикновено носи дънки Леви Щрос. Шпилберг е един от най-мъдрите хора в Калъфорния. Той приготвя празнични забави, благодарение на които калифорнийците стават силни и непобедими. Също така борави с магически и лекарствени отвари. Проявява се като гуру, лечител, психоанализатор и понякога като учител. Шварценатор (както и повечето жители на Областта) търсят мъдрите му съвети, когато са в нужда.

Препила Андерсон

Препила е великата чародейка на Калъфорния. Тя има чин лейтенант от Армията на спасението по плажовете на Малибу.

Всевишният

е местното божество, с изключение на тотално "безбожния град" - Сам Надриско.

Комуникация

За комуникация в Калъфорния позлват изключително Сраип и Пудра захар.

Лични инструменти