Van Der Graaf Generator

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

1. Van Der Graf Generator (http://en.wikipedia.org/wiki/Van_der_Graaf_generator_%28band%29) - Прогресив-рок група от началото на седемдесетте, по необясними прични отказваща да свири блек метъл до наши дни. Освен минималното си участие като елемент на дезинформация относно истинската същност на Генераторa, няма друга роля в историята. Толкова за нея.

2. Van de Graaff Generator (http://en.wikipedia.org/wiki/Van_de_Graaff_generator) - устройство, състоящо се от мотор, въртящ копринен колан между две четки. Според официалната теория то произвежда толкова мощно статично електричество, че приложено в лабораторен ускорител, довежда до отделяне на коктейл от атомни и субатомни частици и различни лъчения, включително рентгенови лъчи. Официално прототипът е построен през 1929 от физикът Robert J. Van de Graaff. Всъщност това са пълни глупости, кой ще повярва, че парче копринена панделка въртящо се между две метални четки ще произведе радиация!?

3. И сегааааа: Голямата Истина За Генераторa!!!

Съдържание

История

Никола Тесла, след като разбира, че е започнал да привлича прекалено голямо внимание с огромното количество заявки за патенти, които подава всеки ден в Патентното ведомство, през 1928 година решава да смени тактиката. Започва посредством невинни забележки и подмятания по време на разговорите си с други физици да ги насочва към откритията, подсказвани му от Извънземните. Като глава на Илюминатите за него превръщането в дела на инструкциите, получавани отгоре ("отгоре" в случая е буквализъм) е най-висша цел, основен приоритет на целия му живот.

Случаят с Генератора е точно такъв. 23 Март, 1929, по време на традиционната пролетна оргия с бюфет, организирана от Университета на Ню Йорк за избрани физици, Никола Тесла се възползва от неформалната атмосфера, и провежда следния разговор с младия си колега Robert J. Van de Graaff (http://en.wikipedia.org/wiki/Van_der_Graaf_generator_%28band%29):

  Н.Т. -Робъртчо, ко ша кажиш...ако нагнетим двайстина киловолта напрежение в затворена камера...кво ли ша са пръкни?
  R.V.de G. -Ба ли маа му...чи и ут дели ша ги земим тез киловолти...
  Н.Т. -Номера с кехлибарената пръчка и котката нали гу знайш? Кат я търкаш по гърба, и фърчат искри.
  R.V.de G. -И ко сига, да търся 2 тона кехлибар, и 1000 котки ли?
  Н.Т. -Не бе, ама ако идно муторчи, със барем 2000 оборота, върти едно парче коприна, и то са търка между две четки...
  R.V.de G. -Малии-и-и-и, страшна идея ми хрумна, отивам да бачкам в лабораторията, извинете ма момичита, догодина ша довършим...

Един месец по-късно първият работещ прототип е готов, фърля искри кат' за световно, а по-късно и рентгенови лъчи.

Истината зад копринения воал

Ето и истината зад нещата: коприната, светещите топки и искричките нямат нищо общо с наблюдаваните явления на макро и микро ниво. Устройството, Генераторът е само фокусната точка - става дума всъщност за несъзнателното задействане на виртуален квантов генератор за манипулиране на частни аспекти на обективната реалност, намиращ се в главата на изследователя, по дефаулт.

Целта е изследователят да бъде убеден в ефективността на устройството, оттук нататък той несъзнателно започва да манипулира реалността посредством своите ментални усилия. Колкото по-голяма е вярата му, съответно толкова по-впечатляващ резултат наблюдава експериментатора. Това обяснява и статистическите флуктуации в резултатите от експериментите - резултатът се влияе изключително силно от състоянието, и мотивацията на изследователя.

Каква е целта на Извънземните, защо са предоставили на земните учени посредством агента си Никола Тесла подобно знание, засега можем само да гадаем. Факт е обаче, че в настоящият момент голям брой хора използват подобни устройства за фокусиране на волята си при манипулирането на реалността, извършвано от тях по различни подбуди, без да се досещат какъв е всъщност механизмът на действието при извършваните от техните "талисмани" чудеса.

Адептите от висшите кръгове на Илюминатите не се разделят с масивните си златни медальони с гравирано слънце, изгряващо иззад ряпа. Абсолютно са убедени, че именно нежното потъркване на медальона в областта на ряпата е това, което им осигурява винаги навреме такси, и намалява наполовина сметката им за ток в края на месеца.

Обективни ефекти

Интересен аспект на използването на Генераторa е двупосочността на действието му. За да не се наруши връзката причина <=> следствие като резултат от манипулирането на реалността, и да се окажем изведнъж затънали до ушите в бъгове и парадокси, действието на генератора повлиява както настоящето, съответно бъдещето като негово следствие, така и миналото, и елегантно отстранява всички парадокси. Когато циганката-гледачка, потърквайки златният си зъб с мръсен нокът (не е сигурно кое е фокусиращото устройство в случая, зъбът или нокътя) ти каже:

  -Систра ти ша са ужени у френску!   

, преди да успееш да кажеш:

  -Ама аз нямам сестра!

, по-добре погледни първо в джоба си, там вече е поканата за сватба в Париж, а ако се погледнеш в огледало, ще видиш избледнелия белег над веждата, там където любимата сестричка те цапна с камионче преди 16 години... Елегантна работа!

Една интересна теория може би хвърля светлина върху мотивите на Извънземните за популяризирането на тази технология. Вълните на постоянно променящата се реалност, генерирани от все по-увеличаващ се брой точкови източници (индивидуалните ползватели) разпространявайки се назад в миналото неминуемо интерферират. Съответно има вероятност именно фокусната точка на тази интерференция да породи пробивът в континиума, настъпил преди 18 милиарда години, и известен ни като Големия Взрив. Кой знае...

Известни Юзъри

Лични инструменти