Запалка

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Запалката е най-широко използваният уред за възпламенямане (привеждане в действие) на лекарственото средство от извънземен произход, още известно под кодовото име Цигара.

Известни са няколко различни външни и функционални дизайна на запалките. Първият и най-примитивен от тях е базиран на светлата или тъмната страна на силата (виж Лазарна сабя за справка). По-новите модели се базират на ядрени реактори тип ВВЕР, термоядрен синтез, открит от Юлиан Вучков и доразработен за нуждите на Кибертрон, или дори термовледенизъм.

Цените варират от 200,000 до 9.32144 * 10240 - 1 eвро за секунда. По тази причина често се използват ментета като кибрита, струващ около 5 стотинки.

История

Запалката, както и Цигарата (има теория, включваща и СПИН в тази категория), са били предложени на Втория Таен Конгрес на Луминисцентите като средство за заробване на нищо неподозиращото мирно население.

Както е известно обаче, на този конгрес е присъствал шпион на Илюминатите, вследствие на което започва къса, но жестока борба за надмощие, включваща едно от изобретенията на Тесла, по-късно станало известно на света като Генератор на Ван Дер Грааф, младия Адолф Хитлер, оранжева котка на сиви лентички и Австрйиско-Италианската битка на Доломитите.

Илюминатите, имащи по-дълъг конспиративен опит, успяват веднъж завинаги да докажат своето надмощие в Европа и започват преговори за масово производство с най-влиятелните тогавашни индустриални магнати, които, като техни длъжници, се съгласяват на това на пръв поглед безперспективно начинание. След първоначалните неуспехи обаче, Запалката успява веднъж завинаги да се наложи като запалително средство сред простолюдието и увеличава властта на Илюминатите приблизително с 26 лумпена.

Внимание

Истинските блек метъли използват запалки, произведени от "Пан-европейското търговско сдружение", с централа в Базар Илиенци.

Лични инструменти